Wedstrijdverslag(en): A1 wint eerste wedstrijd tegen DSC

De Haagse Korfbaldagen en een flink programma aan oefenwedstrijden zitten er op, de meeste ploegen zijn klaar voor de start van de competitie volgende week. De mééste ploegen, want onze A1 mocht afgelopen weekend al aantreden voor haar eerste zaalcompetitiewedstrijd. Tegen DSC was bij rust al een prima gaatje geslagen (5-9). Soms werd de voorsprong uitgebreid, af en toe leek DSC nog iets dichterbij te komen, maar uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 14-18. Lees verder voor het verslag van vaste reporter 'papa Ben' én om eventueel de livestream terug te kijken.

DSC A1 - Achilles A1 en busje komt zo

Daar is tie dan. 1e wedstrijd hoofdklasse zaal en gelijk tegen een titelkandidaat voor Ahoy. Met de bus naar Eindhoven. De sfeer zat er direct goed in. Het “Oh oh Den Haag” schalde uit de speakers bij aankomst.

Wizard Simon liet zich niet meer verleiden tot uitslagen maar gaf aan zich te beperken tot punten. Ter illustratie had hij een zakje met 2 puntjes bij zich. Deze puntjes gingen in zijn zakje mee terug naar Den Haag volgens zijn zeggen.

Plotseling mengde ook trainer Arjan in het gesprek. “Wat ik doe is dat ik voor de wedstrijd een plasje pleeg in het urinoir wat het puntenaantal voor ons zal zijn. In dit geval plas ik in de 2e plasbak wat gelijk staat aan 2 punten. Dus winst voor ons. “Ik verwacht wel van alle heren die mee gegaan zijn dat zij hetzelfde ritueel volgen” zei hij. Als volgzaam type ging ik naar het toilet. 5 plasbakken. Moest ik nu de 2e van links pakken of de 2e van rechts? Ik koos voor links.

De wedstrijd begon. DSC had direct moeite met het tempo van onze strijders. Snel maakte hun techniek en klasse plaats voor irritatie als gevolg van het wervelende spel van Achilles.. Praten tegen de scheids wat DSC op een aantal waarschuwingen kwam te staan en de coaches van DSC die duidelijk de grip op hun spelers kwijt waren. Koelbloedig maakte de Achillianen het ene na het andere doelpunt. Ruststand 5 - 9 in ons voordeel.

De 2e helft. De verwachting was dat DSC druk zou zetten en alles op alles zou zetten om alsnog het verschil te maken wat zij aan hun stand verplicht waren. Maar onze speler bleven koelbloedig en mee scoren. Ook wissels aan de kant van DSC konden niet echt het verschil maken. 5 minuten voor tijd werd het toch nog een soort van spannend. DSC kwam tot 4 punten dichterbij maar het mocht voor hen niet meer baten. Wij wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 14 - 18.

Wat een ontlading, wat een klasse en wat een toppers. Dat was het startsein van de 3e helft. Brabantse nachten zijn lang. In dit geval een heerlijk avondje in Eindhoven de gekste. De weg terug in de bus maakte bus tot een feestbus met 2 tussenstops (plaspauzes)tot aan het Pomonaplein. Volgende week Dalto uit.

Papa Ben

Datum 17-11-2019 19:47
Tags