Wedstrijdverslagen: Selectie haalt 4 punten op bij Noviomagum

Nadat de A1 vorige week haar competitie al startte, mochten deze week ook de meeste andere ploegen aan de bak. Achilles 1 en 2 speelden bij het verre Noviomagum, maar de reis was niet voor niets: 4 punten gingen mee terug in de tas. In eigen huis wonnen Achilles 4 en 5, beiden versloegen Sporting Trigon. Achilles A1 kon tot aan de rust Dalto prima bijblijven, daarna schakelden de zwartgelen helaas een flink tandje bij: 26-17. De B2 won met het kleinste verschil (12-13) van Olympia, terwijl de C1 TOP met ruime cijfers versloeg: 19-3. Verder waren de overwinningen wat schaars, maar gelukkig wisten ook de E2, Tijgers en de Wolven te winnen! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslagen Achilles 3 en B1 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 wint en pakt de eerste twee punten van het zaalseizoen!

Wat als een goed georganiseerde korfbaldag zou beginnen, verliep toch wat anders dan we hadden verwacht. En om in die overwachte sferen te blijven .. en omdat Sinterklaas in het land is, een speciaal gedicht van mij voor jullie. Deze trotse captain stelt aan jullie voor: de spelers en speelsters van een onwijs leuk, nieuw, jong en fanatiek Achilles 1.

Onze Benthe is eindelijk weer in de basis bewonderbaar,
Na een vervelende blessure staat zij 100% voor ons klaar.
Snel en handig in haar vele mooie acties,
Jaja en scoren kan ze, opzich ook wel praktisch!

Scherpschutter Daphne van Zweden,
Is een van de kersverse HKV Achilles leden.
Gezellig, bijdehand en altijd in voor goede grappen,
Nu zij haar barcertificaat heeft gehaald kan ze tegenwoordig ook bij Achilles een biertje voor u tappen.

Jarmo, onze niet-te-missen-grote-man waar je U tegen zegt,
Errug fijn dan hij voor Achilles 1 ieder rebound duel uitvecht.
Zowel binnen als buiten het veld helemaal (leuk) gek,
Ook jij bent als newie bij Achilles volgens mij goed op je plek.

Lars, onze betrouwbare, goed schietende Achilles held,
Fijn dat we altijd op jou terug kunnen vallen binnen en buiten het korfbalveld!

Dylan, onze oudste man,
Die nog steeds heel goed korfballen kan.
Bijdehand en scherp, voornamelijk in zijn woordgrappen,
Aanstaande zaterdag (thuis) kunt u eindelijk weer voor zijn mooie korfbalacties klappen.

Bassie, Jij danst als een flamingo door de zaal,
Pept je team op met een hoop positief kabaal.
Altijd goede ideeen en slimme tactieken,
Speelt fijn voor je team en kan ook heerlijk je tegenstander zieken.

Pepijn, onze steunpilaar van twee bij twee,
Na wat wedstrijdjes oefenen krijg ook jij je korte kansjes mee.
Positief en altijd lekker genieten van wat er gebeurd,
Jij bent als korfbal allrounder helemaal goedgekeurd.

Danique, onze topper met een geweldig goed schot.
Lekker blijven scoren hoor, dan ben jij iedere week ‘hot’.
Zoveel stappen gemaakt in korte tijd,
Een aanwinst voor de selectie .. super, meid!

Marit, onze super snelle, niet te stoppen spits,
Heeft elke week een heleboel hits!
Een doorloop, een versierde stip of een verre knal,
Zo maakt zij bal na bal!
Is nu ook de captain van het hele stel,
Met haar enthousiasme en positiviteit komt de selectie er wel!

Mister Miyagi, onze held in goede en slechte tijden,
Want zelfs als de bus drie kwartier te laat is, gaat hij gewoon even naar Nijmegen rijden.
Samen met Jan een goed draaiende coach combinatie,
Dit zooitje ongeregeld iedere keer weer scherp houden, een heuze prestatie!

