Woensdag 7 oktober herdenkingsbijeenkomst ’t Haantje

Frans Britzel.jpg hoofdartikel

Niet iedere Achilliaan is bekend met het verhaal over oud-Achilliaan en verzetsstrijder Frans Britzel. In het Kerstnummer van de Leeuwenkrabbels in 2009 en in de rubriek Sellicha heb ik uit de doeken gedaan wie hij was en hoe hij op tragische wijze om het leven is gekomen. Bij familielid Thérèse Clay , de schrijfster van een boek over zijn leven, ben ik destijds langs geweest en we hebben uitgebreid gesproken over zijn leven en dus ook Achilles.

hoofdartikel.JPG

Woensdag 7 oktober is de herdenkingsbijeenkomst rond het oorlogsmonument ’t Haantje in Rijswijk (aanvang 18.30 uur). Achilles zal daar wederom vertegenwoordigd zijn.

7 Oktober is de dag, nu 71 jaar geleden, dat 10 verzetsstrijders werden gefusilleerd, waaronder Frans. Deze keer wordt het persoonlijke verhaal van mevrouw Clay-Britzel voorgelezen, zij is de zus van Frans. Achillianen die interesse hebben om deze bijeenkomst bij te wonen, zijn van harte welkom. Voor de lezers die meer willen weten, de artikelen staan hieronder in een pdf. Als de Historie-pagina op de website weer in ere is hersteld, zijn ze daar ook te vinden met de nodige foto’s.

Harald

 

 

 

 

 

 

Datum 29-09-2015 12:00
Tags