Wedstrijdverslagen: Achilles 1, 4, A1 en E2 ongeslagen

Achilles 1 boekte een moeizame overwinning op Roda en blijft daarmee ongeslagen bovenaan. Ook Achilles 2 had het moeilijk en moest één punt bij Roda achterlaten. Net als het eerste behield bij de senioren ook het 4e zijn ongeslagen status. Bij de jeugd kende de A1 een stroeve start tegen KVS, maar werd nog voor rust orde op zaken gesteld, om de tweede helft helemaal weg te lopen, 14-24. Na het knappe gelijkspel vorige week tegen de koploper, boekte de B1 nu een verdiende overwinning op KZ Danaïden, 15-8. Overwinningen waren er ook voor de C2, C3, E1 en E2. De C1 wist kampioen Tempo op een gelijkspel te houden.[verslag C1 toegevoegd]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Roda 1 – Achilles 1

Achilles heeft het moeilijk bij Roda, maar blijft ongeslagen
Na een week vol regen, kou en twee trainingen in de zaal mochten we zaterdag afreizen naar Westzaan voor een wedstrijd tegen Roda. Ondanks dat we ongeslagen bovenaan stonden en Roda twee punten had behaald uit vijf wedstrijden, wisten we dat we scherp moesten zijn. Van te voren nog even de weersvoorspelling gecheckt en het zou droog blijven, daar kon het dus niet aan liggen vandaag. De bespreking van Glenn en Jan was duidelijk: iedereen weet waar zijn/haar sterke punten liggen en waar we elkaar moeten helpen. Een goede voorbereiding is het halve werk zou je zeggen…

In de eerste helft hadden wij het vooral lastig met het fysieke spel en de vechtlust van Roda. Ze gingen met volle overtuiging voor elke bal en wij werden op sommige momenten te makkelijk aan de kant gezet. Daarbij scoorden ze ook hun balletjes en namen ze de leiding in de wedstrijd. In onze aanval werden wel genoeg kansen gecreëerd, maar aan de afronding ontbrak het te vaak. We liepen dus achter de feiten aan, maar gelukkig konden we wel steeds aanhaken en werd het gat niet groter dan twee doelpunten. Met 9-8 gingen we de rust in.

Afgelopen wedstrijden maakten we elke keer in de tweede helft het verschil, dus na een korte rust met de nodige aanmoedigingen en tips hoopten we in de tweede helft een goede prestatie neer te zetten. Onze eerste aanval begon met een goal waardoor we gelijk kwamen. Hierna volgden nog drie doelpunten van onze kant waardoor we opeens 9-12 voor stonden.

Helaas ontbrak het ons later in de tweede helft aan focus, waardoor we veel domme ballen om onze oren kregen. Hierbij ging het vooral om herhaaldelijke overtredingen en kregen daarom veel stippen en vrije ballen tegen. Hier moeten we volgende keren echt slimmer mee omgaan, want hierdoor werd de wedstrijd nog onnodig spannend gemaakt. De voorsprong hebben we niet meer uit handen gegeven, maar makkelijk was deze wedstrijd absoluut niet. Uiteindelijk werd het 17-18 en mochten we de punten meenemen naar Den Haag.

Gaaf om te zien dat er weer flink wat publiek aanwezig was! We hopen jullie volgende week weer te zien, dit keer in Zaandam tegen ZKV. Het zou mooi zijn als we de reeks gewonnen wedstrijden door kunnen zetten en zo ongeslagen de zaal in gaan.
Tot volgende week!
Daphne

Roda 2 - HKV Achilles 2

Na de mooie overwinning van vorige week op Die Haghe, was deze week Roda aan de beurt. Bekende tegenstander voor een aantal van ons, want daar speelden we vorig jaar met Achilles 3 in de zaal tegen. Op papier een tegenstander die wij moeten verslaan, want ze stonden immers op de laatste plek. Maar we moesten zeker niet onderschatten.

En hoe we begonnen. Door mooie, snelle aanvallen te creëren stond het al snel 1-5 voor ons. Dit kwam ook mede door de velen rebounds die werden gepakt door Sander Suurd. Na deze goede periode leek het of Achilles een stapje terug deed, want Roda kwam even goed terug. Daarom eindigde de eerst helft in 8-8.

Na de rust was het weer een echte wedstrijd die over en weer ging. Dus na 10 minuten stond er ook een stand van 12-12 op het scorebord. Nu kwam er een moment dat Achilles de betere partij was een gat van drie punten wist te maken. Helaas kwam Roda net zo makkelijk weer gelijk en zelfs op een punt voorsprong. Na wat gedoe met de scheids over hoeveel speeltijd er nog was, konden we door. Laatste paar minuten en Roda scoort. 17-16. Achilles weer in de aanval en na een warrige beslissing van de scheidsrechter kregen wij de bal. De tegenstander was niet aan het opletten en de gelijkmaker werd gemaakt. Meteen daarna floot de scheidsrechter af en was de wedstrijd afgelopen. Eindstand 17-17.

