Achilles 1 alleen aan kop, kampioenschap B2 in aantocht

Achilles 1 deed afgelopen goede zaken door te winnen van Weidevogels. Omdat concurrent KOAG punten verspilde, staat Achilles 1 voorlopig alleen aan kop. Team 2 gaf helaas een punt weg tegen KVS en moet de koppositie nu weer delen met Pernix en Fiks. Ook Achilles 3, 4, 6, 7 én 8 wonnen hun wedstrijden. Achilles A1 won deze week van Sporting Delta en behoudt zo de aansluiting bij koploper Tempo. Ook de A2 pakte de volle punten. De C1 versloeg deze week Tempo en staat nog altijd knap bovenaan in de C-Hoofdklasse. Ook de E2 wist te winnen en de D2 speelde gelijk tegen KVS. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen én de foto's van Achilles 1, 2, B1, B2 en F3.

Kijk in het fotoalbum (Senioren) voor foto's van de wedstrijd van Achilles 1 en 2, voor de foto's van Achilles B2 klik je hier en tot slot kijk je in het fotoalbum (Jeugd) voor de foto's van de B1 en F3.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!).

Achilles 1 - Weidevogels 1

Het is weer zaterdagmiddag 15:30. Tijd om weer een wedstrijdje te gaan knallen tegen Weidevogels. Voor ons speelde het 2e helaas gelijk en was het aan ons de taak om wel de twee punten binnen te slepen en nog steeds de competitie door te gaan als ongeslagen koploper.

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang. Er werden korte aanvallen gespeeld en werden geregeld plaatsfouten gemaakt. Het vak van Kjeld, Michael, Laura en Desiree konden hun kansen niet afmaken en het andere vak maakte het vak goed klein, maar kwamen moeilijk tot schieten en dus ook tot scoren. Naar mate de eerste helft vorderde ging het allemaal iets soepeler. Kansen werden afgerond en verdedigend hielden we het goed dicht. Alle complimenten over de concentratie in de verdediging, want drie doelpunten doorlaten in één helft is een hele goede prestatie.
De tweede helft ging van start en we waren een stuk sterker van Weidevogels, maar konden de score niet vergroten. Dit is namelijk echt een punt waar we aan moeten gaan werken. We laten elke tegenstander weer terug komen in de wedstrijd waardoor we het ons zelf elke keer weer moeilijk maken terwijl dit niet nodig is.

Volgende week treffen we KOAG tegen en een onderlinge strijd om het kampioenschap. Zij hebben dit weekend punten verspilt tegen de andere concurrent ODO, dus ze zullen er vol voor gaan. We weten waar we aan moeten werken en zullen er zaterdag helemaal klaar voor zijn om de punten te pakken en de voorsprong te vergroten.

Groet,

Michael

KVS 6 - Achilles 6    5-11

Een week na de onnodige nederlaag tegen Madjoe moest de zure nasmaak in Scheveningen worden weggespoeld. Nu is een harinkje niet het handigst om iets zuurs weg te spoelen, maar goed, daar konden wij niks aan doen, want de bond had nou eenmaal bepaald dat we vandaag tegen KVS 6 moesten aantreden. Waren er afwezigen? Nou, dat viel dus wel mee. Sandra moest zich voorbereiden op een meidenavondje in Tilburg (we weten allemaal: Tilburg moest zich voorbereiden op een meidenavondje met Sandra), en wilde zich sparen voor deze avond (dat beloofde niet veel soeps voor de Brabanders). Ze was er dus wel, maar speelde niet. Wat moeten we daar nou van vinden. Op haar plek speelde Lenneke, uh Nelleke. Jo was er ook niet. Iets met coachen. Tako was op verlof en kon aanwezig zijn, net als de inmiddels van ziekte herstelde Arjen.

