Van de redactie: het laatste krantje!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Door Raquel Chapper - Op dit moment lees je het laatste hoofdartikel van dit vreemde seizoen, een rare, korfballoze tweede helft van zowel de zaal- als veldcompetitie. Ik wil jullie kort meenemen terug in het afgelopen korfbaljaar, om daarna ook weer met een goede blik vooruit te kijken.

Meer dan een club!

Sinds maart zien we elkaar allemaal niet meer zo geregeld. Dat maakt het soms lastig om de binding met je team en met de club te blijven houden en voelen. Nu het binnenkort weer mag, gaan we er als bestuur vanuit dat we dit met z’n allen weer gaan oppakken. Want Achilles is toch meer dan alleen een (korfbal-) club!? Op de website staat een omschrijving waar je je allemaal aan moet houden in de kantine/op het terras. Wij beloven dat er wat leuke dingen aankomen!

Open brief aan KNKV

We vragen aan het einde van dit seizoen wat extra aandacht voor onze A1. In een open brief aan het KNKV (klik hier voor de bijlage) hebben wij als bestuur van HKV Achilles ons ongenoegen geuit n.a.v. de beslissingen ten ongunste van onze A1. Degraderen in de zaal én niet promoveren op het veld, een scenario waar we voorafgaand aan het seizoen allemaal niet vanuit gingen. Dit heeft binnen de A-selectie behoorlijk wat onrust gecreëerd. Voor aankomend jaar staat er een overgangsklasse waardige selectie en gaan we er met z’n allen tegenaan!

Annie van Deventer beker

De afgelopen maanden is het voor bijna al onze vrijwilligers een rustige periode geweest, totdat we afgelopen weken weer aan de bak mochten. Onder leiding van Sten Verleg heeft een grote groep vrijwilligers er de afgelopen weken voor gezorgd dat we het veld weer op konden. Met een hoop regels, lijnen, zeepsop, handalcohol én met 1.5 meter afstand werd er weer lekker getraind. De regels wijzigden vaak, maar niks was onze CoCo’s te veel. Een grote dank aan deze vrijwilligers, die de afgelopen digitale JAV dan ook de Annie van Deventer beker mochten ontvangen.

Marketing & communicatie commissie

De afgelopen 3 jaar ben ik met trots voorzitter (en bestuurslid) geweest van de marketing & communicatie commissie. Het waren mooie jaren met eigenlijk een vast groepje mensen om mij heen, maar omdat ik aankomend seizoen een opleiding ga doen en ik recent geswitched ben van baan, draag ik het stokje vol vertrouwen over aan Rinus Cost.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan zowel de kwantiteit als kwaliteit van de communicatie bij Achilles. Via de whatsappgroep ‘website Achilles’ is er het afgelopen jaar bijvoorbeeld veel contact geweest met Desiree de Bruin, Erika Labordus, Joost van Soest en Jorrit van Giffen. Even last minute iets online plaatsen was voor geen van hen een probleem. En dat gebeurde zeker in tijden van COVID-19 en met de aanloop naar het 100-jarig bestaan heel veel. Er werd meegedacht, hergeschreven, er werden schema’s gemaakt. Niks was te gek voor deze groep. En dan kwamen de normale werkzaamheden (website, social media, krantje, teksten redigeren) er ook gewoon bij.

Het respect en dank dat ik eigenlijk al 3 jaar heb voor dit groepje brengt me meteen bij behoorlijk verdrietig nieuws. Halverwege zondagmiddag ontvingen we het nieuws dat Jorrit, vader van Ivy en onze vaste webredacteur, op 26 juni is overleden. Voor meer informatie verwijs ik jullie door naar het IM, we wensen de familie (en de vrienden) natuurlijk héél erg veel sterkte!

Volgend jaar!

Volgend jaar staat Rinus aan het roer van de communicatie van de club. Via deze weg wil ik Rinus heel veel plezier en succes wensen het aankomende jaar. Gelukkig mag er weer vollebak gesport worden en ook de kantine is weer open. Binnen het veld is er geen 1.5 meter regel meer, maar buiten het veld verzoeken we je respect te hebben voor elkaar. Neem afstand, hou je aan de regels, zorg voor elkaar!

Het volgende krantje, de eerste van hopelijk weer een vol seizoen, komt uit op 18 augustus. Dit betekent dat de kopij aanstaande 17 augustus uiterlijk om 12.00 uur aangeleverd moet worden via website@hkvachilles.nl.

Tot volgend jaar!

Raquel

 

En dan nog even dit... Schrijvers: bedankt!

Met de laatste Leeuwenkrabbels van het seizoen komt ook het laatste hoofdartikel uit de hoofdartikelpoule. Het afgelopen verenigingsjaar was er niet één hoofdredacteur die wekelijks een stuk schreef, maar waren er diverse schrijvers die hun pennenvruchten deelden met ons Achillianen.

Een hoofdartikel kan van alles zijn: beschouwend, kritisch, beschrijvend, activerend, informatief, inspirerend, anekdotisch, urgent, vermakelijk en nog veel meer. Het kon ook elke week alle kanten op: zoveel schrijvers, zoveel stijlen, zoveel verhalen. De hoofdartikelen zijn dit jaar aangeleverd door: Steven, Simon, Peter Z., Peter F., Wout, Hans, Raquel, Marianne, Ilan, Fabian, Leon, Harald, Frits, Rinus en Vincent. Allen hartelijk dank voor jullie inzet, flexibiliteit en natuurlijk jullie schrijverskunsten! Hopelijk kunnen we komend seizoen weer op jullie rekenen en door jullie schrijfsels gaan overpeinzen, actief worden en genieten.

Mocht je het leuk vinden om ook deel uit te maken van de schrijverspoule. Laat het dan weten aan ondergetekende (bijvoorbeeld via erwindel@hotmail.com). Of zeg niet meteen nee als je benaderd wordt (zie het hoofdartikel van Rinus van vorige week ;-)). Afgelopen seizoen schreef een lid van de poule drie hoofdartikelen. Dat is eens per 3 maanden. Prima te doen toch?

Groeten,

Erwin de Laleijne

Datum 01-07-2020 20:09
Tags