Verslag Achilles 1: Achilles kent goede start competitie

Afgelopen zaterdag was de start van de korfbalcompetitie. Voor de korfballers van HKV Achilles verliep die prima met een 14-10 thuisoverwinning op het Zaandamse ZKV. Achillescoach Glenn de Vries luisterde daarmee zijn debuut bij Achilles op met een overwinning. "De winst stond voorop, maar veertien goals is te weinig," duidt de ambitieuze hoofdcoach. Lees verder voor de rest van het wedstrijdverslag.

Tussen de buien door trad Achilles aan met de uitblinkende debutant Danique de Bruin die viermaal trefzeker was. Na een snelle 3-0 voorsprong leek Achilles makkelijke middag tegemoet te gaan. Een gemiste kans van de thuisploeg en een aantal benutte kansen van ZKV later stond het echter weer 4-4. Daarna bleef het initiatief wel bij de Haagse ploeg: 9-6 bij rust. Deze marge werd in de tweede helft minimaal uitgebreid, wat een 14-10 eindstand opleverde. "We hadden redelijk controle over de wedstrijd," aldus De Vries. "Het spelconcept is nog in ontwikkeling en er werd zakelijk en nuchter gespeeld." Aankomende zaterdag staat er een pittig uitduel met Victum uit Houten op het programma, dat verrassend won bij Roda.