Lenneke (niet zo oud hoor), gaan we weer, Nelleke, mocht in het ‘antieke’ vak met Linda, Arjen en Taco aantreden (oud maar daarom niet minder lekker hè). Deze mensen hebben nog korfbal in vier vakken meegemaakt. Dat was in de tijd dat er in plaats van ballen met gevulde schapenmagen werd gespeeld (haggis? Ja, haggis, ‘t spul is ook niet om te eten). Gras, laat staan kunstgras, bestond toen nog niet, dus werd er gespeeld op een ondergrond van, nou zeg het maar, “iets-dat-je-in-de-aardlaag-Jura” vindt. Een schat aan ervaring dus. Rijp. Alles wel gezien. Helaas konden met name de heren geen potten breken. Maar goed, om nou Jordy in te brengen ging ook wat ver, dus die bleef gewoon op de bank zitten met Ivo (het was gewoon Ivo z’n beurt).

Het andere vak, met jonge goden en godinnen als Marieke, Shirley, Jeroen en Erwin liep wel lekker en zorgde binnen een aantal minuten voor een wat later bleek voor de Scheveningers onoverbrugbare voorsprong van 0-2. Deze solide basis hoefde alleen nog maar uitgebreid te worden en dat gebeurde dan ook gestaag. Verdedigend zat het allemaal wel snor. Dat zit het sowieso het hele seizoen tot nu toe wel, maar een echte grote uitslag is er dit seizoen nog niet neergezet.Tako kende in de tweede helft nog één fantastische minuut waarbinnen hij liefst tweemaal trefzeker was en dat verzachtte het leed enigszins en droeg bij tot een toch nog comfortabele overwinning. Midweeks wordt aangetreden tegen koploper Velocitas. Wanneer alles naar wens verloopt, zal Team 6 op gelijke hoogte komen met de Leiderdorpers.

Groeten,

Erwin

Achilles 7 – SEV 2 12-6

De laatste wedstrijd van Tom voorlopig voordat hij naar de duurste stad ter wereld vertrekt: Zurich. De stad waar een entreeticket voor de plaatselijke dierentuin €196,- is en een alcoholvrij biertje in de supermarkt tegen de €5,- loopt.

Geruststellende gedachte is wel dat de lonen er ook gelukkig een stuk hoger liggen en Tom waarschijnlijk halverwege de tijd wel weer terug is, al is het maar om dit jaar met ons weer een potje Risk te spelen. Tom gaat samen met zijn liefje Carolien, het meisje waar die mee samen woont, omdat het zo handig is voor de autopas. Eerder deed Tom nog wel een opmerkelijke move om een andere meid mee te krijgen, maar met Carolien in het kielsoog hapte de dame in kwestie helaas niet toe.

Samengesmolten na het voortreffelijke feest van de CR de avond ervoor speelde we dit weekend op zondag. Voor Erwin, die dit weekend reserve zou staan, was dit niet zoals gedacht. Netjes stond hij zaterdag klokslag 17:00 uur na veel gehaast klaar op het veld en heel even dacht hij reserve te staan bij Achilles 1. Gelukkig begreep hij zelf ook wel dat dit niet op waarheid kon berusten. Zondag kon Erwin helaas niet omdat hij ergens met een python in de weer was, gelukkig wisten we net voor de wedstrijd Rinus nog te strikken. Samen met andere invallers Jolanda, Shirley en Marieke moesten wij ons team compleet maken voor onze zondagse wedstrijd.

Dit was een wedstrijd tegen mede ongeslagen koploper SEV 2 en dus moesten we zo op het slot van het weekend nog even flink aan de bak. De wedstrijd zelf was geen spektakelstuk voor het massaal niet toegestroomde publiek, voor ons verliep de wedstrijd wel zoals we graag wilden. Snel een 4-0 voorsprong pakken en de tegenstander tot wanhoop drijven, omdat zij niet konden omgaan met achterverdedigen. Met een voorsprong van 6-1 bij rust restte ons maar één ding, namelijk dit afmaken de tweede helft. Heel even hadden we wat mindere momentjes, vooral omdat we dankzij Rick erg veel last hadden van de zon, en kwam de tegenstander nog terug tot 8-4. Gelukkig bleven wij wel bijscoren en gooiden we de wedstrijd snel op slot met uiteindelijk een 12-6 overwinning.