Danielle, wat ben je toch een regelheldin.
Niks is te veel voor jou, jij maakt het Achilles 1 naar hun zin.
Altijd paraat met dextro’s, kauwgum of een ander medicijn,
We kunnen echt echt echt niet zonder jou langs de lijn!

Last maar zeker niet least .. onze trouwe Achilles supporters die er iedere week weer staan,
Thanks voor jullie vetrouwen en ook aanstaande zaterdag gaan we er weer tegenaan.

We wonnen afgelopen zaterdag van Noviomagum met 22-20. Onze eerste zaalwedstrijd verdiende zeker niet de schoonheidsprijs, maar en moet natuurlijk altijd ruimte voor verbetering blijven. Aanstaande zaterdag moeten we opnieuw keihard aan de bak en wij kunnen jullie support daar goed bij gebruiken!

Achilles 1 - KVA 1 om 17.40u @ Zuiderpark

Noviomagum 2 - Achilles 2

Na dinsdag een oefenwedstrijd en donderdag een goede training achter de rug te hebben zou je denken dat niks of niemand zou kunnen stoppen. Oh toch wel, helaas kwam de bus een uurtje te laat.. In een iets andere setting vertrokken we met de acht basisspelers snel naar Noviomagum. Natuurlijk kwamen de andere spelers in de bus iets later, maar dat was geen probleem.

Een peptalk van onze trainers om even de scherpte erin te brengen ,een goede warming up en we waren er helemaal klaar voor! Een scherp begin met veel inzet zorgde ervoor dat wij op voorsprong kwamen. Veel dynamiek, goede looplijnen, groot applaus bij doelpunten, positiviteit en vooral veel plezier.. ja dat straalde er vanaf ! We kwamen zelfs 2-8 voor, met een uitzondering van een korte periode van 4 doelpunten verschil hebben we continu 6 doelpunten voorgestaan. Dat zag de trainer van Noviomagum ook, dus die nam een time-out. Niets ten nadelen van ons want wij bleven scoren en verdedigend hadden we het op orde.

Na de rust hebben er een aantal wissels plaatsgevonden om onze andere teamgenoten te laten spelen. Dat maakte voor het spel helemaal niet uit want er zaten leuke acties tussen en we bleven scoren. Ik zou liegen als we niet even een moment in de wedstrijd hadden waarbij we Noviomagum wat doelpunten gunden. De scherpte miste waardoor we door onze trainers er even op gewezen werden dat we rust moesten houden en de juiste kansen moesten pakken.

Zelf wil ik nog even iets zeggen.. Ik ben namelijk een van de spelers geweest die gewisseld werd, niet dat dit heel relevant is.. Maar ik heb genoten van Achilles 2 zowel binnen en buiten het veld, er was strijdlust, we gunden elkaar doelpunten, onze trouwe supporters waren aanwezig, de trainers en spelers van 1 hoorde je het hardst als er gescoord werd en alle koppies stonden dezelfde kant op. WIJ ZIJN ACHILLES 2 en daar ben ik erg trots op ! Uiteindelijk is het 16-21 voor Achilles geworden.

Scheidsrechter bedankt voor het fluiten, Noviomagum succes verder en natuurlijk onze trouwe supporters bedankt voor het meereizen naar Nijmegen/ Lent. Volgende week zaterdag (30 november) spelen wij thuis om 16.20 tegen KVA 2. Ik hoop jullie daar allemaal te zien !

Merel

AW/DTV 3 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd tegen AW/DTV op het programma voor Achilles 3. Een wedstrijd die (volgens de statistieken) gewonnen moest kunnen worden, maar helaas moest Achilles 3 zonder de punten weer terug naar Den Haag rijden..

