Verslag Achilles 1: Achilles slikt bittere pil

Koploper Achilles leed in eigen huis een kansloze nederlaag tegen Noviomagum (23-33). “We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd,” oordeelde Achillescoach De Vries. De Vries was niet te benijden bij het maken van zijn opstelling: “Door ziekte en blessures konden wij de afgelopen weken niet volledig trainen en spelen en afgelopen week spande wel de kroon met in feite slechts vier basisspelers”. Dat brak het vlaggenschip van Achilles uiteindelijk op tegen de Nijmeegse formatie: “Ons rampscenario werd deze zaterdag bewaarheid tegen een effectieve en taaie tegenstander als Noviomagum. Een mogelijk resultaat van de kwakkelende weken”. Daar bovenop blesseerde topschutter Danique de Bruijn zich vlak voor de wedstrijd aan haar hand.

In de eerste helft bij 5-4 kende de thuisploeg haar enige voorsprong. Tot de rust bleef de schade beperkt tot 10-14, een achterstand die niet onoverbrugbaar leek. Na de rust kwam Achilles met dank aan een aantal wissels (Joël Sanches, Sterre Groen en Rick Pot) goed terug tot 14-16. “In die fase zouden we eigenlijk sober moeten verdedigen waardoor je naast Noviomagum komt en er eventueel overheen kunt,” hoopte De Vries, maar door onder andere drie strafworpen en twee vrije ballen tegen in deze fase gebeurde dat niet. De Nijmegenaren liepen uit naar 18-25. Voor Achilles restte niets dan pompen of verzuipen. De Vries gaf de opdracht tot gedwongen bal veroveren. “Noviomagum schoot ons er toen beheerst vanaf helaas”.

De Vries was allerminst tevreden over de wedstrijdleiding: “We hadden het zelf vandaag niet, maar ondanks dat ik de scheidsrechter in mijn commentaar achteraf erbuiten probeer te houden, zeg ik er dit keer wel iets van”. De Vries vervolgt: “Als onder andere twee keer Noviomagum op cruciale momenten een gemiste stip mag overnemen en twee onnodige gele kaarten gegeven worden, dan speel je op meerdere momenten tegen twee tegenstanders en is hij in fases te bepalend in plaats van dienend”. De scheidsrechter werd beoordeeld en verloor volgens De Vries zichzelf door de verblindende dwang om het ‘ultragoed’ te doen. “Ook leidsmannen kennen kennelijk leerpunten,” besluit De Vries.

Komend weekend staat de volgende uitdager alweer klaar. Op bezoek bij nummer twee KVA in Amstelveen moet de koppositie verdedigd worden. Dat wordt een pittige klus voor de Haagse ploeg die eerder dit seizoen thuis gelijk speelde tegen de Amstelveners.

Datum 03-02-2020 10:30
Tags