Tom werd onder luid applaus van zijn twee vrienden Bas en Johan nog een minuut voor tijd naar kant gehaald voor een applauswissel zonder bloemen, dit tot zijn grote ongenoegen, omdat hij nu zonder goals zijn laatste wedstrijd moest afsluiten. Wel mag je zeggen dat je ons ongeslagen verlaten hebt, mochten we geen kampioen worden ligt het in ieder geval aan jou, had je maar niet weg moeten gaan namelijk. Na de wedstrijd werd Tom nog heel even emotioneel, omdat hij eindelijk de kip weer in zijn bezit kreeg die hopelijk ook mee door de douane komt naar Zwitserland. Ook alle conserven in blik deden hem deugd, omdat hij nu daar geen boodschappen hoeft te doen de eerste maand. Na de wedstrijd werden we nog getrakteerd door M.C. Schaap op een paar heerlijke biertjes en bleef Rick vooral erg lang plakken omdat hij totaal geen zin had in zijn salade. Alle invallers bedankt, net als Niels die voortreffelijk floot. En Tom en Carolien, heel veel geluk in Zurich! We gaan jullie missen maar kijken erg uit naar ons teamuitje in Zwitserland op jullie kosten :-)

Jasper

Wat was..

De B2 mocht afgelopen weekend in Nieuw-Vennep op bezoek bij KIOS. Door berichten dat het door een combinatie van Tina-dag en een afgesloten Utrechtse baan chaos zou zijn in het verkeer, werd besloten ruim op tijd te vertrekken. De chaos bleef echter achterwege en binnen drie kwartier waren we bij KIOS gearriveerd. Aangezien we eerder waren dan onze tegenstander, waren we blij dat de kantine open was. We mochten wat palen en ballen lenen en maakten dan maar van de gelegenheid gebruik om uitgebreid in te schieten.

Met een wat aangepaste opstelling, Teddie begon in de basis, begonnen we de wedstrijd tegen een ploeg die vorige keer nog met 16-6 puntloos naar huis werd gestuurd. Dit keer liep het iets anders. Verdedigend waren we wat slordig en gaven we te makkelijk strafworpen weg, terwijl KIOS ook best zuiver was. Aanvallend waren we te bescheiden: niet kijken naar eigen kansen, maar alleen proberen iemand anders vrij te spelen. Op zich best een nuttige kwaliteit, maar niet als iedereen dat doet! Een gebrek aan kansen was het dan ook niet te noemen, meer een gebrek aan lef om die kansen te pakken. Toch liep KIOS niet echt uit, 2-1, 3-2 en uiteindelijk maakten we na hard werken bij 4-4 gelijk. Twee onoplettendheidjes in de verdediging betekende echter alsnog een achterstand bij rust: 6-4.

In de rust werd benadrukt dat we onze kansen wel moeten pakken als we vrij staan. Meer schieten was dus het devies. Dat devies werd opgepakt en hoe! Onze eerste aanval in de tweede helft werd er geschoten dat het een lust was. Teddie toonde zich de spreekwoordelijke heer en meester onder de paal, en die paar keer dat ze er niet bij kon, dan zoefde Zoë langs om de afvallende bal te pakken. Na minimaal 10 schoten was het uiteindelijk Teddie die uit een gemist schot van Mike deze aanval van een passend slot voorzag, 6-5. Het leverde een hoop zelfvertrouwen op en niet veel later volgde dan ook de gelijkmaker. Het andere vak pakte het ook op, maar was wat ongelukkig in de afronding. Uiteindelijk kwam er een strafworp uit een goed geprobeerde en foutief afgestopte Dalto-bal aan te pas, om ons voor het eerst op voorsprong te zetten.