De wedstrijd begon met veel mooie acties en goede schoten aan beide kanten. Echter onder de paal had Achilles 3 het lastig. Dit resulteerde zich in veel eenschotsaanvallen, waarna de bal weer naar AW/DTV ging en zij langere aanvallen uitspeelde. AW/DTV maakte mede hierdoor wat meer doelpunten en al snel kwamen zij op een voorsprong van 5 punten (9-4). Achilles 3 bleef doorgaan en zorgde er de gehele eerste helft voor dat het gat niet groter werd, maar had het lastig met het inhalen. Met een ruststand van 13-8 kwam het team bij elkaar en probeerde iedereen elkaar op te peppen. Helaas tevergeefs, want het lukte Achilles 3 het niet om het gat kleiner te maken in de tweede helft. Het gat werd groter en ondanks de vele doelpunten die door Achilles 3 gemaakt werden, verloor het team met 24-17.

Ondanks alle tegendoelpunten heeft Achilles 3 wel haar eigen doelpuntjes weten te pakken en ik denk dat we trots mogen zijn op de 17 doelpunten die gemaakt zijn. Wanneer Achilles 3 de koppies omhoog weet te houden, misschien o.l.v. een coach ;), zal de verdediging nog sterker staan en zullen de duels in het veld en onder de paal gewonnen worden. Hiermee zal de return zeker gewonnen worden!

Simon en Julian bedankt!

Achilles 4 - Sporting Trigon 2

Eerste zaalwedstrijd, eerste 2 punten binnen. Hopsa, lekker gelijk een spoileralert, wel zo fijn bij wedstrijdverslagen, scheelt scrollen :) Trouwens ook een spoileralert op een harde/fysieke pot, een allememachies-wat-een-warme-zaal en een grote grote dank naar de extra reserves.

Rond etenstijd traden we dus aan tegen het 2e team van Sporting Trigon. Als reserve, net terug van een 33 graden vakantie, waren de eerste punten intikken heerlijk. 2-0, vakwissel. Hierna was de tegenstander wel wakker en werd het een gelijk opgaande wedstrijd. Tot de rust was het stuivertje wisselen, beetje voor, beetje gelijk, beetje achter, beetje voor. Zonder een VAR die geraadpleegd kon worden, werd ieders gelijk gehaald in steeds fysiekere duels. De monden gingen niet alleen open om de warmte kwijt te kunnen, maar ook om te protesteren. Begrijpelijk, geloof me, maar dit kost ook energie..

Of het de mandarijntjes waren of de peptalk, feit is dat de 2e helft lekker begon! Gat slaan! Dat lukte en werd langzaam maar zeker groter gemaakt. Ook de 2e helft hetzelfde wedstrijdbeeld; warm, fysiek en praatgraag. Aan beide kanten. Gelukkig hadden wij steeds het scorebord aan onze kant, dat speelt/scoort/lult/valt toch wat lekkerder. Hulde aan Dees, van Veen en Kjeld. Zonder Simon, die het 3e versterkte, kwamen wij wat heren tekort. En Dees; dat uurtje extra "kletsen" was weer erg functioneel ;)

Next game: Pernix. Op naar de volgende punten!

Groetjes Marieke

Dalto A1 - Achilles A1
Overwinningen smaken zoet. Dat maakt dat je er op gebrand bent om in die flow te blijven. Zeker als je dit seizoen nog geen officiële wedstrijd verloren hebt. Gulzig, hongerig en meedogenloos ...Thats the Spirit! Dus op naar Driebergen. Zouden we er drie onneembare bergen aantreffen of gingen we het geheel daar even glad strijken? Wie zou het zeggen. Ik hoor jullie denken. Dat kan er dan maar 1 iemand zijn. Simon! Simon heeft nu even iets anders aan zijn hoofd dus daar was niets te halen. Dus dan maar een pouletje maken. Er werd in ieder geval vol op winst ingezet.

