Achilles A1 @ Haagse Korfbaldagen: KAMPIOEN!

Vorige week waren de Haagse Korfbaldagen en - inmiddels vaste reporter - 'papa Ben' schreef natuurlijk weer verslagen over de A1! Na winst tegen Die Haghe (20-15), Meervogels (21-30) en wederom Die Haghe (22-13), maakt de A1 zich op voor de finale. Op vrijdag werd na een bloedstollende slotfase, golden goal verlenging én serie strafworpen gewonnen van Avanti A1 en dus was de titel wederom voor Achilles A1! Lees verder voor al papa Ben's verslagen. [Foto: huisfotograaf Joost van Soest]

Foto's

Huisfotograaf Joost van Soest was natúúrlijk aanwezig bij de finale tussen Avanti A1 en Achilles A1, bekijk alle foto's via Fotoalbum > Competitie > Jeugd > 8 november '19.

AchillesA1-WinnaarHKD-Haagsekorfbaldagen-2019.JPG


FINALE: Avanti A1 - Achilles A1

Het was een feit. Zowel het 1e, de A2 als de A1 van Achilles in de finale van de Haagse Korfbaldagen. DE hofleverancier van finalisten. Als je naar dit toernooi kijkt en je zoekt een vergelijking dan kom je al gauw op de KNVB beker. 1 grote tombola waar de beste ploegen uiteindelijk boven komen drijven. En is het dan niet heerlijk als de bevestiging er is dat wij dat zijn? Maar vandaag moest er eerst gewonnen worden van de opponenten.

Allereerst de A2. Dominant, constant en fel. Terechte winst en terechte kampioen. Gefeliciteerd!! Ook hier was de gunfactor duidelijk aanwezig. De A1 langs de lijn met een bord “hup korfbal”. Niemand snapte de boodschap die hier vanuit ging maar de sfeer was gezet.

Na de huldiging tijd voor de A1. Wizard Simon had vandaag een makkie. Zijn voorspelde uitslag lag in een enveloppe al sinds donderdagmorgen achter slot en grendel en zou zaterdag onder het toeziend oog van “notaris Danielle” geopend worden. Zou het hem lukken zich onsterfelijk te maken? Sowieso zullen er opnames gemaakt worden van dit ritueel.

De spelers oogden ontspannen maar niets was minder waar. Voorafgaande aan de wedstrijd spraken ouders uit dat ze toch wel gespannen waren. Poker-face dus. Het team ging wervelend van start. De ene combinatie nog mooier als de andere met een sterk veldoverwicht. Toch was Avanti niet slecht. Het is voor een dergelijke ploeg lekker om als underdog te beginnen tegen de gedoodverfde winnaar. En dat maakte dat zij boven zichzelf uitstegen. Na 8 doelpunten achter gestaan te hebben kroop Avanti langzaam dichterbij tot 8 - 11 bij het rustsignaal.

De 2e helft begon en duidelijk was dat Avanti bloed rook. De strijd ging gelijk op en er werd behoorlijk fysiek maar sportief gespeeld. Ook de scheidsrechters voelden de wedstrijd goed aan en behoudens enkele missertjes (het blijft tenslotte mensenwerk) leidden zij de wedstrijd naar behoren. En toen, toen gebeurde het onmogelijk geachte. 2 seconden voor tijd, met een stand van 17 - 18 in ons voordeel op het scorebord, een strafworp tegen. Neeeeeeeeeee dit kon niet waar zijn. Het publiek in shock. Wat gebeurde er? Koelbloedig werd de strafworp door een speler van Avanti genomen. 18 - 18. Het fluitsignaal klonk en de reguliere speeltijd was voorbij. Een gekkenhuis onder de aanwezigen en ongeloof onder de speler van beide teams.

Na beraad met de jurytafel op naar de verlenging. 5 minuten zuivere speeltijd erbij met een golden goal. Vijf minuten nagelbijten voor de toeschouwers en vijf minuten tot het gaatje gaan voor de spelers. De ene bal na de andere mis of draaide uit de korf van Avanti. Zij kregen slecht 3 kansen de wedstrijd naar zich toe te trekken. De rest was voor ons. Alsof een deksel op de korf zat. De bal ging er ook voor ons niet in. Er werd niet meer gescoord. Einde wedstrijd.

En nu. Alsjeblieft geen strafworpen. Maar het was niet anders. Besloten werd dat elke veldspeler een strafworp moest nemen om de eindstand te bepalen. Wat een stress moest dat zijn voor alle spelers. De eerste gingen er aan beide kanten in. Avanti miste de volgen. Aan onze kant werd niets gemist. Avanti miste er 3 van de 8 en alsnog was de winst voor ons. Wat een topprestatie! De ontlading was groot en het was 1 groot feest voor de staf, de spelers en het publiek. Misschien technisch niet de beste wedstrijd maar qua amusementswaarde een 10.

Graag wil ik ook gebruik maken om Avanti een compliment te maken. Mooie ploeg, goede coach en goede wedstrijd gespeeld.