KIOS zag de bui al hangen en bracht enkele wissels in, waaronder een heer waar de coaches ook tegenop moesten kijken. Brandon had hem al achterverdedigend echter goed onder controle en het waarschijnlijk door KIOS gehoopte overwicht onder de paal bleef grotendeels uit. Aanvallend bleven we echter ongelukkig. Marlou kreeg de andere dame tegenover zich en deze schakelde haar helaas effectief uit in aanvallend opzicht. Uiteindelijk duurde het een kwartier voordat er weer een doelpunt viel en dat was helaas aan de kant van KIOS. Met nog negen minuten op de klok was er nog ruim de tijd om alsnog de overwinning binnen te slepen, ware het niet dat KIOS vrij snel scoorde. In het restant kregen wij, ondanks het hoge baltempo en vele schoten, de bal er niet meer in. Het bracht KIOS de overwinning en ons de eerste nederlaag.

Hoe gek het ook klinkt, na deze verliespartij was ik meer tevreden dan na de overwinning van vorige week en dat heeft alles met het vertoonde spel te maken. Waar het vorige week lammekakkerig was, zonder tempo en zonder idee, speelden we vandaag de tweede helft zoals we het graag zien: hoog baltempo, veel schoten en veel afwisseling. Dat het geen punten opleverde, ach, dat moet dan volgende week maar tegen TOP!

Teddie bedankt voor het completeren van ons team! Je was vandaag onmisbaar!

Donna en Yannick, bedankt voor het vroege opstaan voor een reservebeurt! Wordt enorm gewaardeerd!

Hierbij het verslag van Achilles C1, tegen Tempo C1. De nr.1 tegen nr. laatst. Zonnetje, bijna geen wind, dus ideale omstandigheden voor een scorende ploeg. Wij wisten dat Tempo vorige week aardig op het broekie had gehad van Die Haghe met 20-0, maar wij waren ook gewaarschuwd door andere uitslagen die erop duiden dat Tempo eerst maar is even gewonnen moest worden. Het werd niet onze beste wedstrijd.
Eerste helft was prima, 2-9 met rust en nog redelijk wat gemiste kansen. Verdedigend was het wel prima, maar dat mocht ook wel tegen deze tegenstander.
De 2e helft ging het scoren een stuk minder makkelijk in het ene vak en gingen we slordig korfballen. 1 vak speelde onverminderd goed door, maar het andere vak had hier duidelijk meer moeite mee. Was het de ruime voorsprong, was het net niet de scherpte of lukte het simpelweg ff niet?
Hoe dan ook, beter dat dit gebeurd in een al gewonnen wedstrijd dan als het nog spannend is. De 4 meegereisde invallers kregen allen nog wat speelminuten in de slotfase en deden dat prima! Dank daarvoor! De uitslag werd uiteindelijk 4-14.
Ook na vandaag blijft de C1 op ramkoers, volgende week uit naar Kinderdijk, die inmiddels 4e staat na de overwinning op Fortuna C1.
Nog 2 keer vol aan de bak en wacht de zaal alweer!
Tot volgende week!

Afgelopen zaterdag speelde Achilles D1 tegen Avanti. De vorige keer hadden beide ploegen daar een spannende wedstrijd van gemaakt, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. In de afgelopen weken heeft de D1 veel geleerd. Nu was het zaak om dat tegen een goede tegenstander vast te houden. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Het duurde lang voordat er doelpunten gemaakt werden. Aan beide kanten waren er goede aanvallen, maar werd er ook goed verdedigd. Thijs bracht ons met een mooie doorloopbal op 1-0, maar Avanti deed gelijk iets terug met een afstandsschot. Achilles kreeg steeds meer moeite met de druk van Avanti. Het tempo ging omlaag en dat maakte de zaak moeilijker. Uiteindelijk gingen we rusten met een 1-4 ruststand. Na de rust schoot Avanti gelijk twee ballen er in. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. We kregen het steeds moeilijker en dat was aan alles te merken. De passing werd moeilijker, de oplossingen ingewikkeld. De eindstand was 1-11. We hebben onszelf tekort gedaan in het afmaken van de kansen. We zullen dit soort wedstrijden vaker moeten spelen om te leren dat we ook tegen een goede tegenstander ons eigen spel moeten spelen. Dat lukte zaterdag nog niet. Gelukkig komen we Avanti in de zaal weer tegen en dan kunnen we laten zien dat we hen aan kunnen.

