Haal je spelregelbewijs!

Je hebt ons er al vaker over gehoord: het spelregelbewijs van het KNKV. Afgelopen seizoen hebben alle junioren hun spelregelbewijs behaald, Achilles is trots dat het tot dusver is gelukt om al deze spelende A-spelers het diploma te laten behalen. De deadline voor alle aspiranten ligt op 1 september 2020. De nieuwe leden in de categorie junioren het verzoek z.s.m. het spelregelbewijs te behalen! Lees verder voor het bericht van het KNKV!

Haal je spelregelbewijs!

De deadline voor alle aspiranten ligt op 1 september 2020. De nieuwe leden in de categorie junioren het verzoek z.s.m. het spelregelbewijs te behalen!

Als het goed is heb je daarom op het bij ons bekende e-mailadres een uitnodiging ontvangen om het spelregelbewijs te halen. Heb je deze niet ontvangen? Stuur dan even een berichtje naar wedstrijdzaken@hkvachilles.nl.

Je kan nu direct beginnen met het oefenen van de spelregels en geheel zelfstandig thuis op de bank je examen halen. Hiervoor heb je voorlopig dus alle tijd!

Via deze link https://www.korfbalmasterz.nl/spelregelbewijs/ kom je op de website van Korfbalmasterz. Hier heb je inloggegevens voor nodig om in te loggen. Deze ontvang je via de mail.

Groet,
Commissie Wedstrijdzaken.

 

Het bericht van het KNKV:

Verplicht behalen Spelregelbewijs Uit onderzoek blijkt dat betere kennis van de spelregels leidt tot een beter klimaat en beter gedrag op de sportvelden. Om een laagdrempelige methode te faciliteren om spelregelkennis van korfballiefhebbers te vergroten, is in 2015 gestart met Korfbalmasterz; een online tool om spelregels te leren en die kennis bij te houden. Onder het motto ‘Echte korfballers beheersen de regels’ hebben inmiddels al bijna 6.000 korfballers het spelregelbewijs behaald én – nog belangrijker – kennis over de spelregels opgedaan via deze website.

In 2015 is het KNKV met veel verenigingen in gesprek geweest tijdens bijeenkomsten over de Rompregeling Arbitrage. Daaruit kwam een nadrukkelijke wens van de verenigingen om het verplichte spelregelbewijs in de komende jaren verder onderdeel te maken van het lidmaatschap. Het gaat er uiteindelijk om dat iedereen het spelregelbewijs op zak heeft. Inmiddels hebben we daar een grote stap in gezet door dit als een van de voorwaarden te stellen voor het certificeren van verenigingen met het certificaat ‘Arbitrageproof’. Met dit certificaat worden verenigingen onderscheiden die op arbitragebied hun zaken prima voor elkaar hebben. Vanuit hen die gecertificeerd zijn komt eveneens naar voren dat zij een verbetering in het klimaat en gedrag rondom hun vereniging ervaren.

Inmiddels is ook in de beleidsnotitie voor de komende jaren opgenomen dat het verplichte spelregelbewijs gefaseerd wordt ingevoerd op voorspraak van de verenigingen. Dit houdt in dat de eerste categorie leden, de senioren, vanaf 1 september 2018 in het bezit dient te zijn van het spelregelbewijs. Vervolgens komt daar ieder jaar een categorie bij, wat er schematisch als volgt uitziet:

Ingangsdatum Categorie
1 september 2018 Senioren
1 september 2019 Junioren
1 september 2020 Aspiranten
Datum 01-10-2019 10:06
Tags