Achilles A1 én A2 pakken juniorentitels Haagse Korfbaldagen

Wát een weekend! Op vrijdagavond was het eerst aan de A2, dat relatief eenvoudig VEO versloeg. Bij rust stond het al 16-9, VEO kwam nooit écht dichterbij en de overwinning was meer dan zeker bij een einduitslag van 25-19. Het eerste feestje kon gevierd worden! De A1 daarentegen, maakte het een stuk spannender! In de eerste helft leek er niets aan de hand (een 7-0 voorsprong!), maar Avanti knokte zich knap terug. Na een gelijk geëindigde wedstrijd, golden goal verlenging zonder beslissing én een serie strafworpen was tóch ook voor de A1 de titel binnen. Gefeliciteerd allemaal, Achilles is waanzinnig trots op jullie! Lees verder voor een kort verslag én voor meer foto's, gemaakt door onze eigen huisfotograaf Joost van Soest.

Achilles A1 maakte het zichzelf onnodig lastig in de finale tegen Avanti A1 uit Pijnacker. De Achillestalenten die onder leiding staan van Arjen van Nieuwenhuizen gingen flitsend van start en namen een 7-0 voorsprong waarmee het pleit al zeer vroeg beslecht leek. De Haagse doelpuntenproductie stokte echter waardoor Avanti steeds dichterbij kon kruipen en een halve minuut voor tijd zelfs de gelijkmaker aantekende. Dat betekende verlenging met golden goal. Ondanks voortreffelijk reboundwerk van Rick Pot viel de verlossende treffer in deze periode niet niet, hoewel de Haagse formatie hier gezien het spelbeeld het meest recht op hadden. De beslissing viel pas na het nemen van strafworpen waarbij de Achillianen duidelijk beter mee uit de voeten konden: 7-3.

Achilles A2 schoof in een vrij eenzijdige finale VEO A1 opzij. Na een 16-9 voorsprong bij rust won de ploeg van Bastiaan Overwater met 25-19, wat het feest bij de Achillesjunioren compleet maakte

Bekijk álle foto's van VEO A1 - Achilles A2 en Avanti A1 - Achilles A1 in het fotoalbum: