Wedstrijdverslagen: Achilles 1 en 2 halen punten op bij Victum

Team 1 en 2 gingen afgelopen zaterdag op bezoek in Houten, waar beide ploegen Victum versloegen. Team Twee deed dat met 14-17, Team 1 met 12-20. In Leiderdorp was het in de laatste minuten stuivertje wisselen, het duel tussen Velocitas 2 en Achilles 4 eindigde met een knap gelijkspel: 15-15. Op de zonnige zondag won het vijfde van de Eibers, het werd 10-16. De junioren van de A1 pakten ook in het tweede speelweekend de volle punten, bij Avanti werd het 15-17. De overwinningen waren wat zeldzaam deze week, maar ook de C2, D1, E1, E2 en de E4 wonnen gelukkig hun wedstrijden! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. Zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl! [Verslagen 2, 3, B1 en E3 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Victum 1 - Achilles 1

SATURDAY = MATCHDAY. We mochten weer! Met wat kleine aanpassingen in de opstelling begonnen we aan onze tweede wedstrijd. Dit keer lekker in het zonnetje, vergezeld door een hoop Achilles supporters en niet te vergeten: onze meest trouwe fan en helaas geblesseerde Benthe.

Achilles 1 ging goed van start! Een snelle goal van Danique, maar ook een snel antwoord van haar tegenstandster en de mannen van Victum. 3-1 achter, maar dat was gelukkig van korte duur en binnen no time hadden we de regie terug in handen. De langste man van het veld startte vorige week nog even rustig op .. maar vandaag was het menens. Maar liefst vijf keer gescoord en twee snoeiharde blocks op de (uiteraard) kleinere tegenstander. En ook onze Daph was los, keurige goaltjes die mede mogelijk werden gemaakt door het goede samenspel in haar vak. Met een 8-9 voorsprong gingen we de rust in. Na de wijze woorden van mister Miyagi en nuttige aanvullingen van coach Jan, moesten we weer scherp op het veld verschijnen.

Erop en erover luidde de opdracht voor de tweede helft. En die tweede helft begon goed met een mooie goal van Bastiaan. Onze captain was vandaag weer helemaal de ‘ouwe’ en gooide er op het gemakkie vijf doelpuntjes in. Danique zette de goede weg van vorige week voort en speelde ook vandaag weer een heerlijke wedstrijd. De scheidsrechter van vandaag had het wat lastig met het boevengedrag van Pepijn, maar onze jonge rebounder zorgde er toch maar mooi voor dat zijn hele vak lekker kon afronden. Inclusief hijzelf natuurlijk. Super Cliff en Merel verrichtten met z´n tweetjes uitstekend pass, ren en vliegwerk en ook scherpschutter Lars mocht nog even laten zien wat hij kon.

Een mooie teamprestatie door te winnen met 20-12 winst inclusief een trotse reporter! Trots op het team, trots op het leuke korfbalspel en trots op de relaxte sfeer in de selectie en de fijne ontvangst als ‘newie’ bij Achilles. Benieuwd tot hoever we dit kunnen uitbouwen dit seizoen Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen KIOS, ben jij erbij?!

Marit

Victum 2 - Achilles 2

Toen ik maandag in de ochtend een appje kreeg of ik het verslag al had ingeleverd voelde ik me weer een student in hart en nieren; weer een deadline niet gehaald. Gelukkig stond daar nog zo'n student op het station die mij wel uit de brand kon helpen. Raadsel van die week, wie is dit?

Over de wedstrijd wisten wij wel wat te schrijven, zaterdag stond alweer de 2e competitiewedstrijd op het programma voor Team Twee. Rond 12 uur was het tijd om af te reizen naar Houten waar we deze zaterdag tegen Victum mochten spelen. De week ervoor had er al een mini teamuitje plaats gevonden met een aantal spelers en dinsdag hebben we een goede maar vooral ook leuke wedstrijd tegen KVS gespeeld met donderdag nog een training. Een voorbereiding waar dus niks op aan te merken was, waarbij zowel Julia en Jisse op de grond hebben gelegen.

