Wedstrijdverslagen: Achilles 1 neemt koppositie Dindoa over

Achilles 1 en 2 kregen beiden (mede)koploper Dindoa op bezoek. Achilles 1 won met 27-21 en nam daarmee de koppositie over. Bij Team Twee werden de punten uiteindelijk gedeeld, 20-20, waardoor ook de eerste plek gedeeld blijft. Team 3 won na een leuke wedstrijd knap van ZKV, het werd daar 18-14. Ook Achilles 4 en 5 wonnen hun wedstrijden, waardoor voor beide ploegen de ongeslagen status behouden blijft. Achilles A1 trok dit keer helaas aan het kortste eind, TOP ging er bij 19-20 met de punten vandoor. De A3 won wel, met kleinste verschil, tegen Die Haghe werd het 8-9. Tot slot was er ook winst voor de C2, E3, E4 en de F1, waarvan de F1 maar liefst met 18-7! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: foto's van Refleks 7 - Achilles 7 door Lena van Bijsterveld toegevoegd!]

Achilles 1 - Dindoa 1

Na drie weken niet gespeeld te hebben stond DE wedstrijd van het seizoen op de planning. We moesten onze coach Glenn langs de zijlijn missen, maar we hopen hem hier snel weer terug te zien. De koploper Dindoa stond met 1 punt boven ons, dus we moesten winnen om naar die eerste plek te verschuiven. We wisten allemaal wat er op het spel stond, dus we waren gefocust. Klaar om die twee punten te pakken!

We hadden de dinsdag al een lange presentatie gehad over wat het plan was en hoe we dit plan gingen uitvoeren. Donderdag stond er nog een oefenwedstrijd tegen Refleks op het programma, zodat we de ‘oliebollenwedstrijd’ alvast hadden gehad.

Toen was het zaterdag, tijd om te laten zien wat we kunnen. Met superveel publiek dat we de hele wedstrijd door konden horen werden we extra gemotiveerd. We begonnen scherp en met veel energie en stonden in het eerste deel van de eerste helft al 7-3 vóór. Vervolgens hadden we een moment waarin de ballen niet zo makkelijk wilden vallen en bij Dindoa wel. Hierdoor gingen we de rust in met een tussenstand van 12-10.

We staan erom bekend dat we de tweede helft altijd beter spelen dan de eerste en dat was ook te zien. We gingen over alle schijven scoren en we bleven energie in de wedstrijd steken. De tegenstander van Jarmo had het zwaar, want Jarmo gooide de ene na de andere bal erin, om er uiteindelijk 11 te scoren! Mag tie vaker doen! Pepijn had deze week iemand tegenover zich die meer van theater spelen houdt dan van korfbal. In de presentatie van dinsdag werd hij ook wel ‘de clown’ genoemd. Hij lag in de wedstrijd meer op de grond dan dat hij op z’n benen stond. Wij gingen natuurlijk gewoon door en we bleven ons eigen spel spelen. Op die manier konden we de winst binnenhalen. De eindstand was 27-21, dus die 2 punten bleven in Den Haag.

Publiek, bedankt dat jullie er allemaal weer waren!

Volgende week spelen we in Amersfoort tegen Mia. Aan de stand te zien één van de mindere tegenstanders, maar van de mindere tegenstanders moet je ook zien te winnen.

We hadden Mr. Miyagi beloofd om te winnen en dat hebben we gedaan. Voor jou Miyagi! Miyagi na 3! 1…2…3… Miyagi!!!

Groetjes Danique

Achilles 2 - Dindoa 2

De eerste competitie wedstrijd in het nieuwejaar en gelijk de kraker om plek 1 tegen Dindoa 2. Beide teams ongeslagen 2019 doorgekomen dit beloofde een mooie wedstrijd te worden. Jammer genoeg zijn we een aantal teamgenoten kwijtgeraakt en beginnen we het nieuwejaar in een wat aangepaste samenstelling. Na een hele goede oefenwedstrijd donderdag tegen Refleks 2 die gewonnen werd met 30 – 19 waren we scherp en vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

De vakken 1e aanval Joel Cliff Alanah Jamie / 1e verdediging Ilan Tobias Desiree Julia, het begon goed gingen gelijk op tot we 10 minuten voor de rust een opleving kregen met goed verdedigen en lang herhalen in de aanval gingen we met een voorsprong van 3 punten de rust in. Tijdens onze wedstrijd was er nog geen rust act. Wel stonden na de rust de koppies op scherp helaas gingen de ballen er niet in en lieten we Dindoa terugkomen op een gelijke stand. Het was een wedstrijd met ups en downs maar wel een mooie clash met veel goede momenten. Het beloofde een spannend einde te worden, we kwamen wel is waar met 2 punten achter 18 -20 er waren op dit moment al wat mensen ingevallen uit de A1 (bedankt super goed gespeeld en goals gemaakt) het werd 19 – 20 en in de laatste minuut maakte onze Rick Pot een mooie one hander doorloop, om zo de eindstand te bepalen op 20 – 20.

Dit betekent dus een puntendeling met Dindoa en zo staan we beide nog ongeslagen bovenaan! Dit beloofd een spannende return te worden in Ermelo. Na onze wedstrijd was iedereen scherp en gebrand om met het 1e de overwinning binnen te slepen tegen ook Dindoa 1 die de nummer 1 was en de koppositie wilde wij graag overnemen in onze eigenhal! Bedankt voor de support we hopen dat jullie blijven komen en meegaan in de bus richting Ermelo waar het nog wel is leuk kan gaan worden.

de trotse Captain

Achilles 3 - ZKV 3

Zaterdag 11 januari stond er voor het 3de een mooie wedstrijd op het programma. Namelijk de wedstrijd tegen de vereniging uit Zaandam ZKV. Na een rustperiode van 3 weken, had iedereen de tijd om zich weer te focussen op de aankomende wedstrijd tegen ZKV. De ploeg die op de 3de plek tijd in onze competitie. Na weer hard trainen op de dinsdag en donderdag, was iedereen klaar om te gaan knallen deze wedstrijden tegen ZKV. Helaas was Jeanette deze week afwezig door haar werk.