De hoofdklasse A is echter een rare poule. Kenners noemen het de poule des doods. De sterkste teams uit de competitie. Titelkandidaten verliezen van de underdog. Vorige week rolden wij bijvoorbeeld DSC op. Vandaag ook weer een verassing. In een zinderende wedstrijd in Papendrecht verloor KZ nipt van PKC. Alleen Fortuna bleef keurig op koers.

Maar goed. Wij naar Dalto om weer te laten zien dat wij niet te verschalken waren. Dalto ging gelijk van kiet. Vol gas en scherp schietend. Daar was werkelijk geen kruit tegen opgewassen. Dalto bleef een voorsprong houden. 6 minuten voor het eind van de eerste helft stond het 10 - 7. En daar waren we weer. 2 minuten voor tijd 10 - 10! Helaas nog met 12 - 10 de rust in.

De 2e helft. Ik kan daar heel kort over zijn. Dalto speelde een dijk van een wedstrijd. Zij bouwden hun voorsprong snel uit tot 21 - 12. Ze waren werkelijk onnavolgbaar. De eindstand werd uiteindelijk 26 - 17 in het voordeel van Dalto.

En zo was het eerste verlies van de A1 dit seizoen een feit. Tja en wat deed dat met onze warriors. Iedereen zat er doorheen. Teleurstelling en verdriet. Niet leuk om te zien en mee te maken maar toch ook mooi. Mooi om te zien dat het passend is bij dit team wat super gemotiveerd is en altijd veerkracht toont.

Zijn nu alle kansen verkeken voor het verloop van de competitie? Ik dacht het niet. Ik verwacht zomaar dat onze Achillianen volgende week zaterdag nog meer gemotiveerd zijn om te laten zien dat dit verlies slechts een eenmalig slippertje is.

Zaterdag komt PKC bij ons op bezoek. Ik nodig u allen van harte uit om met eigen ogen te aanschouwen hoe wij de ploeg uit Papendrecht op hun plek zetten. Haagse bluf. Ech nie. Dus op naar de Sportcampus. Aanvang wedstrijd 13.30 uur.

Papa Ben

Achilles B1 - KVS B1 (Coachverslag!)
De B1 trad afgelopen zaterdag aan tegen KVS. Op het veld kwamen we deze ploeg al twee keer tegen en waar de eerste wedstrijd dik verloren ging, konden we het ze in de tweede wedstrijd behoorlijk lastig maken. Met een duidelijk plan en veel vertrouwen startten we dan ook aan deze wedstrijd.

Er werd goed begonnen. Met gevarieerde aanvallen wisten we veel kansen te creëren. Waar we in vorige wedstrijden nog regelmatig de bal na één schot kwijt waren, wisten we nu de bal langer in bezit te houden. Aan de andere kant wisten we juist de aanvallen van KVS te beperken tot één schot. Het was dan ook niet verrassend dat wij de score openden en dat we daarna ook de 2-0 maakten. Lang konden we van die voorsprong niet genieten, want met twee schoten zette KVS zich weer op gelijke hoogte. Opnieuw begonnen we met lange en gevarieerde aanvallen en scherp verdedigen. Doelpunten bleven aan onze kant echter uit en na een ongelukkig wegstuiterende bal kon KVS de voorsprong pakken. Dit leek hen iets te bevrijden, want ondanks dat we nog altijd goed druk gaven, wisten ze langzaamaan weg te lopen. Zo had Achilles het beste van het spel, maar maakte KVS de doelpunten.

De tweede helft verliep niet heel anders. Ja, ook het tweede aanvalsvak kwam nu aan aanvallen toe en deed dat met meer variatie en tempo dan de eerst helft. Er werd aan alle kanten keihard geknokt.

Wie naar de einduitslag kijkt, zal denken dat KVS een makkelijke wedstrijd had. Ik kan de B1 alleen maar complimenteren met het goede spel en de vechtlust. Als we dit niveau vast weten te houden, dan komt de beloning ervoor ook.

Datum 25-11-2019 10:59