Kor de Vries

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Door Peter Zoutendijk - Het is alweer een paar maanden geleden, toen alles nog ‘normaal’ was. Om precies te zijn op zaterdag 8 februari om 10 minuten over negen in de ochtend. We zijn met de F2 kinderen, de Beren: Mila, Minka, Luuk, Luc, Owen en Vincent. En de andere coaches Mark W., Marije en de scheidsrechter, een van de meisjes uit de A. Of het kan zijn dat Marinus scheidsrechter was, want in mijn herinnering heeft hij het merendeel van onze wedstrijden gefloten afgelopen zaalseizoen en hij had daarbij geluk, want de wedstrijden van de F2 werden over het algemeen om 9 uur op zaterdagochtend gespeeld.

hoofdartikel.JPGVandaag staat de wedstrijd tegen DES op het programma. En we zijn op de goede weg met het team, de F2. Alles gaat beter ten opzichte van het begin van het seizoen. Er wordt goed in de handen gegooid en steeds beter geschoten.

De gasttrainingen van Wim en de oefeningen met de skippybal en de medizinball van Marije lijken hun vruchten te gaan afwerpen. Vorige week zaten we al dicht tegen een gelijkspel aan. Er zijn gisteren nog wat laatste tactieken besproken en geoefend op de training. Wie verdedigd wie, hoe gebruiken we de openingsbal en de partijbal en hoe spelen we de superspeler uit?

Aan de voorbereiding zal het vandaag niet liggen. De F2, De Beren zijn er klaar voor. En dan…

Begint het al een beetje te dagen. Nog geen tegenstander te bekennen om 9.05 uur ’s ochtend in de Sportcampus. Marinus is de scheidsrechters voor de andere wedstrijden al aan het instrueren. En wij onderbreken het inschieten even. Misschien kunnen ze geen parkeerplek vinden en zijn ze daardoor verlaat. Geen ongewone gedachte rond de Sportcampus.

Of misschien zijn ze….

Maar daar komt het verlossende antwoord. DES belt net naar de Sportcampus en komt vandaag niet, want ze waren gisteravond afgebeld. Hadden wij de wedstrijd gisteren bij ze afgebeld??! Dat was een aardige breinbreker, de recent gemaakte woordzoekers van Simon zijn er niets bij vergeleken. Een hersenkraker om 9.00 uur in de ochtend.

De feiten: Wij staan op tijd klaar om een wedstrijd te gaan spelen. De scheidsrechter heeft het digitale wedstrijdformulier goedgekeurd. DES is niet aanwezig. Dus wij hebben het recht op onze eerste wedstrijdpunten. Een 5-0 overwinning hadden we bedacht, in de pocket.

Althans zo leek het. Het zat iets anders: Quick ’21 uit Groningen moest op hetzelfde tijdstip een wedstrijd spelen tegen DES uit Norg. En Kor de Vries, het staflid van de F1 die Mark na enig speurwerk konden terugvinden via de aller handigste app van KNKV, had waarschijnlijk met een onverstaanbaar accent naar DES Delft gebeld om daar de wedstrijd af te melden.

Nu hebben ze daar niet verder gedacht tot een paar minuten voor de wedstrijd toen er bij een van de DES-leden, let wel uit Delft, wat begon te dagen. Die heeft direct actie ondernomen en om 9.05 uur dus laten weten aan de telefoondienst van de Sportcampus dat ze niet naar de wedstrijd zouden komen, omdat ze waren afgebeld. Afgebeld door Kor de Vries dus.

Dit is een van de meest curieuze redenen voor mij althans waardoor er een wedstrijd niet is doorgegaan, tot dat moment. En afgezien van wat ik vroegâh heb zien gebeuren op het Achilles-korfbalveld. Spelers van de selecte die onze toenmalige zandbak met de brandslang aan het onderspuiten waren, om zo de wedstrijd de volgende dag afgelast te krijgen. Terwijl het niet eens had geregend. De precieze daders en de reden weet ik niet meer, maar daar kan Harald Braakman u waarschijnlijk alles over vertellen.

We hebben de kinderen uit proberen te leggen wat er is gebeurd die avond in het telefoongesprek tussen Kor de Vries en de wedstrijdsecretaris van DES Delft en ons er bij neergelegd dat de wedstrijd niet doorging. We zouden de wedstrijd inhalen tijdens het inhaalweekend.

We hebben het praatje afgesloten met een rondje moppen van de kinderen. En zo ging iedereen toch weer lachend naar huis.

Wie toen had gezegd dat we deze wedstrijd uiteindelijk nooit zouden spelen door het uitbreken een wereldwijde pandemie, hadden we waarschijnlijk voor gek verklaard.

Peter Zoutendijk

Datum 28-04-2020 09:00
Tags