Eerste veldhelft zit er op; de zaalcompetitie in aantocht!

Achilles 1 is weliswaar nog altijd ongeslagen, maar nu wel met een klein smetje. De ploeg maakte het zichzelf heel lastig tegen GKV en kwam niet verder dan een gelijkspel. Team 2 won wel netjes & ruim tegen datzelfde GKV. Beiden selectieploegen gaan wel nog altijd aan kop, waar Achilles 2 de koppositie moet delen met Fiks. Meer ploegen morsten helaas punten, maar Achilles 6 en 8 hielden de eer hoog en pakten wel de volle winst. De A1 verslikte zich in KCR, Achilles A3 won bij Refleks en de A4 kwam net te kort tegen Velocitas. Bij de jeugd wisten B1, C1 en F3 gelukkig wel te winnen. De C1 gaat hiermee zelfs met ongeslagen status richting zaalcompetitie.

Kijk in het fotoalbum (Senioren & Jeugd) voor foto's van de wedstrijd van Achilles 2, 8 & A1.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Loosduinse Krant, 14 oktober 2015

Achilles 2 - GKV 2 19-8

Zaterdag stond de laatste veldwedstrijd op het programma. Het altijd lastige GKV moest verslagen worden om als (mede)koploper het eerste helft veldseizoen af te sluiten.

GKV was bezig aan een goede serie. Aan het tweede de taak om die te verbreken. We schoten echter niet uit de startblokken en kwamen daardoor op een 0-1 en 1-2 achterstand. We hadden in het begin wat moeite met het goed uitspelen van het achter verdedigen van GKV. De 1-2 was de laatste achterstand die op het scorebord te bezichtigen was bij het tweede. We stelden orde op zaken door de achterstand om te buigen in een 8-2 voorsprong door goede uitgespeelde aanvallen. Verdedigend stond het uitstekend. Druk op de ballijn was voldoende om het spel van de kleine GKV-spelers te ontregelen. We gingen hierdoor met een stand van 9-4 de rust in. In de rust benadrukte Frank nogmaals wat hij donderdag op de training ook al had gezegd: "Wij kunnen via alle schijven scoren, maak hier gebruik van". Dit is Jeanette zeker niet ontgaan en begon meer te schieten in de 2e helft en niet zonder resultaat! De 2e helft verliep prima. Zonder al te veel moeite hebben we de wedstrijd tot een goed einde gebracht. Met een eindstand van 19-8 kunnen we terugkijken op een goede wedstrijd. Belangrijker is dat we als (mede)koploper op het veld en vol vertrouwen kunnen beginnen aan het zaalseizoen.

We zien jullie graag weer in "de ock"

Groet,

Twan

Pernix 5 - Achilles 6 11-12

Rectificatie: In het vorige verslag werd melding gemaakt van ene Taco. Dit is natuurlijk onjuist gespeld. Mijn oprechte excuses. Sorry. Het zal niet meer gebeuren.

De laatste wedstrijd van de eerste helft veld van Team 6 werd in het zonovergoten Leiden gespeeld. Wellicht waren de hoofden van de sleutelstadbewoners in de eerste helft wat mistig en brak van het Leids ontzet van vorige week, want in de eerste helft waren ze er niet helemaal bij (en met een mooi feestje en een goede kater ben je wel een weekje zoet, toch Sandra?). Maar nu lopen we iets te ver op de zaken vooruit! Even terug naar zaterdagochtend waar Linda vol trots de tas met ballen voor Team 6 presenteerde. Vijf hard opgepompte, zwart met witte (daar houden we van) Mikasa K5jes, veilig opgeborgen in een niet te missen fel oranje tas. Nu gaat Oranje het EK missen, de Oranje tas miste bijna een tripje naar Leiden omdat deze nog verborgen lag achter een boom aan het Pomonaplein en zodoende over het hoofd werd gezien door Linda, die in de (oranje) piepzak zak zat omdat de ballen verdwenen waren. Niet Hans Klok toverde ze weer tevoorschijn, maar een oplettende Rob van Ee was zo scherp om de ballen nog even bij Erwin in de auto te gooien die als laatste vertrok omdat-ie moeite had met uitparkeren (je moet ‘m eens zien inparkeren: vraag na bij Sandra, Marieke en Alex). Rob van Ee vond deze dag overigens ook nog een tas met uitshirtjes. Ik weet niet of de beamer al terecht is, maar ik zou Rob van Ee eens proberen.

