Opgehokt, wat nu?

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Beste Achillianen, Inmiddels is het week 3 van de ophokplicht in Nederland en wij allen beginnen ons meer en meer af te vragen hoelang dit virus ons nog in de greep zal houden. Want één ding is duidelijk: dit raakt ons allemaal diep en daarin is de factor onzekerheid nog wel datgene wat er het hardste inhakt bij ons. Natuurlijk kunnen we heel veel weg redeneren en beargumenteren, maar onder aan de streep bepaalt de overheid van wat we wel en niet mogen doen.

hoofdartikel.JPGEn dit zelfbeschikkingsrecht missen wij nu het meest, want we mogen vrijwel niets meer en er wordt voor ons beslist. En dat zijn we niet gewend en dat accepteren kost tijd en moeite maar is keihard nodig om dit virus een halt toe te roepen en het tij te keren.

We zien elkaar nu al weken niet meer fysiek in de zaal of op ons veld. We zien onze familie en vrienden niet of nauwelijks en dan nog veelal via social media. Dat raakt ons en haalt ons uit balans en vraagt veel van ons incasseringsvermogen. Als bestuursleden hopen wij dat het jullie en iedereen die jullie liefhebben goed mag (blijven) gaan en dat we samen gezond door deze crisis heen zullen komen.

Omdat we als bestuur niet meer fysiek kunnen vergaderen, stappen ook wij over op sociale media en bellen in voor een conference call waarin er andere dan anders punten op de agenda staan. Punten die we normaliter niet zo intens besproken zouden hebben maar die nu nadrukkelijk onze dagelijkse gang van zaken bepalen.
Denk hierbij aan:
Onze financiën die ernstig onder druk zullen komen te staan als wij ook de komende maanden april, mei en juni niet bij elkaar mogen komen en dus ook de inkomsten van de kantine niet meer zullen hebben. En wat te denken van de zaalhuur voor trainen en spelen terwijl er geen wedstrijden meer zullen volgen. Of de contributie aan de KNKV die gewoon doorloopt en veel van onze reserves vraagt. Kortom, we bespreken onze opties over hoe we die optimaal in kunnen zetten en benutten, zodat wij na deze crisis toch door kunnen starten.

Of

Een nieuwe visie op korfbal binnen Achilles waar we vorige week vrijdag weer voor bij elkaar hadden willen komen. “ Wat in het vat zit, verzuurt niet” zegt het spreekwoord maar het niet door kunnen gaan, staat haaks op ons voornemen om in de jaarvergadering van juni (gaat die wel door dan?) te komen met voorstellen die dan de ingrediënten zouden vormen voor onze nieuwe visie en waar over gestemd had moeten worden. Jammer maar helaas wordt dit nu met minimaal een half jaar opgeschoven, één en ander afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekking tot de genomen maatregelen van dit moment.

Of

Onze nieuwbouw die nu we net met de aanbesteding begonnen zijn, geconfronteerd wordend met enorme onzekere tijden voor alle aannemers in Nederland. Ook zij komen door alle onzekerheden enorm onder druk te staan. Denk hierbij aan te weinig personeel, slechte tot haperende levering van materialen en grondstoffen. Hoelang gaat dit nog duren en wat als we weer mogen opstarten hebben we dan direct alles weer? Kortom veel onzekerheden en daarmee ook onzekerheden over de verdere ontwikkeling. De afgelopen twee weken is er veel overleg geweest met SCOH (Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden) over hoe we nu verder gaan.
Op het uitzetten van de aanbesteding heeft een vijftal aannemingsbedrijven gereageerd en hun stukken ingeleverd ter beoordeling. Op basis van een fictieve aanneemsom hebben zij hun opslagen en uurlonen opgegeven waardoor er op dat onderdeel iets te kiezen valt. Voorts is hen gevraagd om gemotiveerd te antwoorden op vragen die aan hen gesteld zijn op het gebied van visie op het bouwwerk, service en garantie, communicatieplan en visie op duurzaamheid. Deze stukken zijn afgelopen week door de aannemers ingeleverd bij SCOH en inmiddels ook in het bezit van Wout en mij. Komende woensdag is er via Skype langdurig afstemming met SCOH over onze en hun beoordeling van de ingeleverde stukken. In het kader van de geheimhouding kan ik er hier niets meer over kwijt. We houden jullie de komende tijd op de hoogte van de voortgang.
Met betrekking tot de planning hebben we wel al doorgepraat met SCOH. Zij gaan er op dit moment vanuit dat er rond september a.s. een aannemingsovereenkomst kan liggen. De start kan dan ergens tussen de 6 en 8 weken later liggen hetgeen voor ons inhoudt dat het slopen ergens half november a.s. kan starten. Als alles volgens plan verloopt dan kan er volgens deze planning opgeleverd worden in november 2021.
Let wel dit is zonder de corona crisis mee te nemen in de planning waarin we uitgaan van een voortdurend proces om te komen tot een bouwteam met als doel een opdracht aan de aannemer eind september 2020.

Voor dit moment willen we het hierbij laten en sluiten we af met de hoop uit te spreken, dat door alle genomen maatregelen en onze eigen motivatie om binnen te blijven en hierdoor niemand in gevaar te brengen, wij samen dit virus tot staan kunnen brengen. Zodat wij ons in de nabije toekomst weer veilig op straat, op het werk, op de sportclub, in cafés, restaurants en strandtenten kunnen vertonen en we weer samen kunnen komen.

Sterkte, wees voorzichtig, let op elkaar en blijf gezond.

Nou voor deze keer dan, een dikke KNUFFEL voor iedereen.

Namens jullie bestuur,

Wout en Hans

Datum 31-03-2020 09:00
Tags