Verslag Achilles 1: Achilles verslaat ook Die Haghe

In de tweede achtereenvolgende Haagse derby sleepte Achilles na een zeer moeizame eerste helft de buit binnen. Ditmaal was het stadsgenoot Die Haghe dat na HKV/Ons Eibernest aan de zegekar gebonden werd (21-18).

"Hoewel je als geheel uit de emotie van de derby wil blijven, zijn er kennelijk toch krachten die het team na het startsignaal zichzelf niet laten zijn," oordeelde Achillescoach Glenn de Vries achteraf. "Dan kunnen de plannen meteen de prullenbak in".

Achilles kwam tegen Die Haghe in de eerste helft haar afspraken niet na en taken en opdrachten werden niet uitgevoerd met als gevolg een snelle en terechte 1-4 achterstand. Getuige de 7-8 ruststand kon de thuisploeg de schade beperken. "In de rust was het met z'n allen weer terug naar af en het vertrouwen uitspreken dat, zoals bij elke wedstrijd tot nu toe bleek, de tweede helft voor ons zou zijn," vertelt De Vries over zijn coaching tijdens de spreekwoordelijke thee.

Deze woorden troffen kennelijk wel doel: Achilles scoorde veertien maal in de tweede helft, het dubbele van de productie van het eerste bedrijf. Die Haghe kwam ook tot meer goals dan voor rust, maar de thuisploeg sleepte met vlagen beter spel de winst binnen. "Het is jammer dat we de vele opgekomen supporters nog niet kunnen tonen wat we werkelijk kunnen," vervolgt de kritische De Vries. "Het team heeft de weg van ontwikkeling gevonden, maar staat nog wel aan het begin van het avontuur". Inmiddels heeft De Vries een mooie reeks neergezet met zijn ploeg.

Na vijf duels staat de zwart-wit-groene brigade fier aan kop in 1D met het maximale aantal van tien punten. Komend weekend reist de koploper af naar Westzaan voor de confrontatie met Roda. De ploeg uit de Zaanstreek pakte afgelopen weekend pas de eerste punten (13-10 overwinning op KIOS), maar is een geduchte tegenstander. "Hopelijk dat Achilles volgende week in de uitwedstrijd meer laat zien van haar werkelijke kracht," besluit De Vries.

Datum 07-10-2019 08:48
Tags