Van het bestuur: antwoorden op veelgestelde COVID-19 vragen

Beste lid, ouder, sponsor of betrokkene, Zoals het je vast niet ontgaan is, heeft het coronavirus Nederland (en de rest van de wereld) al enige tijd in zijn greep. Omdat jouw gezondheid bij ons voorop staat, zijn wij in overeenstemming met het verzoek van de KNKV vooralsnog gesloten tot 1 juni. Het sluiten van onze sportaccommodatie heeft voor jou als lid, ouder of betrokkene gevolgen. Er kan niet gesport worden, er zijn geen evenementen en de kantine is gesloten.

Inmiddels is ook bekend dat de veldcompetitie als niet gespeeld is verklaard. Dit betekent geen kampioenen en geen degradanten. Bij de zaalcompetitie, bijna helemaal uitgespeeld, is de huidige stand ook direct de eindstand. Dat betekent voor ons helaas meer degradanten dan kampioenen. Voor een aantal ploegen is het voor ons nog niet helemaal duidelijk. Wel duidelijk zijn de kampioenen: team 4, 5, de C1, de E2 en de F1 van harte gefeliciteerd!

We vinden het belangrijk jullie zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van alle stand van zaken. Op 7 april hebben wij op onze site een update gegeven over “algemene Corona-maatregelen”. Hieronder volgen een aantal antwoorden op financieel georiënteerde veelgestelde vragen.

Wat is de financiële impact van deze crisis op de vereniging?

We hebben begin april 2020 een geactualiseerde prognose opgesteld en daaruit komt naar voren dat we afstevenen op een tekort over seizoen 2019/2020 van € 5.000,- . Bij deze raming zijn we er onder meer van uitgegaan dat contributies geïnd blijven worden, dat onze kantine-omzet geheel wegvalt en dat we de eenmalige bijdrage van € 4.000,- van de overheid krijgen.

Ook nemen we aan dat het KNKV de wedstrijd- en -ledenbijdrage over het hele seizoen gaat innen, en dat de Gemeente Den Haag geen afstel van huurverplichtingen geeft over de periode waarin sportaccommodaties zijn gesloten. In totaal gaat het hierbij voor seizoen 2019/2020 om een totaalbedrag van ongeveer € 7.000,-. Vooralsnog is geen berichtgeving uitgevaardigd door het KNKV en de Gemeente die aangeeft dat deze kosten niet doorbelast gaan worden.

Naast deze verwachte directe effecten, kan de coronacrisis meer langdurige financiële consequenties hebben. Als de crisis aanhoud, kunnen leden en/of sponsoren financieel in de problemen komen. Dat kan leiden tot ledenverlies en/of verlies aan sponsoren, verminderde kantineomzet en dergelijke. Vooralsnog is dit effect niet goed in te schatten.

Hoe zit het met contributiegeld?

In de vorige paragraaf is aangegeven dat wij als vereniging een tekort verwachten, ondanks het blijven innen van de contributies. Conform uitingen van NOC*NSF en het KNKV zijn wij als bestuur van mening dat we de kosten die we als vereniging met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Om die reden vragen we om solidariteit.

Indien blijkt dat wij als vereniging minder lasten hebben dan verwacht, bijvoorbeeld omdat de Gemeente e/o het KNKV besluit een deel van de huur resp. bondsbijdragen niet te innen, zullen we als bestuur een voorstel doen hoe deze gelden bestemd moeten worden. We denken hierbij in eerste instantie aan aanwending voor het verwachte tekort en deels voor de vorming van een solidariteitsfonds. Uit dat fonds zouden leden of sponsors die financieel hard getroffen worden door de coronacrises tijdelijk gecompenseerd kunnen worden voor contributie resp. sponsorverplichtingen. De leden zullen in de ALV uiteindelijk een akkoord moeten geven op de resultaatbestemming

Hoe zit het met tennis- en SeniorenFit abonnementen?

Tennissers en SeniorenFit-deelnemers zijn formeel geen leden van onze vereniging en hebben dienovereenkomstig geen stemrecht. Wij achten het ons beroepend op overmacht reëel, gegeven hun formeel andersluidende relatie met de vereniging, dat al gefactureerde abonnementsgelden worden bevroren en doorgeschoven. Er vindt geen incasso meer plaats totdat tennissen/SeniorenFit weer mogelijk is.

Hoe zit het met sponsorgelden?

In lijn met vorenstaande beargumentering voor tennis- en SeniorenFit zullen we al betaalde sponsorgelden, voor zover ziend op de periode waarin niet gesport mag worden, bevriezen en doorschuiven.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, en wensen jou en je gezin veel gezondheid in deze onzekere tijden.

Sportieve groet,

Het Bestuur

Datum 07-04-2020 19:42
Tags