Ik heb zin in morgen!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Dat zei mijn oudste zojuist, vlak voordat we richting tandenpoetsennaarbedgaanritueel gingen. Want, ondanks dat Pauline en ik natuurlijk fantastische thuisonderwijzers zijn, hebben mijn kinderen ook vooral weer behoefte aan echt onder leeftijdgenootjes te zijn. En beter les te krijgen, natuurlijk. Z’n ogen sprankelden: gewoon weer naar school! Gewoon, dat is het nog niet, maar dat het een stap verder naar het nieuwe normaal is, dat is zeker. En wat dat nieuwe normaal gaat zijn, tsja, dat weten we niet. Maar elke week wordt steeds meer duidelijk wat het wel en wat het niet gaat zijn.

hoofdartikel.JPGDe trainingen, die zijn ook “alweer” begonnen. Nog geen wedstrijden, maar ook dit is een stap vooruit. Lekker buiten, veel zon, en weer in beweging. Geen witte gezichtjes en hangerig binnen moeten zitten, maar rode wangen en bezwete gezichten van de inspanning.

We doen het best goed als land, bleek uit onderzoek van de Deep Knowledge Group, een techbedrijf uit Hong Kong. Van de 200 onderzochte Regions and Territories stonden wij op plek 20. De Belgen op plek 78. Wat het waard is, ik weet het niet. Maar we stonden hoger.

Naast dat ik hoop dat jullie en jouw omgeving gezond is, ben ik benieuwd hoe jullie het hebben ervaren, zo de afgelopen weken. Benieuwd of jullie, naast wellicht momenten van stress, onzekerheid, of juist je reinste verveling of misschien wel totale recalcitrantie (het blijkt een woord, ik word niet verbeterd), ook momenten hebben kunnen pakken van rust in de agenda en gewoon even niets, of, veel minder. En dat dat ook best leuk was (eigen ervaring, althans).

Mijn jongste gaat ivm de corona-looproutes nog via het noodraam zijn klas binnen. De juf zegt: “Misschien hou ik dit er wel in, veel makkelijker en rustiger zo!”. Ben ook benieuwd wat er blijft plakken in het nieuwe normaal: wat anders is, maar eigenlijk veel beter. Of praktischer. Of leuker.

Die van mij hebben zin in morgen. Ben ook benieuwd hoe dat morgenochtend zal zijn. Maar mochten we ze niet goed het bed uit kunnen krijgen in de ochtend: we gaan vooruit. Stapje voor stapje en tot nu toe gaat het goed. En dat is beter dan niet goed. Maar da’s logiesj.

Ik heb eigenlijk ook wel zin in morgen.

Vincent

 

Datum 09-06-2020 09:00
Tags