Verslag Achilles 1: Achilles halverwege op titelkoers

Afgelopen zaterdag stond voor Achilles de laatste wedstrijd in de reeks van heenduels op het programma. Daarmee is de competitie nu halverwege. Nova uit Bilthoven behaalde nog geen enkel punt, terwijl koploper Achilles slechts eenmaal een puntendeling moest toestaan met KVA. De Bilthovenaren legden de koploper dan ook geen strobreed in de weg (31-21).

Achillescoach Glenn de Vries, die weer plaats nam op de bank, had weinig hoofdbrekens over de tegenstander, maar des te meer over de opstelling met drie heren in de lappenmand. Met Sander Suurd, Lars Alsem en Joël Sanches in de basis was er echter het volste vertrouwen in een goede afloop. Achilles startte veelbelovend, maar kwam het eerste kwartier niet los. Nova kon de Haagse formatie goed bijhouden tot 6-4. Daarna werd een gaatje geslagen naar 9-5. “Vanaf dat moment hadden we gelukkig de controle over de wedstrijd door vooral verdedigend minder overtredingen te maken, een blijvende kwaal van de ploeg,” vertelt De Vries. “Het is vooral inzet en gretigheid die achter die fouten zitten, positieve motieven dus, maar wel om constant en bewust aan te werken,” analyseert de hoofdcoach.

Na de rust liepen de Achillianen vrij snel naar een gat van tien punten (21-11). “En dan is het zaak om no mercy en zakelijk de wedstrijd uit te spelen,” hoopte De Vries. “Kennelijk is dan de concentratie moeilijk te behouden”. Nova kwam dan ook nog één keer terug tot 21-15. “Daarmee werd het tijd om ook anderen het podium te gunnen”. Waar Joël Sanches zijn zaaldebuut maakte, zo werd ook Rick Pot (A1) zijn debuut gegund. Met Ilan Verboom en Julia Baak tussen de lijnen (beiden Achilles 2) werd het verschil weer naar tien gebracht. “Uiteindelijk zijn er dus vier spelers uit Achilles 2 en één uit de A1 opgesteld. De club mag trots zijn!” jubelde De Vries na afloop. Topscorer bij de heren was Joël Sanches met tien treffers. Bij de dames was Daphne van Zweden vier maal loepzuiver.

De Vries zal ook blij zijn geweest met het resultaat van achtervolger Dindoa. Dat ging onderuit op bezoek bij Antilopen (24-20). Achilles start het tweede deel van de competitie met een thuiswedstrijd tegen Noviomagum. In de uitwedstrijd werden de Nijmegenaren met 20-22 verslagen. Aanvang is 17:45 in de Sportcampus Zuiderpark.

Datum 27-01-2020 10:23
Tags