De wedstrijd begon met een mooie start van 4-1, waarbij er mooie aanvallen werden gespeeld. Iedereen kreeg de kans om mee te scoren. Verdedigden was alles onder controle en werden er veel ballen onderschept. Met een stand van 10-7 gingen we de rust in.

De tweede helft begon een beetje moeizaam met veel aanvallen waarbij helaas de schoten niet raak gingen. Maar gelukkig was dit bij ZKV hetzelfde geval. Alleen konden wij onze erover heen zetten om toch weer te scoren. Bij het eindsignaal was de stand 18-14 J.

Ik wil iedereen complimenten geven voor de inzet deze wedstrijden. En hoe iedereen positief was tijdens de wedstrijd.

Alle reserves bedankt voor het reserve staan en voor het invallen!! ( Rick, Noah, Twan, Sterre, Laura).

En natuurlijk weer complimenten voor Bastiaan en Marit die deze week er weer voor ons stonden om de training te verzorgen.

Volgende week staat Phoenix op het programma. We spelen om 20.30 uur in Zoetermeer, dus iedereen is welkom om te komen aanmoedigen!!

Groetjes
Kelly

VEO 3 - Achilles 4

Zaterdag 11 januari, een week na een fantastische nieuwjaarsborrel die door velen van ons goed gevierd is, stond daar Veo 3 op het programma. Veo 3 is geen onbekende voor ons, want het tweede heeft daar op het veld nog tegen gespeeld en ondergetekende was daar ook aanwezig. Toen wist Achilles 2 te winnen met 17-15 en - spoiler alert- dat was ook nu weer de uitslag in het voordeel van Achilles. Na weken van intensieve trainingen en uren en uren van beeldmateriaal analyseren wisten we precies de sterke en zwakke punten van Veo te benoemen en het strijdplan gevormd. Willen we onze koppositie versterken dan moeten we vandaag winnen en weer een -spoiler alert- dat deden we.

De wedstrijd zelf was een echte strijd waar beide teams elkaar lange tijd in evenwicht hielden en zo stond er binnen 5 minuten een 4-4 op het scorebord. Het tempo lag heel hoog en zo ook het schotpercentage. Beide teams gingen meer focussen op de verdediging en Veo had veel moeite met de vele verdedigende rebounds die Achilles wist te pakken waardoor zij veelal korte aanvallen kregen. Dit gaf ons de kans om een voorsprong van 2 punten te pakken. Van 4-4 naar 5-7, 8-8 naar een rust van 9-11. We waren duidelijk aan elkaar gewaagd, maar wij zaten aan de goede kant van de score. Voor het meegereisde publiek was het zeker een spannende wedstrijd die nog alle kanten op kon gaan.

2e helft ging het tempo iets naar beneden aan beide kanten en werden de laatste restjes oliebollen en appelflappen eraf gezweet. Mooi om te zien dat beide teams echt tot het gaatje gingen en dat Achilles 4 aan het langste eind heeft getrokken. Het werd met 6 minuten voor tijd nog heel spannend doordat Veo op gelijke hoogte kwam en zelfs de voorsprong pakte maar door een goede wissel van onze kant werd die voorsprong direct rechtgeschoten en schoten we over Veo heen.

De eindstand was 15-17 in het voordeel van Achilles 4 en zo blijft de ongeslagen status behouden!

Kjeld

Achilles F3 - Fortuna/Delta Logistiek F6
De eerste wedstrijd na de kerst duurde voor Achilles F3 net tien minuten te lang. Op 11 januari mocht de F3 het opnemen tegen Fortuna. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken dat we goed zouden verdedigen en goed in handen zouden gooien. De eerste dertig minuten ging dit goed, de wedstrijd ging gelijk op. We hadden soms wel een superspeler nodig, maar dit leverde complimenten van de coach van Fortuna op. Superspeler erin, snel naar de paal, scoren en superspeler er weer uit; zo simpel is het eigenlijk. Na dertig minuten stond het dan ook 7-8, de coaches dachten erop en erover, maar dit verliep iets anders. We verloren met 7-16, de concentratie was op voor vandaag. 7-16 klinkt alsof je dik hebt verloren, dat is ook zo, maar zo voelt het totaal niet. De F3 deed het gewoon goed vandaag. Vechtlust, plezier & teamwork zag je terug bij deze toppers. De concentratieboog is nog wel een aandachtspuntje op deze leeftijd. Tijdens de wedstrijd krijgen de coaches leuke vragen: “juf, hoe gaat het eigenlijk met je voet?” of “meester, ik heb vanmiddag nog een feestje.” Dit zorgt voor een lach bij ons. Maar ook door de stappen die jullie maken krijgen wij een lach, plezier is belangrijk, maar we hebben hier wel te maken met de toekomst van Achilles. Elke week zie je vooruitgang. Gooien en vangen gaat goed, we scoren veel meer, we laten er minder door; jullie doen het zo goed! Dus tip van de dag: mocht je op een zaterdagochtend niks te doen hebben en wil je de allerkleinste van Achilles zien spelen: 25 januari spelen we om 9 uur thuis tegen ODO. Tot dan ;).