Uitnodiging 'commissie-avond' en Update accommodatie (door Hans Lijmbach)

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

In alle bestuursvergaderingen sinds het eerste deel JAV, hebben we telkens een aanzienlijk deel van onze vergaderingen besteed aan hoe onze toekomst eruit moet komen te zien. Daarom zijn wij druk met het vormen van Achilles’ visie op korfbal, zodat we hier structuur in kunnen brengen en de gevolgen daarvan op onze vereniging in kaart kunnen brengen. Daarom nodigen we alle leden uit om samen met het bestuur op vrijdagavond 25 januari hierover mee te denken. Bijvoorbeeld “Maken we de stap van doorsnee vereniging, naar topsport?” En als we daartoe besluiten, wat komt daar dan allemaal bij kijken en wat moeten we daarvoor regelen? Allemaal zaken die het bestuur niet kan zonder haar leden. Want aan deze punten zullen we samen commitment moeten geven, alleen door een gezamenlijke inspanning kan zoiets laten doen slagen.

Daarom bij dezen de oproep om vrijdag 25 januari a.s. in de Vlonder te zijn voor een bijzondere avond waarin we samen maar ook in kleinere groepjes met jullie willen komen tot het definitief formuleren van nieuwe stappen. Daag ons maar vooral ook jezelf uit om mee te denken en daarna te beslissen over onze toekomst.

Het staat buiten elke discussie dat een up-to-date accommodatie voor ons allen op de eerste plaats staat en dat hier alle prioriteit aan gegeven moet worden. Daar is iedereen het al die jaren wel over eens. Alleen ik hoor het jullie al denken, “ ja dat is mooi Hans dat horen we nu al jaren van ons bestuur, maar we wachten nog steeds en er gebeurt letterlijk niets.” Op deze conclusie valt niets af te dingen, want eigenlijk vatten we daarmee de afgelopen jaren kort en kernachtig samen.

Enige tijd geleden heb ik op verzoek van het bestuur de moeite genomen om de afgelopen bijna 10 jaar de revue te laten passeren. Dat is een chronologisch verhaal geworden van onze queeste voor een nieuw clubgebouw. Ik ga jullie hier niet “vermoeien” met deze opsomming van data, maar het lijkt erop dat ons geduld uiteindelijk “ beloond” gaat worden.

Zoals ook al gemeld op de nieuwjaarsreceptie heeft SCOH vlak voor Kerst de Europese aanbesteding op Tendernet.nl aangekondigd en daarop ook de stukken gepubliceerd. Daarmee is de eerste stap op weg naar realisatie gezet. Daarom ook vraag ik binnenkort aan leden om, als dit soort zaken jouw “ding” is, om je als lid van een van de deel projectgroepen aan te melden.

“Wat zegt deze stap nu echt?” is mij al meerdere malen gevraagd in de afgelopen weken. Antwoord: SCOH is gestart met het melden van de aanbesteding en de stukken waarop de aannemers kunnen inschrijven. Deze staan inmiddels op dezelfde site gepubliceerd. De geïnteresseerde aannemers hebben tot medio maart 2020 de tijd om te rekenen en tot een aanbieding te komen. Medio maart 2020 worden daarop de aanbiedingen getoetst. Vraag blijft al die tijd in hoeverre deze aanbieding overeen komt met onze budgetten. Dat zal dan moeten blijken.

Kortom de komende maanden worden voor alle partijen heel erg spannend, maar laten we ons vasthouden aan het spreekwoord “moed verloren al verloren” Dus dat doen we dus niet, maar kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe uitdaging die ongetwijfeld voor ons ligt.

Hans Lijmbach

Datum 14-01-2020 13:53
Tags