De tussenstand in korfballand (Door Peter Frauenfelder)

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Regelmatig heb ik de laatste jaren een artikel geschreven met voorspellingen over de League en de Achilles wedstrijdsportteams. Nu we langzaam richting het einde van het zaalseizoen gaan werken, is het aardig om te kijken of mijn voorspellingen een beetje willen uitkomen.

hoofdartikel.JPGIn de League voorspelde in dat PKC, LDO DK, TOP en Fortuna de kruisfinales zouden gaan halen. Voor LDO DK voorspelde ik zelfs een stabiel seizoen, maar daar zit ik er inmiddels toch naast. Er gingen 3 potten achter elkaar verloren (soort Achilles-scenario) maar afgelopen zaterdag pakte LDO DK de laatste strohalm, door uit bij PKC de punten de pakken. Femke Faber kwam 2 weken geleden terug van een wereldreis en kon haar rugzak direct voor een sporttas verruilen en staat gewoon weer in de basis. Gisteren was ze met 6 treffers van doorslaggevend belang voor haar team. Dat was toch even slikken voor PKC dat z’n draai net weer een beetje begon te vinden. Met captain Laurens Leeuwenhoek nu terug van een blessure gaat PKC zich wel plaatsten en voor LDO DK volgen er nog spannende weken.
Fortuna wist tot gisteren nog niet echt te imponeren, maar gisteren spelen ze in de 2e helft KZ ineens van de mat en juist KZ vond ik tot gisteren de ploeg die tot dan toe juist het meest imponeerde. Zo zie je maar dat Fortuna er gewoon weer staat nu het moet en dat is toch erg knap. KZ moet zich door dit verlies maar niet van de wijs laten brengen. Ze hebben een geweldige ploeg en het moet raar lopen als ze de kruisfinales nog gaan missen. Ook TOP heeft nog niet echt de kampioensvorm te pakken. Ze missen de vuurkracht van Celeste Split die nog niet echt wedstrijdfit is. Maar TOP is natuurlijk gemiddeld altijd nog goed genoeg om ook nu weer op te gaan voor het kampioenschap. Ze staan nu 2e.
Met nog 3 speelrondes te gaan staan nu op de kruisfinaleplekken:
PKC 22
TOP 21
KZ 20
Fortuna 20

De achtervolgers die ook nog kans maken op een kruisfinaleplek zijn dus het eerdergenoemde LDO DK, DVO en theoretisch ook DOS’46 nog. Bij DOS is het echter heibel in de tent. Trainer en voorzitter weg (uit eigen wil of op vriendelijk verzoek is me niet duidelijk) en de beste heren Jelmer Jonker en Harjan Visser stonden niet in de basis eergisteren en dan verlies je die cruciale pot van DVO dat op hun beurt een erg goed seizoen aan het draaien is. Trainer Richard van Vloten heeft daar z’n zaakjes goed voor elkaar en iedereen speelt altijd voldoende en vaak goed. Het is wel een gegeven dat DVO door Gertjan Meerkerk wordt gedragen. Hij is met 8 doelpunten gemiddeld de lijstaanvoerder van de topscoorders.

Stand achtervolgers voor een kruisfinaleplek:
LDO DK 18
DVO 17
DOS’46 16

Waar ik vooraf dacht aan een mogelijk play-down scenario voor Blauw-Wit, is die gedachte gelogenstraft door de Amsterdammers. Ze zijn nu veilig en vormen in hun eentje met 10 punten het niemandsland. Op ervaring en dankzij een ontketende Mandy Koelman (ik vond haar altijd een okay speelster uit de categorie lekker mee-scoren en uitstekende wedstrijdmentaliteit) die dit seizoen scorend helemaal losgaat (ze heeft er nu 72 en staat 5e in de topscoorders statistieken, netjes tussen de grote jongens Erwin Zwart en Richard Kunst in), zijn de Amsterdammers dus eerder veilig dan ik had gedacht. Met 26-14 uit bij Tempo winnen geeft de verhoudingen in de staart van de League weer. Datzelfde Tempo is dus een maatje te klein voor de League en dat moet ik toch ook achteraf ook van Groen Geel zeggen. GG kan vaak driekwart van de wedstrijd goed mee, maar daarna is het op. Dus conform de regels van de League staan beide promovendi op de plekken waar je niet wilt staan. Toch zie ik Groen Geel de play downs overleven en GG is een ploeg voor de toekomst. Waarschijnlijk gaan dat KCC en Dalto worden die zich melden voor de promotie – play down wedstrijden.

De stand onderaan:
Blauw-Wit 10
Groen Geel 4
Tempo 2

Over ons eigen vlaggenschip wil ik kort zijn. Drie weken geleden leek het helemaal goed te komen en stonden we 3 punten los. Drie verliespartijen verder staan we vierde en lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De vaak genoemde blessures en een fikse vormdip maken dat het is zoals het is. Ons 1e kan natuurlijk veel beter. Het is dus niet de vraag of we terugkeren naar de Overgangsklasse, want dat gaat zeker gebeuren, meer de vraag wanneer. Niet dit zaalseizoen (of er moeten ineens heel vreemde dingen gebeuren), maar het volgende en dan met een seizoen dat jullie waardig is.

Team 2 kon lang mee met concurrent Dindoa 2, maar met 2 punten in mindering zullen we waarschijnlijk 2e gaan worden in deze poule. Een goede prestatie en een degelijk seizoen dat ook voor ons 2e het tussenstation is om volgend jaar wel te promoveren naar de Reserve- Overgangsklasse. Achilles 3 gaat als het goed is knap behouden en team 4 en 5 staan bovenaan. Dus achter onze selectie gaat het goed en dat opstuwend water moet dan voor gezonde interne concurrentie gaan zorgen.

Tot slot onze A1. In het begin heb ik een paar mooie wedstrijden gezien en waren er zelfs voorzichtige gedachtes aan meer. Een paar onnodige verliespotjes en blessures maken dat het nog spannend gaat worden voor onze A1 om te behouden. Ze staan nu 2 punten boven de degradatiestreep. Veel succes A1-ers, we rekenen op jullie.

Datum 25-02-2020 09:00
Tags