En daarna, in dit geval, de 5e helft. Wijnen en bieren. Simon was in zijn nopjes. “Ik wist het” zei hij zelfingenomen. Ik zei op mijn beurt tegen hem dat het eerst nog maar moest blijken.

Zaterdagmorgen en geheel volgens de instructies van Simon opende ik zijn enveloppe. Ik trof in de enveloppe op het eerste gezicht een blanco blaadje. Bij nadere inspectie met een grote zwarte stip in het midden van het blad. Een stip, hij had voorspeld dat de wedstrijd beslist zou worden door een stip. Ongelofelijk. Wie nu nog aan zijn voorspellingen twijfelt.... Uiteraard zijn er ook opnames gemaakt van het openen van de enveloppe. Ik ga hem nu opgeven voor het programma MindF*ck.

Wie het spektakel niet life heeft kunnen aanschouwen hierbij de YouTube-link om de wedstrijd te zien:https://youtu.be/bRHsG1sM7Rw

Papa Ben

 

Vooruitblik/oproep finale Achilles A1 - Avanti A1 (HKD)

Dit keer geen verslag van de laatste wedstrijd tussen Achilles A1 tegen Die Haghe A1 maar slechts een impressie, een oproep en “de magische enveloppe”. De halve finale ging onze A1'ers naar horen zeggen makkelijker af dan de voorgaande wedstrijd. Was het omgaan met druk, geloof in eigen kunnen of gewoon goed spel. Ik heb me laten vertellen dat het alledrie betrof. De eindstand van 22 - 13, en ontspannen koppen van de trainers, spelers en teamouder waren in ieder geval veelzeggend

En daar staan we dan. In de finale, net als met de A2. Op het affiche van vrijdagavond prijken namelijk de finales van de A1 en A2 alsof het een Achilles spektakel is. Gewoon gaaf!

Wat gaat het worden en wat gaat het zijn? Niemand weet het ..... of toch. Toen ik na de gewonnen halve finale mijn dochter kwam halen was iedereen die ik sprak euforisch. 1 man bleef om mij heen draaien en in een onbewaakt ogenblik stapte hij op mij af. Het was Simon. Schichtig om zich heen kijkend overhandigde hij mij een gesloten enveloppe. Ik zag dat op de enveloppe in zwarte blokletters “UITSLAG” stond geschreven. “Niet open maken voor zaterdagmorgen,” fluisterde de Wizard. Ik wilde nog wat vragen maar toen ik Simon in zijn ogen keek zag ik dat het menens was. Thuisgekomen heb ik de enveloppe direct in mijn kluis gelegd onder toeziend oog van mijn dochter. Zaterdagmorgen open ik hem en zal de inhoud aan u allen bekend maken.

Wat staat u en mij te wachten. Vrijdagavond a.s., klokslag 19.00 uur, betreden de spelers van de A2 voor hun finale als eerste het speelveld in de hal van HKV/Ons Eibernest, aan de Steenwijklaan. Ook zij wonnen hun halve finale tegen KZ De Danaïden en mogen het opnemen tegen VEO A1.

Dan 20.45 uur de finale van de A1. Zij spelen hun finale tegen Avanti A1. Op het veld waren zij een geduchte tegenstander van onze krijgers. Een ploeg die zeker niet onderschat mag worden.

Zou het niet mooi zijn als de hele hal zwart wit gekleurd zou zijn beide wedstrijden? Zou het niet mooi zijn als het een compleet Achilles feestje wordt? Ik roep u op om massaal aanwezig te zijn om als de negende man te gaan staan wat de uitslagen ook worden want dat blijft voor iedereen gissen. Voor iedereen...op 1 na dan. Simon weet het antwoord en dat antwoord ligt in mijn kluis.

Papa Ben

AchillesA1-finale-HKD.jpg

[Bron foto: Sportshoots.nl - Facebookpagina]

Meervogels A1 - Achilles A1 (dinsdag 5/11)

Op naar Zoetermeer voor de 2e ronde van de Haagse Korfbaldagen. Meervogels had de dag hiervoor dik van Die Haghe verloren dus de logica was dat wij geen kind zouden hebben aan Meervogels. Hoe dan ook, of wij vlogen er bij verlies uit of bij winst zouden we zouden donderdag nogmaals Die Haghe treffen.

Meestervoorspeller Simon had zo weer zijn eigen verhaal. Zijn voorspelling zag er als volgt uit. De halve finale zou gespeeld worden tussen Die Haghe en Achilles. Das 1. Ja duhuh, dat kon ik ook wel voorspellen. Maar het werd geen makkie volgens hem. Das 2. De uitslag. De 40 zou niet gehaald worden maar wel 10 doelpunten verschil. Das 3. Ook het arbitrale duo zou een hoofdrol vervullen in de eindstand. Das 4. Whow....4 voorspellingen! Krijgt hij kapsones, Haagse bluf of wordt zijn contact met hogere machten intensiever? Wie het weet mag het zeggen.

