Verslag Achilles 1: Zesde zege op rij

Op bezoek bij Roda in Westzaan boekte Achilles alweer de zesde zege op rij (17-18). Het Haagse keurkorps van Glenn de Vries blijft zo zonder puntverlies al was dat in Noord-Holland met de hakken over de sloot.

"Achilles geeft nog steeds te veel weg," zag De Vries. Roda speelde slim en fysiek en daar waren de Achillianen bij tijd en wijle niet tegen opgewassen. De eerste helft ging gelijk op zoals ook de 9-8 ruststand doet vermoeden, maar direct na de rust is de Haagse formatie veel alerter wordt de achterstand omgezet in een 9-12 voorsprong. "Dan verwacht ik dat wij dit verschil gaan uitspelen," analyseert De Vries. Een 'stippenregen' in het voordeel van de Westzaners zorgt er echter voor dat viermaal vanaf de strafworpstip kan worden aangelegd en gescoord. Zo kon Roda terugkomen tot 13-14. In de eindfase kon de voorsprong geconsolideerd worden en werden de punten in veilige haven gebracht.
Achillescoach De Vries was ondanks de winst allerminst tevreden: "Doordat wij verdedigend niet de controle hielden, vooral in de tweede helft, konden we aanvallend het verschil niet maken". Roda ging volgens De Vries slimmer om met de manier van fluiten van de scheidsrechter: "Roda maakte meer gebruik van hun fysiek. Verdedigend losten wij dat in de tweede helft niet goed op. Dan is het een kwestie van het ervaren en hiervan leren". Achilles leidt de dans om het kampioenschap nu met twaalf punten. HKV/Ons Eibernest en komende tegenstander ZKV volgen op vier punten, maar hebben beide ook een wedstrijd minder gespeeld. "Wij moeten ook niet voorbij gaan aan het feit dat wij als koploper natuurlijk de te kloppen ploeg zijn," houdt De Vries voor. "Tegenstanders kunnen vrijuit spelen tegen Achilles en gaan ook voluit. Bij ons ligt hierdoor een dubbele druk: die van goed spelen, punten halen en omgaan met het opportunisme, de alles-of-toch-maar-niets mentaliteit van de tegenstander. Een goede leerschool!" Komende zaterdag heeft het vlaggenschip een weekend rust en kan het volledig achter Achilles 2 staan dat thuisspeelt tegen VEO 3 (14:15 aan het Pomonaplein). Daarna volgt alweer de eerste returnwedstrijd tegen ZKV in Zaandam. "Daar gaan we laten zien dat we de terechte koploper zijn," besluit De Vries vol vertrouwen.

Datum 14-10-2019 10:00
Tags