Verslag Achilles 1: Achilles blijft overeind in lastige uitwedstrijd

Na de winst in de topper tegen Dindoa en het veroveren van de koppositie is Achilles nu de te kloppen ploeg in 1D. Achillescoach Glenn de Vries ziet dat ook: "Er wachten ons nog acht zware wedstrijden. De inbeelding moet zijn, dat elke tegenstander ons kan verslaan als wij niet honderd procent bij de les zijn! Dus elke wedstrijd is als het ware een finale!". Zo ook de wedstrijd tegen de nummer zeven op de ranglijst, MIA. De Amersfoortse club heeft het een aantal ploegen knap lastig gemaakt. Achilles was gewaarschuwd en maakte geen fout (23-27).

De van ziekte herstellende De Vries was in Amersfoort slechts aandachtig toeschouwer en zag assistent-coach Jan Brugmans A1-junior Noa Brusse opstellen in de basis. Bastiaan Overwater is nog steeds geblesseerd en assisteerde vanaf de reservebank.

MIA schoot uit de startblokken en nam een vlotte 3-0 voorsprong. "Een kwestie van even wakker worden," dacht De Vries, die dat bewaarheid zag worden toen het scorebord tien minuten later 5-7 aangaf. De thuisploeg, die knokt om lijfsbehoud, kon redelijk vrij spelen en kwam hard werkend weer langszij. Met opportunistisch spel en de kwaliteit om van afstand te scoren gingen de ploegen met 12-12 rusten. In de tweede helft bleef MIA goed spelen en was het aan de Achillianen om de thuisploeg bij te houden in plaats van andersom. De wedstrijd kende een gelijkopgaand verloop. Via 20-19 en 21-20 nam de Haagse formatie bij 22-23 weer eens een voorsprong van twee punten. Dat bleek het keerpunt. Inmiddels hadden Joël Sanches en Ilan Verboom uit Achilles 2 en Sterre Groen (A1) hun verdienstelijke opwachting gemaakt in het veld. De koploper kon het duel vervolgens uitspelen en eindigde op 23-27.

"Wij hebben met Achilles 2 de beschikking over een kwalitatief brede bank en een zeer goede A1, zo blijkt," vond De Vries. "Vijf spelers uit de A1 reisden na hun wedstrijd af naar Amersfoort. En bovendien droegen Groen en Sanches elk met één goal bij aan de overwinning. Al met al een mooi leermoment voor de komende wedstrijd tegen rode lantaarndrager NOVA.". Topscorer bij de dames was Benthe van Loon met vier treffers en Jarmo Jongman bij de heren met zeven goals.

Komende zaterdag speelt Achilles thuis tegen hekkensluiter NOVA in Houtrust. Aanvang is 20:30.

Datum 20-01-2020 15:27
Tags