Toch nog met één punt naar Den Haag, hoewel we daar best blij mee kunnen zijn. Maar toch als team wel hard geknokt tot op het laatste moment. Ik wil nog snel even alle toeschouwers die helemaal naar Westzaan zijn gekomen bedanken. Volgende week alweer de laatste thuiswedstrijd op het veld in 2019 met als tegenstander VEO 3. Die maar 2 puntjes minder heeft dan ons, dus alle support is van harte welkom. Tot volgende week!

Groetjes
Joël Sanches

Verslag KCC 4 -Achilles 3

Zaterdag stond, op papier, de lastigste wedstrijd in deze poule op het programma. KCC 4, vorig jaar nog ten onder gegaan in de finale voor promotie naar de hoofdklasse, nu dus spelend in de 1e klasse. Zoals je begrijpt, niks te verliezen, dus we gingen vrijuit de wedstrijd in.

Na het beginsignaal werd al snel het grote verschil tussen de twee ploegen duidelijk, zuiverheid in de schoten. Al snel kwamen we op een 5-1 achterstand. Alhoewel wij ook veel kansen kregen door in vlagen goed combinatiespel, werd de achterstand toch steeds groter. Waar wij bijvoorbeeld 4 aanvallen nodig hadden voor een goal, hadden zij er 1 of 2 nodig. Veel slimme balletjes, maar vooral een heel zuiver schot hielp KCC naar een ruststand van 17-7.

Aan het begin van de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken, we scoorden goed mee met KCC en het spel zag er ook leuk uit. Ook verdedigend begonnen we sterk aan de tweede helft en het was mooi om te zien hoe iedereen in het vak Wesley hielp om zijn zuivere heer uit te schakelen. Op een gegeven moment begon KCC weer aan een snelle reeks doelpunten wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 34-16. Een flinke uitslag dus tegen de favoriet voor de titel, maar we kunnen toch nog trots zijn op ons record van meeste doelpunten van 16 goals in de competitie tot nu toe.

Deze week weer hard trainen voor de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen Albatros 3, waar we de punten moeten én gaan pakken! 12:45 op het Achillesveld! Tot zaterdag!

Mark

Weidevogels 3 - Achilles 4

Om 17u startte het 4e de belangrijke wedstrijd in Bleiswijk tegen Weidevogels 3. Dat deze ploeg laatste staat mocht op voorhand niet leiden tot onderschatting. Zeker omdat we voor de wedstrijd wisten dat concurrent Refleks het had afgelegd tegen concurrent Fiks. En laat Fiks nu juist de tegenstander zijn voor aankomende week (thuis).
Het mag dan niet gebeuren dat je door te weinig focus punten laat liggen.

Vooraf dus duidelijk dat we scherp en gefocust moesten zijn. Vooraf ook duidelijk dat we qua rebound wel over zouden moeten hebben. Het strijdplan was dan ook duidelijk: degelijke aanvallen en probeer af te ronden op een goede rebound. En zo geschiedde.

Althans, wat betreft spelbeeld. Achilles 4 zette goede aanvallen neer en wist over veel schijven kansen te creëren, maar de doelpunten vielen ietwat moeizaam.

Met rust stonden we slechts een doelpuntje voor: 6-7. Prima spel, maar we schroomden om het verschil te maken. Desalniettemin stonden we steeds aan de goede kant van de score. Na 10-12 konden we de laatste 10 minuten uitlopen naar 12-17.

Al met al een prima pot en dito resultaat. Het is goed om te zien dat iedereen tot kansen komt en doelpuntjes meepikt.

Zoals gezegd; aankomende zaterdag (14:40u thuis) de kraker tegen Fiks 3. In dat duel wordt beslist welke ploeg zich herbstmeister mag noemen.

Tot dan!

KVS A1 - Achilles A1
We schrijven zaterdagmorgen 12 oktober. De weergoden waren ons niet gunstig gezind. Een vieze druilerige motregen met tussendoor een droog momentje. Op naar Scheveningen waar de wedstrijd tegen KVS A1 op het programma stond. Op papier appeltje eitje maar onderschatten is een “no go”. 3 punten los van de concurrentie en deze voorsprong mocht niet weggegeven worden.