Puntje!!! Jaja, Achilles D2 heeft zichzelf eindelijk beloond met een punt! Deze heerlijke zaterdag begon met een lekker fietstochtje in de zon naar KVS. Dat fietstochtje hield nog wel een fietsenmaker-bezoek van de coach in, want de band wilde niet meer opgepompt worden. Erika, toch bedankt voor de moeite J. De boosdoener was een ventieltje, de lucht kwam er niet meer in. En laat dat nou ook net de bedoeling worden met de wedstrijd: zo weinig mogelijk doorlaten. Dat is goed gelukt! Met een eindstand van 4-4, mogen we verdedigend echt niet klagen. Wat was dit weer een leuke wedstrijd! Minder leuk was de enkel van Ivy, die kon na een onderschepte bal in de verdediging niet meer stabiel neerkomen en protesteerde met een pijnlijke en dikke enkel. Wél zag ik dat je er weer een pizza bij hebt op je knie, is je andere knie niet meer alleen ;) Zonder grapjes: beterschap Iv! En dan blijkt maar weer dat reserves belangrijk zijn. Sanne, super bedankt voor je invalbeurt! Dan terug naar de wedstrijd: de strijd was weer zichtbaar, veel onderscheppingen met het uitverdedigen en mooie kansen. Kansen creëren kunnen we nu wel, nu echt nog wat meer raak schieten, dan maken we het onszelf ook niet zo moeilijk meer. Complimenten aan de hele ploeg: we hebben weer van jullie genoten. Ivy heeft de go-go-gadget functie in haar armen uitgevonden, Jip staat super geconcentreerd te verdedigen, Marijn staat met inzicht vaak op de juiste plek, Jill creëert met haar felheid veel kansen, Silja doorziet de tegenstanders met gemak, Lideke is met haar lengte belangrijk, kleine Niek heeft zijn ‘overzicht-radar’ gevonden, Leander leert het echte korfbal spelletje kennen, Jordan heeft zijn eigen ‘bulldog’ mentaliteit in de wedstrijd en Quin wordt een echte alround-korfballer. Volgende week nog 1 wedstrijd en dan lekker de zaal in. We hebben er zin in!

De F3 trad aan tegen koploper Fiks, een ploeg die tot nu toe zeer makkelijk de korf wist te vinden. Bij de wedstrijdbespreking hebben we dan ook ons verdedigingsplan (hamburger J) uitgebreid doorgenomen om Fiks van het scoren af te houden. En dat werd dan ook heel goed uitgevoerd want ondanks enkele kansjes over en weer werd de rust bereikt met een 0-0 stand!! En of er goed verdedigd werd dus!! Na de rust nam de vermoeidheid bij onze jonge leeuwen en leeuwinnen helaas toe, daar maakte Fiks dankbaar gebruik en liep uit naar een 0-3 voorsprong. Onze superspeler is uiteraard niet voor niets een superspeler want luttele seconden na inbreng wist hij direct te scoren, een kunstje wat we na de 1-4 van Fiks nogmaals herhaalden, 2-4. Dit was dan ook de eindstand. Hier en daar teleurgestelde gezichten maar dat is helemaal niet nodig. Jullie mogen geweldig trots op jullie zelf zijn. Tot de laatste minuten hebben jullie het de koploper heel moeilijk gemaakt en zijn jullie tot het eind toe blijven strijden. De slechts 4 tegentreffers zijn hierbij dan ook veelzeggend!! Vergeet niet dat we pas een paar weken op (korfbal) weg zijn, als je ziet wat we nu al kunnen is dat echt bewonderingswaardig hoor!! Wij zijn dan ook heel trots op jullie, ga zo door toppers!!

