Verslag Achilles 1: Puntendeling Achilles en KVA

In het eerste thuisduel van het zaalseizoen trof Achilles het slimme KVA. Een sterke tweede helft was nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen (24-24). "Van tevoren wisten wij dat dit een wedstrijd zou worden waarbij wij verdedigend hyperalert moesten zijn," had Achillescoach Glenn de Vries in de voorbereiding al geanalyseerd. "Alle slimme, aanvallende situaties van de ervaren KVA ploeg waren beschreven, besproken en bekeken, maar heel de eerste helft gaven we de tegenstander carte blanche om uit te voeren wat zij gewend zijn." Lees verder voor het volledige verslag.

Tot halverwege het eerste bedrijf was de wedstrijd in evenwicht. Bij 9-10 leek KVA echter uit zicht te verdwijnen naar 9-15. Bij rust was de stand 12-17. "Blijkbaar heeft Achilles 25 minuten praktijk nodig om de tegenstander goed te lezen en te begrijpen wat er tegenover te zetten," vervolgt De Vries zijn relaas.

De tweede helft gaf een volkomen ander beeld. KVA kwam door goed verdedigen van Achilles niet meer tot haar aanvallende situaties en aanvallend zocht de thuisploeg meer de betere kans. In de eindfase werd door de Achillianen in een cruciale reeks de stand van 19-22 naar 23-22 omgebogen. Door onervarenheid kon Achilles echter het verschil niet tot het einde toe houden in stand houden. "Daarin moet de jonge ploeg echt nog stappen maken!" aldus De Vries die tevens de balans opmaakt.

"Pluspunten waren de mentale en tactische ommekeer in de tweede helft, de belangrijke bijdrage van A1-junior Noa Brusse en opnieuw de reductie van de verdedigende fouten. We maken stappen maar moeten er nog vele maken." De volgende wedstrijd is een zware en ook beladen duel. Achilles treft dan Die Haghe. "De ploeg die ons terecht versloeg in de finale van de Haagse Korfbaldagen. Wij hebben dus iets recht te zetten." Aanvang is 18:45 in de Sportcampus Zuiderpark.

Datum 02-12-2019 09:55
Tags