Wederom ongeloof. De vorige wedstrijd met 5 - 1 achter in 5 minuten nu 2 - 5 achter in 10 minuten. 1 supporter bleef ijzig kalm. “The Wizard” Simon. Uiterlijk kalm, onbewogen en met een glimlach om zijn mondhoeken. Wacht maar oreerde het orakel. We winnen met 10 punten verschil.

Het was alsof er weer een knop om ging bij de 5. De dames en heren van de A1 hadden duidelijk schoon genoeg van de achterstand. De locomotief kwam op gang en binnen een mum van tijd stond het weer 5 -5! KVS creëerde nog wel wat kansjes maar kwam niet meer aan de bak. Ruststand 7 - 12.

De 2e helft ving aan en de ene actie nog mooier als de andere. De mooiste was dit keer van Cino. Een toverbal die het verdient om ingelijst te worden. Om de reserves ook speeltijd te geven werd Noah B ook nog ingezet. Eerste balcontact en een doelpunt. 2e en weer een doelpunt. Snelle vakwissels en 3e weer een doelpunt. Grote klasse maar ook een verdienste van het hele team. Want dat is het. Een gunfactor en ultiem spelplezier!

Na de wedstrijd even verhaal gehaald bij The Wizard. Hoe het kon dat hij elke uitslag kon voorspellen. Geluk? The Wizard glimlachte minzaam. “Logisch toch...als je na 1 helft met 7 - 12 voor staat verdubbel je de score voor de 2e helft. Dat maakt 14 - 24.” Pfffff wat een man.

Zaterdag de 19e staat TOP A2 op het programma. Komt dat zien.

Papa Ben

Achilles B1 - KZ Danaïden B1
Na het eerste punt tegen De Meervogels was de B1 er afgelopen zaterdag op gebrand om de eerste overwinning binnen te halen. De uitwedstrijd tegen KZ Danaïden werd verloren, mede door een totaal gebrek aan scherpte in de eerste helft. Er werd dan ook afgesproken gelijk vanaf het begin veel druk te geven om Danaïden te laten zien dat er niets te halen viel.
Mede dankzij Ivy die aan de lopende band ballen onderschepte, kreeg de aanval veel tijd om te scoren. Na de 2-2 was het met 2-3 en 3-4 nog twee keer Danaïden dat de voorsprong pakte, maar daarna ging voor de eerste helft verdedigend de boel op slot. Vrijwel ieder gemist schot van Danaïden werd door ons afgevangen en met gemopper op zichzelf en teamgenoten waren wij al bijna niet meer nodig om ze uit hun spel te halen. Met enkele goede schoten en een mooie actie waarbij Quinn precies op het juiste moment uitstapte pakten we een 6-4 voorsprong bij rust.
De tweede helft wist KZ Danaïden tot 8-6 bij te blijven, mede doordat wij te veel een-schots-aanvallen hadden. Daarna vielen de doelpunten plots als rijpe appels. Binnen zes minuten stond het 14-7 en was de wedstrijd gespeeld. In het restant van de wedstrijd werd de score nog naar 15-8 getild.
Wederom was het goed te zien dat enkele situaties waar op getraind was terugkwamen in de wedstrijd. Ook de verdedigende scherpte was top. Aanvallend is er voorlopig nog wel wat ruimte ter verbetering. Er waren mooie acties en enkele lange aanvallen, maar de meeste aanvallen waren te kort. Dit is een puntje van aandacht voor in de zaal.
B1, complimenten voor jullie veerkracht en strijdlust!
Mick, Levi en Nikki: bedankt voor het invallen en reservestaan.

Achilles C1 – Tempo C1

Wedstrijd verslag : gelijkspel tegen kampioen Tempo. Zaterdag 12 Oktober 2019 om kwart voor tien. Hkv Achilles C1 – Tempo C1.