Naast Erwin die geblesseerd is aan de lies (gewoon met korfbal gebeurd mensen), was iedereen beschikbaar. Dat hield voor Linda (nog piekerend over de ballen), Shirley en Arjen in dat zij de bank mochten verwarmen. Jordy zou zijn eerste volledige wedstrijd spelen omdat werd ingeschat dat zijn tegenstander erg zwak zou zijn. Hij mocht wel in de eerste aanval starten. Aan de andere kant moesten de goals komen van Burrito. Waar Quesadilla een aantal weken terug maar goed bleek voor een enkel minuutje spektakel, weet Enchilada de afgelopen wedstrijden de mand aardig te vinden. Zo was Fajita verantwoordelijk voor een aantal mooie schoten en vaak gevaarlijk. Naast Picanha maakte het complete Zesde de eerste helft een prima indruk: verdedigend zat het goed in elkaar, aanvallend mocht de afwerking beter. Met een 2-7 voorsprong werd er dan ook een bakje verse thee gedronken en leek de wedstrijd gespeeld. Niets bleek echter minder waar! Nadat Jordy (weer Jordy) een doorloopbal miste om de voorsprong te vergroten, kwam Pernix steeds dichterbij. Met Shirley en Arjen op de plekken van Nelleke en Jeroen werd getracht de op stoom geraakte Leidenaren af te stoppen. Want die hadden er zin in gekregen. Het werd nog even spannend omdat Arjen een cruciale doorloopbal miste. Het meegereisde publiek zat met geknepen billen op de banken, maar dichterbij dan op één punt kwam Pernix niet. Oké, oké, Arjen had een prachtige invalbeurt met drie belangrijke goals, waarmee maar weer eens werd bevestigd dat-ie echt geen hele wedstrijd meer kan spelen. Maar evengoed: hulde!

Zo werd met de hakken over de sloot puntverlies voorkomen en konden twee punten in de pocket mee naar Den Haag en op het conto bijgeschreven worden, waarmee de tweede plaats in handen blijft.

Groeten,

Erwin

Fortuna/Delta Logistiek 7 – Achilles 7 13-6

Allereerst wil ik graag even iets goedmaken. Vorige week was ik vergeten Elmo tussen de afwezige heren te zetten wat leidde tot veel boze en teleurgestelde fans van Sesamstraat, bij deze mijn excuus pluizige vriend. Dan de wedstrijd van dit weekend. Een goede voorbereiding is het halve werk moet de wedstrijdsecretaris gedacht hebben dus liet hij ons verzamelen 11:45 uur voor een wedstrijd van 16:00 uur. Alex had voor deze gelegenheid een bus geregeld, Sem liet zien dat hij nog niet verleerd was om aan de rechterkant te rijden na zijn vakantie in Indonesië en Sita was voldoende hersteld van haar enkelblessure om ons van een retourtje Delft te voorzien. Omdat het verkeer onderweg niet meezat hadden we nog alle tijd om naar de hardwerkende Henk te zwaaien onderweg en viel ons oog op de grote regenboogvlag boven zijn hoofd. Langzaam beginnen we nu toch iets meer te twijfelen over zijn vele afwezigheid dit seizoen... Drie keer toeteren en hij kwam naar buiten gelopen, uiterst verdacht! Dan de wedstrijd zelf, die was niet best. Was het wederom de kater van Alex, het feit dat we tien minuten voor tijd aankwamen, het grote aantal (twee) meegenomen publiek, het op het allerlaatste moment Arlet vragen als reserve, de zenuwen voor de 90's party of het naast de schoenen lopen door onze ongeslagen status? Vast een combinatie van dit alles, we hebben namelijk de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen. Dan raakte ook onze Elmo nog geblesseerd, gelukkig moet hij voldoende hersteld zijn voor de opnames van het nieuwe seizoen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd kansloos verloren met 13-6. De tegenstander vroeg ons na de wedstrijd of ze zoveel invallers hadden vandaag, nou was dit voor het eerst dit seizoen niet het geval. Blijkbaar waren we hier zelf nog het meest van onder de indruk. Door deze nederlaag zijn we ook gelijk Simone kwijt in onze app-groep, één nederlaag werd door deze dame niet geaccepteerd! Gelukkig was er ook nog goed nieuws deze week en dat was dat we hoorde dat onze teamkip het erg goed maakt in Zwitserland. Hoewel Tom al dagen leeft van droog brood zag de kip er goed uit op de foto. Nu maar hopen dat Tom, hopeloos van de honger, niet de noodzaak ziet om de kip te slachten. Als laatste nog een ode aan alle scheidsrechters die wekelijks komen opdagen om onze wedstrijd doorgang te laten vinden. Goed dat ze met een week van de scheidsrechter in het zonnetje worden gezet. De foto is er helaas niet van gekomen, waarvoor sorry Dionne. We waren dan helaas ook Joost vergeten mee te nemen, misschien een idee voor binnenkort een week voor de sportfotograaf? En voor de scheids van vandaag nog een kleine tip, handjes uit de zak voortaan want dat staat een stuk leuker op de foto!