De wedstrijd zelf was een heel ander verhaal. We wisten wat we moesten doen, hetzelfde als vorige week eigenlijk, waar de stand echter net de verkeerde kant opviel. De inzet was er sowieso, de wil ook, de scherpte was het die deze week een beetje ontbrak. Gelukkig kwamen we al snel op een voorsprong, het lukte alleen niet om deze voorsprong verder uit te bouwen, waardoor er met erg veel spanning gespeeld werd. Daarbij had de tegenstander een heel ander soort korfbal geleerd dan wij, genaamd anti- of ook wel pauperkorfbal.

In de rust werd de nadruk gelegd op het rustig oplossen van het antikorfbal. Dit lukte wel redelijk, maar de spanning bleef oplopen. Dit mede mogelijk gemaakt door het scoreboard waar een verkeerde stand van 15-16 op stond. Na wat appelleren met de scheids bleek de stand toch 14-17 te zijn. (appelleren heeft overigens niks met appels en peren te maken, ook niet met mandarijen, deze wedstrijd moest namelijk gespeeld worden op energie verkregen van zure matten). Met deze einduitslag mochten we dan ook het veld aflopen. Misschien een iets minder voldaan gevoel dan vorige week, maar wel de 2 punten mee naar huis!! Na een heerlijk bezoekje bij de Mac kunnen we denk ik terugkijken op een moeizame wedstrijd, maar waar we gelukkig wel met z'n allen hard zijn blijven strijden voor de overwinning!

Publiek dat er zaterdag was, super tof dat jullie naar Houten zijn gekomen! Victum was deze week het slachtoffer, nu weer opmaken voor volgende week zaterdag met een machtig mooi programma op ons veld! 1 en 2 mogen optreden tegen KIOS om respectievelijk 15.30 en 14.00 en het derde moet om 12.25 tegen Avanti. Kom dus allemaal kijken om ons weer naar de overwinning te schreeuwen, dan maken we er een mooie dag van!

Tot zaterdag,
Anne

DES 2 - Achilles 3

Dit is een wedstrijd waarnaar we hebben uitgekeken, over hoe lastig deze gaat worden. We hebben al een beetje kunnen spieken bij de oefenwedstrijd van Achilles 2 - DES 2 hoe dit team speelt, en ze waren goed en bloedfanatiek dus we wisten dat we het lastig zouden krijgen. De hele wedstrijd lang stonden we met pure vechtlust en ‘gif in ons lijf in het veld. Qua spel was het wel even zoeken naar wie de kansen hadden en hoe we tegen DES precies moesten spelen, de conclusie was top want we hebben super veel kansen gecreëerd, maar we gooiden die ballen er niet in! Ruststand 9-6 en daar mochten we best trots op zijn, want 3 punten verschil is niet veel.

Tweede helft was qua spel beter als de eerste helft maar qua scorend vermogen helaas minder. Maar in de verdediging blijven we net zo hard strijden, weinig domme tegendoelpunten gevallen. DES gooiden ballen erin waar je vrij weinig tegen doet. We hebben een hele goede wedstrijd neergezet tegen een hele goede ploeg. Eindstand 11-16, met opgeheven hoofd

Velocitas 3 - Achilles 4

Achilles 4 reisde afgelopen zaterdag af naar Leiderdorp voor haar eerste uitwedstrijd van het seizoen. Onderweg kregen we van Simon nog een zeer interessante uitleg over de Victory Boogiewoogie tunnel. “De wat?”, denk je nu misschien. Wij wel in ieder geval. Deze in aanleg zijnde tunnel is vernoemd naar het onafgemaakte schilderij van Mondriaan en Simon heeft hier aan mee mogen werken. Het was deze swingende naam of de “Haagse Buis”. Zo leer je nog eens wat van je teamgenoten! Verder heeft de 4-jarige zoon van Audrey en Tjitse citroenvlinders gespot. Ook daar was ik diep van onder de indruk. Dat zijn die gele vlindertjes toch?