Het fluitsignaal klonk en de score ging gelijk op. Meervogels was heel fysiek. Zelfs zo heftig dat onze coach de spelers maande om zelf ook fysiek te worden. De scheidsrechter liet zich duidelijk in de maling nemen. Haren trekken, spelers omver lopen om uiteindelijk een bal tegen te geven. Yrsa raakte al snel geblesseerd aan haar enkel en Yara viel voor haar in. Yara zou zich uiteindelijk zeer verdienstelijk maken voor het team. Echt super!!

Wat elke keer opvalt is de mentale veerkracht die onze spelers ten toon spreiden. Geloof in eigen kunnen. Zeker niet het mooiste van het spel laten zien maar het geloof hebben in het eindresultaat. We kwamen zelfs achter te staan in deze hectische wedstrijd. Ruststand 11 - 12 in ons voordeel.

Het 2e bedrijf. Duidelijk was dat er sprake was van klasseverschil. Meervogels vocht letterlijk en vocht. Het was tegen alle verwachtingen in een zenuwslopende wedstrijd. Het venijn zat hem toch weer in de staart. Daar waar de arbiters het in het eerste gedeelte hadden voorzien op onze Achillianen bleken ze de laatste 10 minuten milder.

De beer was los en 1 minuut en 10 seconden voor tijd de 10 doelpunten verschil die Simon voorspeld had. Neeeeeeeeee 4 voorspellingen en 4 goed. En toen......toen viel het spreekwoordelijke doek voor het orakel. Meervogels scoorde 8 seconden voor tijd nog een doelpunt. Eindstand 21 - 30.

Dus weer Die Haghe.

Na de wedstrijd sprak ik de coach. Hij sprak de gevleugelde woorden:”Als je in een slechte wedstrijd 30 doelpunten maakt hoeveel moeten het er dan worden in een goede wedstrijd?” Een winnende coach heeft altijd gelijk dus laten we ons daaraan vasthouden.

Toch ook respect voor de leidsmannen want ga er maar staan in je vrije tijd.

Simon was na de wedstrijd nergens te bekennen. Ik vond hem uiteindelijk onder een boom op de parkeerplaats. Ik confronteerde hem met zijn misser. Simon gierde het uit. “Weet je wat het is” zei hij. “Had ik je toch te pakken. Ik zeg 10 maar een 10 staat voor een 1 en een nul. Trek dat van de 10 af dan kom je op 9. Had ik gelijk of niet?” I rest my case.

Helaas kan ik morgen geen verslag maken. Ik beloof plechtig, indien de A1 de finale behaald, ik er weer verslag van zal doen.

Papa Ben

74614098_2498393637112157_788360089202327552_n.jpg

[Bron foto: Sportshoots.nl - Facebookpagina]

Achilles A1 - Die Haghe A1 (zaterdag 2/11)

Eindelijk is het zover. Geen pluutjes meer langs de lijn, geen windvangers en geen oorwarmers. De eerste wedstrijd in een hal was een feit. Een mooie entourage met een tentoonstelling vanaf het ontstaan van de Haagse Korfbaldagen tot nu. Vanaf het moment dat zaalkorfbal nog MICROKORFBAL heette tot het hedendaagse.

Genoeg nostalgie. De wedstrijd. Eerst maar even de Wizard Simon raadplegen. “Tja ....het is nu eenmaal geen veldwedstrijd. Je moet het zo zien. We wonnen de vorige keer met 6 punten verschil van Die Haghe. Logischerwijs zou je denken dat we nu met 8 punten verschil winnen. Maar niets is wat het lijkt. Winnen doen we sowieso maar dit keer met 5 punten verschil” zei Simon strak voor zich uitkijkend.

Die Haghe startte furieus. Haast elke bal die omhoog ging was nagenoeg een doelpunt in tegenstelling tot onze gladiatoren. Drama en gemor onder de aanwezige aanhang. Die Haghe liep zelfs uit tot 5 punten verschil en liet mooi spel zien. De uiteindelijke ruststand was 8 - 11. De teams verplaatsten zich richting de kleedkamer. Wat zou er geroepen worden door de coaches om het tij te keren vroeg iedereen zich af.

Na het begin van de tweede helft stond er een ander team. Een team dat honger had. En Die Haghe stond op het menu. Ook werd het spel meer fysiek. 15 minuten voor tijd stond het weer gelijk met een stand van 13 - 13. Nog even spartelde Die Haghe tegen. Maar onze Achillianen zetten direct hun tanden erin. Eindstand uiteindelijk 20 - 15 en winst. Klasse natuurlijk welke veerkracht het team vertoont.

Natuurlijk zal er het besef zijn dat straks in de competitie je jezelf dit niet kan permiteren. Anderzijds kun je ook redeneren dat er dit seizoen nog geen wedstrijd verloren is. De toekomst zal het leren. Dinsdagavond staat in ieder Meervogels in Zoetermeer op het menu.

Dan nog even terug naar Simon. Zou er een dag komendat zijn voorspellingen niet uitkomen? Voorlopig heeft hij het gelijk en geluk aan zijn zijde.

Papa Ben

Achilles-DieHaghe-HKD.jpg

[Bron foto: Sportshoots.nl: Achilles A1 wint openingswedstrijd]

Datum 11-11-2019 09:25
Tags