Achilles onderuit tegen Die Haghe in finale Haagse Korfbaldagen

Ons vlaggenschip verloor de finale van de Haagse Korfbaldagen (1-2-3) van Die Haghe (26-23). Na winst op ONDO, Dijkvogels, ODO en Maassluis kwam er in de finale tegen Die Haghe een einde aan de ambitie om de titel te veroveren. Na een gelijkopgaande eerste helft, liep Die Haghe in de tweede helft puntsgewijs uit naar een voorsprong van vier punten. Bij dat verschil mochten de Achillianen er af en toe even aan ruiken, maar kwam het uiteindelijk niet dichterbij. Lees verder voor het vervolg van dit verslag en foto's gemaakt door onze huisfotograaf Joost van Soest.

Saillant was het treffen tussen de broertjes Alsem. Jeroen Alsem (Die Haghe) trok aan het langste eind en liet Lars Alsem met enig ongenoegen achter.

Achillescoach Glenn de Vries zag tijdens de Haagse korfbaldagen bevestiging dat er nog heel veel werk te doen is voordat de zaalcompetitie begint, waarbij hij zijn ploeg terug naar de Overgangsklasse wil loodsen. "Na de voorbereiding op het veld bleek het nodig om van de voorbije veldperiode tevens een verlengde selectieperiode te maken. Spelers van Achilles 2 lieten door invalbeurten zien dat we zowel in de diepte als in de breedte over zeer veel goede kwaliteiten beschikken," oordeelt De Vries.

Na de verloren finale was hij kritisch op zijn ploeg maar neemt hij genoeg keerpunten mee voor het komende zaalseizoen: "De belangrijkste opbrengst van de Haagse korfbaldagen is het inzicht in vooral de tekortkomingen door een gebrek aan ervaring". De Achillianen hebben een tamelijk jonge ploeg en komen volgens de hoofdcoach nog tekort om gedurende de wedstrijd te schakelen: "Is de scheidsrechter slecht? Dan appelleren zeker twee spelers standaard op elke situatie waarbij de bal niet wordt meegegeven in plaats van zich met het voortgaande spel bezig te houden. Of spelers gaan bewust en opzichtig op zoek naar een overtreding in plaats van de ontstane kans te benutten".

Ook op het gebied van rolverdeling is De Vries nog niet tevreden. "Sommige spelers zijn nog te veel met zichzelf bezig en nog niet voldoende met elkaar. Dit is logisch en acceptabel door de vernieuwing op alle vlakken in het team. De cruciale vraag echter voor een speler is Hoe maak ik mijzelf in mijn vak zo nuttig dat ikzelf èn de anderen boven zichzelf uitsteken?" Dat gebeurde op de cruciale momenten tijdens de finale onvoldoende. "Om het wel goed te doen is bewustzijn nodig over het wel of niet opvolgen van de afspraken," vervolgt de Achillescoach. "Daarnaast wordt een betere discipline en een veel hoger concentratieniveau van ons gevraagd. Daar gaan we de komende maanden hard mee aan de slag". De Achillianen willen graag snel terug naar de Overgangsklasse. "Dat kan alleen als we alles meer kloppend krijgen en maken. Pas dan gaan we een plezierige en succesvolle zaalcompetitie ervaren," besluit De Vries.

Datum 11-11-2019 09:20
Tags