Mogen we alsjeblieft weer het veld op? (door Rinus Cost)

Achilles-gras-grasveld.jpg hoofdartikel

Terwijl heel Nederland wordt geteisterd door de gruwelstorm Chiara verlang ik alweer naar het veldseizoen. Een beetje vreemd want de wind en regen zijn niet mals vandaag. Dus welke gek zou op een dag als deze niet blij zijn dat we onze wedstrijden binnen mogen spelen? Nou ik dus. Team 6 (Team Breezer voor intimi) zit er dit seizoen nog niet heel lekker in. Tot dusver zijn de overwinningen op één hand te tellen, en dus ook de punten. Des te groter was de vreugde toen Team Breezer vorige week twee punten wist te pakken tegen Dijkvogels. Volgens de geruchten binnen Team Breezer zou dit te maken kunnen hebben met de afwezigheid van ondergetekende.

hoofdartikel.JPGToen opperredacteur Erwin mij deze week er op attendeerde dat ik wederom aan de beurt was voor het hoofdartikel schrok ik toch een beetje. Het was al vrijdag en aangezien ik straal vergeten was dat ik aan de beurt was had ik nog enkel idee waar het hoofdartikel voor deze week over zou moeten gaan. Na kort overleg met Erwin over de mogelijke onderwerpen zei ik gekscherend dat ik bij een eventueel verliespartij van Team Breezer een pleidooi zou houden om mijn korfbalschoenen aan de wilgen te hangen. Had ik dit maar niet gedaan…
Want wat kon ons gebeuren? De ‘Breezers’ staan in de zaal na twee overwinningen op drie punten. Geen punt aftrek wegens het spelen van zeer lelijk korfbal, maar wegens problemen van hele andere aard (alhoewel een sanctie voor het vertoonde spel niet algeheel onterecht zou zijn). De twee overwinningen zijn behaald tegen Valto en Dijkvogels. Afgelopen zaterdag mochten de Breezers wederom spelen tegen Valto en een overwinning was zeer welkom geweest. Ik heb het al een beetje verklapt, een overwinning is het niet geworden. Althans, niet voor de Breezers. Valto wist ons na de overwinning van vorige week weer met beide beentjes op de grond te zetten. Het werd 15-23 in een bomvolle Campus.
Ondanks die bomvolle Campus waren weinig toeschouwers getuige van deze afgetekende nederlaag. Iedereen met een liefde voor topsport zat namelijk in die andere hal waar Kiki en Aranxta het in de FED cup opnamen tegen Wit-Rusland. Hoe kan het nu dat na de opbeurende overwinning van vorig weekend team Breezer toch weer verliest van een directe concurrent? Misschien waren de mannen toch een beetje afgeleid omdat zij zich in hetzelfde pand bevonden als Kiki en Aranxta. Misschien waren de dames al bezig met Valentijnsdag wat er deze week aan zit te komen. Of lag het toch aan het feit dat ondergetekende in de basis verscheen?
Hoewel er genoeg argumenten zijn te bedenken waarom dit niet het geval is (zo deed ik ook mee in de uitwedstrijd tegen Valto en die wedstrijd won team Breezer gelukkig wel), wil ik het spelletje meespelen en hier toch in meegaan. Zelfs de aanwezigheid van goalgetter Jeanette (de zus van) in de basis kon een ramp niet voorkomen. Reden genoeg dus om te verlangen naar het veld, want misschien waaien er dan nog wel een paar balletjes in.
Als ondergetekende afgelopen zaterdag op de bank was gaan zitten en niet in de basis was gestart hadden we misschien wel gewonnen, maar dat zullen we nooit echt zeker weten. Wat we wel zeker weten is dat handhaving heel erg ver weg is voor team Breezer en daar zullen we mee moeten dealen (vandaar die naam, Breezer). Omdat belofte schuld maakt beloof ik bij deze plechtig dat ik ooit een keer stop met korfbal, maar nu nog even niet. Gelukkig is en blijft korfbal een spelletje in de breedte zin van het woord, en daar is volgens mij niks mis mee.

 

Datum 11-02-2020 09:00
Tags