Maar goed, zo kwamen we vol interessante feiten aan bij Velocitas. Na de eerste wedstrijd vorige week met vlag en wimpel te hebben gewonnen van Tempo gingen we vol vertrouwen naar Velocitas. Achteraf hoorde we dat Velocitas ook wel onder de indruk was geweest van onze overwinning en heel wat van ons verwachtte. Dit konden we echter de eerste minuten nog niet waarmaken. Met name onze heren werden kort verdedigd door hun tegenstander, waardoor we moeite hadden om lang aan te vallen en de goede kansen te creëren. In de verdediging waren wij bovendien ook erg gretig, misschien een beetje te, waardoor we veel onnodige fouten begingen en vrije ballen en stippen tegen kregen. Tijd om in te grijpen dus. Sander vroeg een time-out aan en zorgde ervoor dat iedereen weer bij de les was en op scherp werd gezet. Hierna herpakten we ons enigszins, maar we bleven moeite houden met scoren terwijl Velocitas de kansen wel afmaakte. Met drie punten achterstand gingen we de rust in.

In de tweede helft pakten we door en kwamen we langzaam dichterbij. De rollen draaiden om en waar wij rustiger naar onze kansen toewerkten en meer gedegen gingen spelen werd Velocitas ongeduldiger. Dit loonde en een paar minuten voor het fluitsignaal gingen we er op en erover! Helaas wist Velocitas hetzelfde te doen, waardoor we alsnog weer tegen één punt achterstand aankeken. De spanning was duidelijk voelbaar… Gelukkig wist Tjitse in de laatste seconden nog een vrije bal te forceren (wat volgens hem eigenlijk een strafworp had moeten zijn) en die maakt hij perfect af! De 15-15 eindstand voelde daardoor absoluut als een overwinning. Na de wedstrijd hebben we hier dan ook met z’n allen op geproost. Niki bedankt dat je met ons mee wilde en scheidsrechter bedankt voor de begeleiding.

Op de terugweg stonden we nog even in de file vlak voor Den Haag. Was nu de Victory Boogiewoogie tunnel maar al open, dan hadden we vast zo door kunnen rijden.

Tot volgende week!

Katrien

HKV/Ons Eibernest 4 - Achilles 5

Afgelopen zondag stond voor mij de eerste wedstrijd van het seizoen weer op het programma. Terwijl mijn team vorige week al begonnen was, was ik een weekendje weg naar Cul-des-sarts. We spelen tegenwoordig namelijk met 8 dames en 7 heren. Dan kan dat allemaal.

In het eerste weekend traden mijn teamgenoten op tegen Die Haghe. Er werd verloren maar ‘We hebben genoeg goede dingen gezien,’ hoorde ik op de training. Je snapt dat ik al meteen zin kreeg in de eerst volgende wedstrijd.

Deze week was Eibernest onze tegenstander. De eibers kennen we wel van de afgelopen jaren, want wat we ook doen, we zitten bij ze in de poule. Promoveren of een team lager worden (dus degraderen): van Edwin Hogendorf en zijn team komen we niet af. Waar we in het verleden spannende duels met de stadsgenoten bevochten is het inmiddels al ongeveer een jaar andere koek.

Zondag vertrok bijna iedereen op het fietsje naar onze stadsgenoot. Sommige een tikkeltje brak, een paar mensen te laat en Martijn misschien een beetje zenuwachtig aangezien zijn vriendin de zaterdag ervoor was uitgerekend. Onder toeziend oog van ongeveer 25 Achillianen (exclusief de helft van het team dat op de bank zat) speelden we een goede eerste helft. Niet iedereen kon de korf vinden (toch Tako?) en mede daarom stonden we met rust maar 3-6 voor, niet echt een weerspiegeling van de wedstrijd hoor.

