De gezelligste buurt!

Vruchtenbuurt-Pomonaplein-.JPG hoofdartikel

Door Elly & Rene - Welkom terug. De ene is blij weer terug te zijn van vakantie, de ander had nog wel weken weg willen blijven. Maar toch het is weer fijn om terug te zijn in de gezelligste buurt van Nederland: de Vruchtenbuurt... Ik ben me bewust van het feit dat niet iedere Achilliaan in de Vruchtenbuurt woont in tegenstelling tot vroeger toen 90% van de leden uit de Vruchtenbuurt kwam. Het Pomonaplein had ook het Achillesplein kunnen heten daar er een groot aantal leden woonde en zodra er een huis leegkwam dit redelijk snel in handen kwam van een lid van Achilles of op zijn minst toekomstig lid.

hoofdartikel.JPG

De Vruchtenbuurt, jaren geleden op TV gepromoot in een reclamespot van Croma als de gezelligste buurt van Nederland. Waar je ook kwam in Nederland van oost tot west en van noord tot zuid stond de Haagsche Vruchtenbuurt als zodanig bekend en wij kunnen het weten want we hebben er ruim 45 jaar gewoond. Aan de postbode die op het Abrikozenplein bij kruidenier Schep de brievenbus leegde (die waren er toen nog in grote getalen) werd de vraag gesteld hoe hij de buurt vond, waarop hij met een brede smile en fonkelende ogen zei: de Vruchtenbuurt is de gezelligste buurt van Nederland.

Nu U allen weggeweest bent en vrolijk, of niet, teruggekomen bent, zit U in quarantaine mits U uit oranje gebieden komt en al helemaal uit rode gebieden dient U thuis te zitten onder een tentzeiltje met mondkapje op en omringd door kuchschermen. Wij als pensionada's, dus risicogroep, zijn thuisgebleven en hebben ons in de buurt op 1,5 meter van anderen opgehouden. Dus is het nu onze plicht U te informeren hoe het gegaan is in de wijk tijdens Uw afwezigheid.

1) Zoals ik hierboven reeds heb aangegeven woont U nog steeds in de gezelligste buurt van Nederland want het is er goed toeven.

2) Het schijnt ook de groenste buurt van Nederland te zijn maar dat betwijfel ik te geloven.

Toentertijd werd Liesbeth van Tongeren de 2de kamer uitgebonjourd bij Groen Links (was toen ook al niet zo briljant) en als baantje het wedhouderschap in Den Haag aangeboden want ze moest toch wat nietwaar. Ik had al grote twijfels over deze dame en terecht want ze bakt er helemaal niets van.

De vruchtenbuurt zou als pilot dienen voor andere wijken maar nu al hopeloos mislukt en zo zie je maar: holle vaten klinken het

hardst en er zijn meerdere partijen die het spreekwoord de beste stuurlui staan aan wal als hun motto maken, veel geschreeuw maar weinig wol en zo weet ik er nog wel een paar. Er gaan geruchten en waarschijnlijk ook waar, dat er 150 bomen op de Mient het loodje moeten leggen voor ongeveer 70 parkeerplaatsen. Nu ben ikzelf autobezitter en je moet dat ding toch ergens kwijt dus het zou hypocriet zijn om te zeggen dat ik dit verschrikkelijk

zou vinden.

3) na 1) en 2) is het nu ook de vrolijkste en relaxte buurt van Nederland daar een pilletje meer of minder de pret niet kan drukken. De wat oudere lezers kennen zeker ex-groenteboer Hans Clavel die met zijn vrouw en later zoon Johnny en af en toe als parttimer dochter Brenda de gezondheidsdokter uithing in zijn groente- en fruithuis en Hans als opvolger van zijn vader deze zaak heel lang geleid heeft. Ook zij werden pensionada's en later kwam er een andere uitbater in deze groente- en fruit winkel die geen lang leven beschoren was. De etalageruiten verdwenen achter posters met mediterrane afbeeldingen en raakte van de buitenwereld afgesloten

zodat er zaken geregeld werden die het daglicht niet konden velen. Na een oplettende buurvrouw en speurwerk en dagenlange observatie bleek er een zeer professionele XTC pillenfabriek te zijn gevestigd. Zo zie je maar dat de ook de gezelligste en de groenste buurt kan veranderen in een vrolijke buurt maar dan in de slechtste zin.

Wees niet bevreesd want U woont nog steeds in een heerlijke buurt zonder enige twijfel. We zijn weer bijgepraat na uw terugkomst dus op naar de competitie hoe die ook verlopen moge maar ik weet zeker dat alle Achillianen er het beste van maken. Heel veel sportplezier op welk niveau dan ook.

Groeten van Uw wijkreporters

Elly en Rene

Datum 25-08-2020 11:00
Tags