Jasper

Wat was...

De C1 deed wat het moest doen: winnen en de concurrentie niet dichterbij laten komen.
Meervogels was vandaag het slachtoffer. We kwamen 0-1 achter en het begin verliep wat stroefjes. Maar na 10 minuten kwam de versnelling van de C1 op gang en kwam het scorende vermogen van de Ceetjes tot uitdrukking op het scorebord. 11-4 bij rust.
Helaas was het dat het bij die ene versnelling bleef. De 2e helft verliep moeizaam en ging het scoren niet zo eenvoudig meer. Verdedigend hielden wij het wel goed dicht en werd het uiteindelijk 17-5.
Een ruime uitslag, maar we hadden de 2e helft veel meer goals moeten maken.
Dat lukte helaas niet, maar er is nog wel veel ruimte om ons spelletje te verbeteren. Dat zit er nog niet goed in, maar we hebben met name de eerste helft van de veldcompetitie onze ongeslagen status te danken aan inzet, passie en plezier.
Met daarbij behoorlijk wat individuele kwaliteiten en heeft de C1 zichzelf beloond met 'De Gouden Eikel'!
In de slotfase van de wedstrijd viel Mick met een blessure uit en werd vervangen door Kaj, die ook nog een lekker goaltje meepikte. Ook Merel viel prima in. Wederom bedankt reserves en invallers!
Nu op naar de zaal, maar eerst even een weekje rust en kunnen we ons weer opladen voor het volgende hoofdstuk.
Tot over een paar weken!!!

WAPC Verslagen

Achilles C1
Het begon allemaal met de Alsem League die we sterk gespeeld hebben en daardoor ook 1e zijn geworden. Pauline en Noa werden zelfs tot speelster en speler van het toernooi uitgeroepen. We speelden tegen de hoofdklassers: KCC, DVO en KZ/hiltex .

De eerste competitie wedstrijd was tegen HKV/Ons Eibernest. Die wonnen we met 6-13 en de tweede wedstrijd tegen Fortuna met 13-9. De derde wedstrijd wonnen we met 5-9 van Die Haghe. Het was geen sterke wedstrijd, maar ook die moeten we winnen. Tegen TOP speelden we de 4e wedstrijd. We speelden super top en de uitslag was 11-7. Top!De 5e wedstrijd was tegen Tempo. Op papier waren we beter maar toch wonnen we met maar met 4-14. De 6e wedstrijd was tegen Kinderdijk. Toen speelden we 7-9. Het was een fysiek sterke ploeg maar toch weer gewonnen.

Afgelopen zaterdag kwam Meervogels op bezoek. We kwamen 1-0 achter maar we herstelden het met een 3-1 voorsprong. De ruststand was dan ook 11-4. Na de rust begonnen we een beetje zwak maar we wonnen toch met 17-5!! De reserves, maar ook de supporters, willen we bedanken voor er elke week weer te zijn. We hopen in de zaal weer goed te spelen. Tot in de zaal!