Voortgang visie Achilles

Vanhetbestuur.PNG hoofdartikel

Vorige week hebben we het artikel van Steven Broers gelezen. Een goede uiteenzetting vanuit zijn ervaring die stof tot nadenken geeft. Het sluit wat ons betreft naadloos aan op het traject dat we gestart zijn met de eerste commissieavond, om de koers van Achilles inzichtelijk te maken. Oorspronkelijk zouden we het vervolg hebben gehad op 27 maart; om op die avond eenduidig de gewenste antwoorden en dilemma’s terug te geven. Deze sessie heeft vanwege de corona maatregelen niet plaats kunnen vinden; de antwoorden hangen dan ook nog in de lucht. Lees verder om te zien hoe we daar mee verder willen gaan!

Onze insteek is nog steeds om het pad dat we samen gestart zijn in januari, netjes samen weer op te pakken en af te maken. Ondanks dat er momenteel veel gezoomd, geTeamed, Skyped en FaceTimed wordt, zijn wij van mening dat de sfeer, dynamiek en discussie die de eerste sessie ontstond, niet virtueel te vangen zijn. Ook al zijn de instrumenten nog zo goed. Dat doen we toch echt in de Vlonder, zolang die er nog staat.

De tweede sessie wordt zo snel mogelijk gepland wanneer premier Rutte heeft aangegeven dat het weer kan. Het proza van Steven nemen we mee als waardevolle input. Want hij snijdt goede punten aan. Punten die in de eerste sessie naar boven zijn gekomen zullen zeker dilemma’s meebrengen. Zoals bijvoorbeeld (even inzoomend) de spanning tussen de absolute top willen bereiken versus het puur nastreven van de vriendschap en verbondenheid. Of is dat wellicht een schijntegenstelling? Een ander dilemma: grote ambities willen hebben versus (dan) krachtig invulling kunnen geven aan de noodzakelijke er bijhorende verantwoordelijkheid?

Ons doel was en is deze dilemma’s (weer) bij de horens te vatten, net zoals Steven dat in zijn jaren als voorzitter eerder heeft gedaan, en met elkaar keuzes te gaan maken: “dit wel, en dat dus dan niet”.

In de tweede sessie worden de uitkomsten van de eerste teruggegeven, de rode draad eruit gehaald en willen we de visie verder concreet maken. Samen. Zodra de mogelijkheid zich voordoet, zullen wij dan ook een geschikt moment prikken.

Hopelijk tot snel weer, gewoon in de Vlonder.

Namens het bestuur,
Groet,
Sten en Vincent

Datum 22-04-2020 15:24
Tags