Wedstrijdverslagen WAPC

KIOS B1 – Achilles B2
Op 26 september speelde KIOS B1 tegen HKV Achilles B2. We waren er vroeg, zelfs eerder dan de tegenstanders, dus we begonnen lekker met inschieten. Totdat we een fluitsignaal hoorden en toen aan de bak moesten. De wedstrijd begon wat minder, want we stonden al snel 1-0 achter, daarna volgde de 2-0. Met een mooi afstandsschot van Teddie werd het 2-1! Helaas werd het ook snel 3-1… Door weer een mooie doorloop werd het 3-2. KIOS kreeg een strafworp en het werd 4-2, maar weer met een goed schot van Mike maakten wij het 4-3. En daarna volgde de gelijkmaker en werd het 4-4 met een strafworp van Teddie. Jammer genoeg scoorden zij er nog 2 voor rust en werd het 6-4.

Na de bespreking in de rust gingen we weer het veld op. De eerste aanval van Teddie, Zoë, Mike en Brandon begon super goed. Hoog baltempo, goed samenspel en maar liefst 10 schoten. Daardoor viel ook de 5-6 en stonden we voor. Daarna maakte Brandon het er 6-6 van met een doorloop. Helaas kregen zij weer een strafworp en werd het 7-6. En wij volgden met de 7-7, maar aan het einde werd het 8-7 en verloren we de wedstrijd. 2e helft ging in ieder geval een stuk beter, maar helaas niet gewonnen!

Carlos

Excelsior C2 – Achilles C3
De dag begon goed, want het was schitterend weer. We begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd.

Maar 7 minuten na het begin scoorde Excelsior 0 - 1. En in de 10e minuut scoorde Excelsior opnieuw. In de 12e minuut scoorde Excelsior voor de derde keer in de 18e minuut werd het 4 - 0 voor Excelsior Maar in dezelfde 18e minuut scoorde Melissa een tegendoelpunt voor Achilles. In de 23e minuut werd 5 - 1 voor Excelsior

Na de rust in de 34e minuut scoorde Tom en het tweede doelpunt voor Achilles. En in de 36e minuut scoorde Tom het derde doelpunt voor Achilles.Excelsior vond dat niet leuk en maakte er 6 - 3 van. Het werd 7 - 3 voor Excelsior in de 40e minuut. Kort daarna 8 - 3 voor Excelsior. 9 - 3 in de 43e minuut. 10 - 3 in de 46e minuut. 11 - 3 in de 55e minuut.

De eindstand was uiteindelijk 11 - 3 voor Excelsior.

Floris

Achilles D1 - Avanti D1
Het is begonnen met een zonnige dag. Achilles D1 was klaar om te winnen. Twee minuten na het begin scoorde Thijs. Het stond 1-0 voor ons.

Avanti probeerde iets te doen maar Achilles was sterk genoeg en liet de bal niet aan de tegenstander. Maar helaas aan het einde van het eerste deel de score was 1-4 tegen ons.

Tijdens de pauze beide teams hebben zich opgeladen, misschien de tegenstander enkele centimeters groter gegroeid omdat was duidelijk dat ze groter dan ons Achillianen waren. Avanti scoorde en scoorde en Achilles geprobeerde om te schieten, maar helaas mislukt. De laatste kans voor de eind was voor Achilles met een mooi spel met kracht en energie, maar helaas geen andere doelpunt.

De uiteindelijke score was 1-11 met veel teleurstelling.

Come up D1!!! A battle is lost but not the war!!!! Volgende keer beter!!!!!!!

Rosy (spaanstalig) moeder van Citlali

Achilles E1 - ALO E1 9-4 (vorige week)
Helaas begonnen we vandaag de wedstrijd weer met veel regen. Demi en Mick mochten langs de kant beginnen en de wedstrijd begon. In de eerste minuut maakte Levi de 1-0!

We hadden veel kansen, maar ze gingen er helaas niet in. ALO schoot van afstand, maar dat was verdedigd. Jammer genoeg kwam ALO langszij en scoorde 1-1. Vlak daarna wisten ze zelfs de 1-2 te scoren.