Aan het begin van de wedstrijd tegen Tempo spraken Frank Baars en Julia Baak ons toe van dat we volle druk moesten verdedigen en vooral dat we lef moesten hebben zowel aanvallend als verdedigend.
Fuut en we begonnen aan de wedstrijd. Met het vak van Levi ,Demi ,Paivi en Shane in de aanval en het vak van Damien, Mick, Jill en Nikki in de verdediging. We begonnen de wedstrijd super goed verdedigend. Aanvallend zat het nog niet echt mee want we hadden veel kansen maar die gingen steeds maar net over of op het randje. Tempo maakte hun kans wel af en het werd 0-1. Maar na een goede aanval scoorde Demi de 1-1. Heel lang bleef die stand zo staan omdat zowel wij als Tempo erg goed verdedigde. Maar na twee aanvallen van Tempo stonden we 1-3 achter. Echter maakte levi de 2-3 en gingen we met die stand de rust in. In de rust waren onze trainers echt verbaasd hoe goed we aan het verdedigen waren maar het kon natuurlijk wel beter vooral met het uitwerken. Na die speech begon Tempo aan de tweede helft. We veroverde gelijk de bal en na twee aanvallen stond het weer 4-4 door goals van Nikki en Mick. Daarna werd het 4-5 en vervolgens scoorde Shane 5-5. We gingen de laatste 10 minuten in. Het werd 5-6 en Nikki maakte er weer 6-6 van gevolgd door 6-7. Levi scoorde de 7-7 maar toen scoorde Tempo nog twee keer 7-9 met nog maar vijf minuten te gaan. Levi scoorde weer 8-9 gevolgd door een goal van Tempo 8-10.
Nog twee minuten te gaan. In de laatste anderhalve minuut maakte Mick de 9-10. We gaven het niet op. Maak je maar klaar voor wat hier gaat komen. Tempo in de aanval. Ze schieten op de korf in de laatste 40 seconden en de rebound was voor ons. Nog 30 seconde. Mick schiet de bal. Jill vangt hem af en scoort 10-10. Met nog maar twintig seconde te gaan. We werden met zijn alle helemaal gek na die goal. Tempo met de laatste aanval. En het fluitsignaal klonk. We werden helemaal gek we sprongen zowat boven op elkaar van blijdschap. Wat een wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd kwamen we nog even bij elkaar en zeiden Frank en Julia dat zij dit een geweldige wedstrijd vonden van ons. Ze vonden het namelijk fantastisch om te zien dat we met zoveel lef en bravoure hebben gespeeld en dat we geweldig verdedigde. We bedankte ook nog het publiek even en toen we het veld afliepen kregen we van al onze supporters complimenten van dat zij dit ook een geweldige wedstrijd van ons allemaal vonden. Door dit fantastische gelijkspel (10-10) zijn we tweede geworden. Niet normaal. Ben echt trots op mijn team. Ook de scheids en onze reserves wederom erg bedankt.

Damien Leben

ONDO C3 - Achilles C3

Vandaag als aanvoerder hebben we gewonnen. De standwas 2-10 en dat komt doordat we er honderd procent voor gegaan zijn. Een mooie gelijkmaker 2.2 door mij en ik weet niet wie er nog meer heeft gescoord heeft maar het was een mooie wedstrijd. Het seizoen is zo mooi afgesloten en we gaan knallen in de zaal.

Armin van de C3

VEO F1 - Achilles Wolven (Coachverslag!)

Vandaag stond VEO op het programma voor Achilles F3. VEO had maar twee punten meer dan Achilles, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De kids waren scherp. Naar aanleiding van het eigen goal van vorige week hebben we nu voor de wedstrijd duidelijk aangegeven in welke korf we moeten scoren de eerste helft. Braaf knikken ze allemaal ja, maar nog geen minuut onderweg en er wordt al op de verkeerde korf geschoten. De ouders en trainers krijgen een flashback naar vorige week maar gelukkig scoren we een keer niet. Het was inderdaad een spannende wedstrijd, doelpuntrijk zeker niet. Verdedigend zit het goed, we zijn er allemaal goed bij! Met rust
staat het dan ook 0-0. In de rust een powerspeech gegeven en uitgelegd dat we sneller naar onze eigen korf moeten rennen, maar ook sneller moeten gooien. Grappig is dat alle kinderen altijd trots vertellen dat ze rennen heel leuk vinden, maar in de wedstrijd is er bijna nooit iets van terug te zien ;-) . Na rust waren we het wel even kwijt, de concentratie leek op. VEO kon maar vrij blijven schieten. Helaas stonden we dan ook 5-0 achter na de derde tien minuten. De trainers zijn stiekem wel een beetje boos geworden. Er is even duidelijk gemaakt dat we weer moeten vechten, zoals we elke week doen. Gelukkig stonden er de laatste tien minuten weer echte leeuwen in het veld, zoals wij deze toppers kennen. We vochten voor elke bal, we waren goed aan het verdedigen én we scoorden twee keer!! We staan met zijn allen te juichen na elk goal, het is geweldig om te zien. We rennen zelfs het veld uit om het scorebord even goed te zetten. Ook deze week hebben jullie weer stappen gemaakt en het is leuk om naar jullie te kijken. Helaas konden we deze week niet de overwinning binnenslepen, wat jullie zeker gegund is. Maar met 5-2 verliezen, is zeker niks mis. Gelukkig hebben we de strafworpen wel gewonnen met 2-3! Nog een weekje op het veld trainen voor de laatste wedstrijd tegen Die Haghe. Daarna gaan we lekker de zaal in om te knallen!