C.K.V. Achilles (Almelo) * H.K.V. Achilles (Den Haag)

In aanloop naar de 100ste verjaardag van onze club, dook Harald in de afgelopen weken al in onze archieven. In 20 edities van 'Foto van de Week' en 'Sellicha' kregen we een flinke trip down memory lane. Verderop in Nederland, in Almelo om precies te zijn, viert een gelijknamige korfbalvereniging dit jaar al haar 100-jarig jubileum. In het kader van die mijlpijl, zocht hun voorzitter contact met Harald. En zo ging het balletje rollen. Harald schreef op 26 mei 2020 een hoofdartikel over het verleden tussen beide clubs, maar ook CKV Achilles (A) zelf besteedde er aandacht aan:

In aanloop naar ons jubileum zijn meerdere mensen van de club het archief ingedoken om foto’s en verhalen op te duikelen. Een van de verhalen die werd gevonden betrof een wetenswaardigheid over HKV achilles uit Den Haag. In 1929 moesten zij hun naam veranderen omdat ‘wij’ al in de landelijke klasse speelden. Clubs met dezelfde naam waren niet toegestaan.

Door een kort berichte te sturen naar onze naamgenoot in Den Haag ontstond er een leuk en bijzonder contact wat heeft geresulteerd in een bijzonder verhaal op de site van HKV Achilles. Dit willen wij jullie natuurlijk niet onthouden. Het bericht is te vinden op de volgende website.

https:/www.hkvachilles.nl/nieuws/1550/ckv-achilles-almelo-hkv-achilles-den-haag-door-harald-braakman

Bron: website CKV Achilles

Datum 25-06-2020 12:19
Tags