De tweede helft brak aan en de mensen aan de kant namen nog een heerlijk verkoelend drankje. Nadat het inmiddels 3-7 en 4-8 werd kwam oud eerste speelster en onze aanwinst Laura in het veld. Ik heb geen statistieken bijgehouden, maar ze schoot er volgens mij heel snel 3 ballen in. We kwamen wat losser van de groen-gelen, die op hun beurt met oud eerste speler (van de eibers) Wouter Böhmers brachten. Nadat Desiree ook nog even inviel, een mooie bal scoorde, en de aanvallen mede door haar meteen iets langer duurden, werd de eindstand uiteindelijk 10-16.

Een mooie overwinning! Laten we deze lijn doorzetten. Erg leuk dat er zoveel leeuwen langs de lijn stonden, Jelte en Selah zijn zelfs allebei zelf komen fietsen (met papa en mama ernaast natuurlijk).

Volgende week zondag spelen we om 12.30 uur thuis tegen Sporting West 3, kom allen gezellig kijken!

Raquel

KZ Danaïden B1 - Achilles B1
Vol goede moed na de sterke tweede helft tegen De Meervogels vorige week, vertrok de B1 afgelopen zaterdag naar Leiden voor de ontmoeting met KZ Danaïden. De eerste paar minuten leek het erop dat we vandaag de eerste punten konden pakken. Danaïden was slordig en als wij de bal kwijt waren, hadden we hem snel weer terug. Dat beeld veranderde echter volledig na het eerste doelpunt. Er werd niet goed voorverdedigd en Danaïden kon zo zonder moeite een doorloop erin leggen, niet veel later gevolgd door een schot. Danaïden kreeg vleugels en wij lieten ons volledig aftroeven. Duels werden niet of slap aangegaan, wegspringende ballen lieten we aan de tegenstander en verdedigend waren we overal te laat. Desondanks wisten we tot 3-2 nog bij te blijven, maar daarna nam Danaïden een 6-2 voorsprong en moesten we net als vorige week in de achtervolging. De rust kwam bij 8-5.

De tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt en werd er meer strijd geleverd. Duels werden nu wel aangegaan en dit zorgde ervoor dat we langere aanvallen hadden. De scherpte in de afronding ontbrak echter, waardoor we langer dan nodig deden over dichterbij kruipen. Ook verdedigend was de scherpte er niet altijd. Te vaak zijn we een stapje te laat, waardoor de tegenstander meer ruimte krijgt dan nodig. Toch wisten we acht minuten voor tijd met 12-11 de aansluitingstreffer te maken en heerste op de bank in ieder geval nog altijd het gevoel dat de volle winst kon worden gepakt, ook nadat Danaïden de marge weer op twee had gezet. Twee minuten voor tijd maakten Danaïden echter aan alle hoop een einde door de 14-11 erin te schieten.

Positief aan deze wedstrijd is dat we opnieuw laten zien over veerkracht te beschikken. Wederom weten we (bijna) terug te komen van een grote achterstand. Ook zijn er weer enkele mooie aanvallende acties geweest waar we op voort kunnen borduren. Potentie is er genoeg en we gaan hard werken om die potentie waar te maken.

HKV/Ons Eibernest E1 - Achilles E3 (13-4)
Vorige week hebben we dik gewonnen, helaas hebben we zaterdag verloren.

1ste tien minuten (Imke, Jesse, Niels en klaas).
Eibernest kreeg als eerste de bal. Ze gooiden steeds diepe ballen. Daardoor werd het 4-0. Het is rust.

2de tien minuten(Imke, Niels ,klaas en Fiep). Eibernest kreeg weer de bal. Weer een diepe bal en 5-0. Niet veel later scoort Imke en staat het 5-1. Het is rust.

3de tien minuten.(Niels, Klaas, Jesse en Fiep). Dit keer krijgen wij de bal. Maar helaas onderschept eibernest de bal. En daar gaat weer een diepe bal.6-1. Wij kregen weer de bal en scoorde.6-2. Het is rust.

Laatste tien minuten. (Imke, Jesse, Niels en Fiep). Eibernest scoort er nog 7, dus 13-2. Wij krijgen weer de bal en scoren nog 2 keer. De uitslag is dus 13-4.