Verslag Achilles 1: Brede bank maakt het verschil voor Achilles

In speelronde 3 stond in klasse 1D de derby tussen Achilles en Die Haghe op het programma. Na de recente overwinning van Die Haghe op de Achillianen in de finale van de Haagse Korfbaldagen nam de thuisploeg nu sportieve revanche (17-13). En een heuse derby werd het. Na een zenuwachtig begin werkten beide ploegen een draak van een eerste helft af. Achilles verviel in oud gedrag met de herkenbare starfworpenregen tegen. Het scoreverloop liet een gelijkopgaande strijd zien met als ruststand een schamele 6-7. Van de zeven Die Haghe treffers kwamen er vier vanaf de strafworpstip (en werden er zelfs twee gemist).

De zwart-wit-groene brigade van Achillescoach Glenn de Vries mocht één keer aanleggen van tweeëneenhalve meter, maar verprutste het buitenkansje. "In de rust werd weer het vertrouwen in eigen kunnen voor de tweede helft uitgesproken door spelers en staf," vertelt De Vries zoals hij wekelijks lijkt te doen in de pauze. "Het lokte de uitspraak uit dat wij voortaan beter in de 26ste minuut konden starten…"

Direct na de rust boog Achilles de stand om naar een voorsprong van 8-7. Halverwege de tweede helft was het pleit met een 13-9 tussenstand beslecht. Het verschil werd door de thuisploeg uitgespeeld. Van een leien dakje ging het niet, vond De Vries: "Het was snel duidelijk dat in de eerste helft een aantal dragende spelers niet thuis gaf. Dat was ook de reden dat wij besloten deze direct na de rust te vervangen door spelers uit Achilles 2, dat net daarvoor in een goede wedstrijd afrekende met Die Haghe 2." Sander Suurd startte in de basis voor de licht geblesseerde Jarmo Jongman en speelde een uitstekende wedstrijd. "Dat we ook nog mochten rekenen op de aanvallende kwaliteiten van Julia Baak en Lars Alsem geeft weer hoe ruim de keuze is aan kwalitatief goede spelers," duidt de oefenmeester op zijn brede selectie, "want zij zijn echt niet de enigen die goed kunnen vervangen of invallen." En dat bleek het belangrijkste verschil ten opzichte van de gele kanaries. "In de tweede helft konden we met een iets gewijzigd aanvalsspel de tegenstander op z'n zwaktes bespelen. Verdedigend was er meer controle, waardoor wij konden inlopen en vervolgens uitlopen," besluit De Vries zijn analyse.

Komende zaterdag staat met de uitwedstrijd tegen Antilopen in Leusden weer de volgende uitdaging klaar. "We kijken uit naar het moment van twee mooie speelhelften, want alles moet immers toch een keer samenvallen?" blikt De Vries vooruit. "Antilopen uit wordt weer een enorme en leuke klus om naar toe te werken. Dinsdag dus weer keihard aan de slag".

Datum 09-12-2019 09:30
Tags