Verslag Achilles 1: Achilles hard onderuit bij ZKV

De korfballers van HKV Achilles zijn er niet in geslaagd om ongeslagen de zaalcompetitie in te gaan. In de eerste returnwedstrijd van het veldseizoen liep de formatie van Achillescoach Glenn de Vries tegen een forse nederlaag aan bij het Zaandamse ZKV (16-10). Achilles was tegen concurrent ZKV volledig de weg kwijt. De enige voorsprong die de ploeg kende was in de eerste helft bij 2-3 en 4-5.

"De 6-5 bij rust zegt genoeg over de eerste helft, echter een achterstand die absoluut te overbruggen was, ook gelet op de weersomstandigheden die goed waren te noemen," vond De Vries die zijn ploeg veel moeite zag hebben met de wedstrijdleiding. "Met vijf doelpunten in de tweede helft, een ontketende tegenstander en een scheidsrechter die voor werkelijk àlles tegen onze lange mannen floot, bleek een inhaalrace onmogelijk". Onafhankelijk van de omstandigheden en situaties erkende De Vries dat teveel spelers van de Haagse ploeg ondermaats presteerden. Daarnaast had het tweede aanvalsvak moeite om de korf te vinden. De Zaandammers misten ook nog twee strafworpen, waardoor de terechte nederlaag beperkt bleef tot 16-10.

Achilles moet nu de koppositie delen met ZKV en dat baart De Vries enigszins zorgen: "Wij moeten daarin geen enkele steek laten vallen en hopen dat ZKV dat wel doet. Nu eerst onszelf herpakken van deze mokerslag en de focus richten op onze voorbereiding op de zaalperiode met de Haagse Korfbaldagen". Achilles treedt daarin aan tegen ONDO (donderdag 31-10 om 20:45 in de Sportcampus Zuiderpark), Dijkvogels (zaterdag 2-11 om 15:15 in de HKV/Ons Eibernest-hal) en ODO (dinsdag 5-11 om 20:45 in Sporthal Zuidhaghe). Op basis van de resultaten volgen er mogelijke finalerondes op 7 en 9 november.

Datum 28-10-2019 09:58
Tags