Update TopC (1, 2, 3, en A1)

Dinsdag 21 april jl. hebben de staf van 1, 2, 3, en A1 gesproken over hoe we de draad weer zo goed mogelijk kunnen oppakken. We hebben besloten om de pijlen volledig op het nieuwe seizoen te richten. Dit betekent dat we de momenten die we nog op het veld hebben willen benutten voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen

Hervatten trainingen

Inmiddels heeft de nieuwe A-selectie (jeugd 13 t/m 18 jaar) de eerste training achter de rug en zijn de voorbereidingen al in volle gang. De senioren daarentegen moeten nog even geduld hebben voordat zij het korfbalveld weer mogen betreden.

De staf 1, 2, 3 is bezig met een trainingsschema. Indien we vanaf 11 mei ‘los’ mogen, dan kunnen we direct doorpakken. Er wordt bewust vanaf 11 mei gezegd, omdat de nieuwe richtlijnen en protocollen met de Gemeente moeten zijn afgestemd, voordat we het veld op mogen. Er wordt nu hard gewerkt aan het verkrijgen van deze goedkeuring. Een definitieve startdatum zal zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd, incl. het trainingsschema dat dan geldt.

Sowieso willen we dan trainen tot medio juni, maar misschien gaan we wel langer door, omdat er bijna geen mensen met vakantie gaan… Zorg dus dat je fit bent en blijft! De programma’s van Marit en Danique helpen daarbij, maar fit zijn en blijven is nu vooral je eigen verantwoordelijkheid!

Selectie aankomend seizoen

Wat betreft de samenstelling van de ploegen kunnen we nog niet veel melden. In samenwerking met de staf en de Technische Commissie kijken we momenteel naar de opties.

Het 1e, 2e en 3e spelen volgend seizoen (res.) 1e klasse. En in de zaal speelt ook het 4e reserve 1e klasse. Dit betekent dat we heel breed in de kwaliteit zitten. En dat betekent dat we elkaar beter moeten maken. We hebben elkaar namelijk nodig om te groeien en te ontwikkelen.

En dat kan, want in onze optiek staat er volgend seizoen een selectie die elkaar iets gunt. Spelers kennen elkaar goed, en juist dat gaat ons helpen in onze ambities. Natuurlijk zal kwaliteit in de selecties prevaleren, maar acht uitstekende spelers maakt nog geen uitstekend team... We zullen elkaar daarom ruimte en ontwikkeling moeten gunnen, zodat we een ander beter maken: dáár zit de kracht in het spelletje dat korfbal heet.

Houd je taai & blijf fit!

Tenslotte; wij hopen en verwachten dat iedereen zich blijft conformeren aan de protocollen en richtlijnen ten aanzien van het coronavirus. We moeten ons blijvend realiseren dat we in een bijzondere tijd leven. Dit betekent dat we zorgvuldig moeten omgaan met de bewegingsruimte die we nu ‘krijgen’. Blijf je bewust van het feit dat het coronavirus nog niet is ingedamd en dat er dagelijks nog vele mensen aan de gevolgen van de ziekte COVID-19 overlijden.

Volg de adviezen, want hoe beter we ons conformeren aan de richtlijnen, hoe eerder we weer actief kunnen zijn op het veld!

Houd je taai en blijf fit!

Datum 07-05-2020 10:47
Tags