Verslag Achilles 1: Drie uit drie - Ongeslagen Achilles pakt derde overwinning op rij

Ook de derde competitieronde bleken de korfballers van HKV Achilles niet te verslaan. Van tegenstander KIOS werd van tevoren veel verwacht, maar de Haagse formatie van Glenn de Vries zette de uitdager gedecideerd opzij (21-10). "Achilles begint langzaamaan op toeren te raken," constateerde De Vries op een zonovergoten zaterdag.

"Vooraf had ik al gesteld met KIOS een tegenstander van formaat tegen te komen". Dat mag letterlijk genomen worden, omdat KIOS over veel lengte en scorend vermogen beschikt. Eveneens had de Achillescoach besproken dat geprobeerd zou worden om in de eerste helft het verschil al te maken, ofwel te zorgen voor een betere afronding dan de afgelopen weken. Dat lukte redelijk, gelet op de bliksemstart van 5-0 en een 7-2 ruststand, waarbij de goals van bezoekers uit Nieuw Vennep voortkwamen uit strafworpen. Na de rust kwamen beide teams scherper uit de kleedkamer. De ploeg uit Nieuw Vennep kon echter niet meer aanhaken. Zo stopte de teller met een 21-10 eindstand.

"Er is nog steeds genoeg ruimte voor verbetering op het gebied van effectiviteit," analyseert De Vries. "Opvallend is dat Achilles de wedstrijden tot nu toe in de tweede helft heeft beslist. Dat zegt iets over het ervaren en het gezamenlijk "lezen" van de wedstrijd en zeker ook de fysieke en mentale conditie, die prima in orde lijkt. Voeg daarbij het zichtbare plezier en de positieve teamsfeer dan is het goed toeven bij Achilles op dit moment".

Achilles leidt nu ongeslagen de dans in 1ste Klasse E. Ook nummer twee HKV/Ons Eibernest leed nog geen puntverlies, maar speelde een wedstrijd minder. Het won wel de lastige uitwedstrijd bij Roda (12-14). Voor de korfballiefhebbers wordt het dan ook smullen komende zaterdag. Dan gaan de Achillesleeuwen op bezoek bij de Eibers.

"Dat wordt een hete middag voor ons," blikt De Vries vooruit. "Onze leden kennen de weg naar het mooie Eiber-complex dus nu maar hopen op veel support". De laatste keer dat de twee Haagse ploegen elkaar troffen was in de zaal en betekende na de overwinning van de Eibers degradatie voor de Achillianen en lijfsbehoud voor HKV/Ons Eibernest. Achilles heeft dus nog iets recht te zetten met als inzet de koppositie. Aanvang is 15:30 aan het terrein van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan 16.

Datum 23-09-2019 10:34