Verslag Achilles 1: Achilles verslaat Eibers in zinderende derby

Reikhalzend keken de Achillianen uit naar de ontmoeting met HKV/Ons Eibernest in het hol van de leeuw. Nadat eerder op de dag Achilles A1 (4-19 winst) en Achilles 2 (6-10 winst) hadden laten zien hoe de Eibers bestreden moesten worden, bleken de eerste teams van de Haagse verenigingen meer aan elkaar gewaagd te zijn. Desondanks trokken de Achillianen opnieuw aan het langste eind (12-13).

"Een gelijkspel was op z'n plaats geweest," vond Achillescoach Glenn de Vries. Daar zal zijn tegenstreefster Mady Tims van HKV/Ons Eibernest, met lege handen achterblijvend, weinig boodschap aan hebben.

Aan de Steenwijklaan ontspon zich een boeiend duel waarbij de Haagse ploegen weinig voor elkaar onder deden. Op een gele kaart na aan Achilleskant werd het een sportieve wedstrijd waarin door beide partijen voor honderd procent werd gestreden. In de eerste helft waren de groen-gelen de bovenliggende partij ondanks de vele scoringskansen van de uitploeg (5-5 ruststand). "Die kansen kwamen na de rust weer voldoende voor, maar ook toen bleef ons rendement te laag," analyseert Achillescoach De Vries. "Hoewel wij met maximaal twee verschil toen wel aan de goede kant van score bleven". Niet alle Achillianen haalden hun niveau volgens De Vries: "Voeg daaraan toe dat een aantal dragende spelers een korte offday kende, wat lichte blessures, gedwongen wissels en de wedstrijd is getekend". De derby leek af te stevenen op een gelijkspel. In de slotseconde kreeg Achilles echter een buitenkans vanaf de stip op de overwinning. Ilan Verboom, die vlak voor tijd werd gebracht, rondde de beslissende strafworp koelbloedig af, waarna het eindsignaal direct volgde.

Voor HKV/Ons Eibernest betekende dit de eerste verliespunten van het seizoen. Achilles is nu na vier rondes de enige ploeg zonder puntverlies en dus koploper.

Komende zaterdag staat voor de Achillianen opnieuw een derby op het programma. Achilles is dan gastheer voor Die Haghe. Die Haghe won van Victum (27-17), waarmee het de eerste punten van het seizoen binnenhaalde. Voor de kanaries is het dus zaak om punten te blijven pakken. Achilles wil als de te kloppen ploeg haar ongeslagen status uiteraard behouden. Aanvang van het duel is 15:30 aan het Pomonaplein.

Datum 30-09-2019 11:10
Tags