Na een minuutje rust gingen we weer vol goede moed verder, en weer hadden we veel kansen. Jill maakte er gelukkig met een mooie doorloop 2-2 van. We verdedigden goed en ALO had moeite om vrij tot schot te komen.

Bij een ongelukkige afvang kreeg Demi een bal vol in haar gezicht. Gelukkig ging het al snel beter en speelde ze weer verder, wat een bikkel. Rust.

Na de rust gingen we er echt voor, we hadden weer kansen genoeg, en maakten ze nu ook af. Na 3-2 (Jill), 4-2 (Levi), 5-2 (Demi) en 6-2 (Levi, waanzinnig mooi afstandsschot) waren we los! De vaart zat erin en we waren niet van plan om onze voorsprong nog uit handen te geven.

Aan het einde van het 3e kwart wist Paivi nog een mooi doelpunt te maken (7-2). Weer een minuutje rust en we werden flink opgepept door de coaches. De 8-2 viel al snel (Mick), maar helaas wist ALO ook te scoren, 8-3. Nog even doorzetten! Weer veel kansen en Mick maakte er 9-3 van. Ook ALO wist nog te scoren, 9-4.

Eindstand! Gewonnen!

Groetjes, Mick

Fortuna E3 – Achilles E2
In een heerlijk zonnetje verzamelde de E2 bij Fortuna in Delft. De ouders aan een kopje koffie of thee en de kids in voorbereiding met Joy (gelukkig weer zonder krukken).

De begin opstelling is Thei, Kimberly, Lizzy en Ocker. Nog niet helemaal wakker door het feestje van de avond ervoor volgens mij, want iedereen rent een beetje gelaten achter zijn tegenstander aan. Ook niet gek dus dat Fortuna de score opent en er 1-0 op het scorebord staat. Het duurt even, maar dan scoort Ocker de 1-1. Alvast een complimentje voor Ocker, want vele onderscheppingen en goed verdedigen van hem, heeft de E2 geholpen in de rest van de wedstrijd. In de eerste tien minuten vele schotkansen van Thei en Ocker, maar geen één bal viel er in. Fortuna wist de korf nog eenmaal te vinden, dus 2-1. Na tien minuten kwamen Bregje en Björn erin voor Thei en Kimberly. Fortuna liet zich niet uit het veld slaan en scoorde 3-1. Dan legt Björn zijn tegenstander in de luren, maar helaas bal valt er niet in. Ocker een mooie onderschepping en de uitbraak van Bregje, maar de bal eindigt helaas op de voeten.

Dan heeft Björn er genoeg van: afstandschot 3-2, doorloop aangegeven door Thei (inmiddels weer in het veld ) 3-3, na onderschepping en lange bal 3-4. Fortuna denkt dit laten we ons niet gebeuren en maken 4-4. Thei komt langszij en maakt een doorloop op aangeven van Bregje 4-5. En ook nu heeft Fortuna weer een tegenaanval 5-5. Na onderschepping van Thei (wat zat hij er toch elke keer weer goed tussen) een pass naar Björn en 5-6. Vervolgens een lange bal van Björn op Thei en 5-7. Het gat is geslagen en Fortuna heeft de kracht niet meer. Iedereen krijgt nog kansen bij Achilles. Bregje met een afstandsschot zorgt voor de 5-8. Daarna Thei nog tweemaal van afstand en de eindstand is 5-10. Als laatste nog een strafworp voor Achilles, maar die gaat helaas mis.

Een hele leuke wedstrijd in een heerlijk zonnetje. Nog genoeg verbeterpunten, maar wat zijn jullie al vooruit gegaan. Goed zo doorgaan.

Helaas het is een feit, de laatste wedstrijd van Thei in het zwart/witte shirt is gespeeld (althans voor nu). Lieve Thei we zullen je missen en vinden het jammer dat je weggaat. Hopelijk tot ziens, maar in ieder geval heel veel succes bij je nieuwe club!!

Datum 29-09-2015 11:08