Wedstrijdverslagen: Achilles F'jes oefenen tegen VEO

Een nieuw seizoen, een nieuwe ronde wedstrijdverslagen! Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag. Verslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl! Het spits wordt dit keer afgebeten door de trotse ouders van de Achilles F'jes. Afgelopen zaterdag oefenden de kleine Superleeuwen tegen VEO, voor veel kindjes was dit hun allereerste korfbalwedstrijd óóit. Lees gauw verder voor de twee (!) wedstrijdverslagen.

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

VEO F1 - Achilles F

Zaterdag 29 augustus stond de oefenwedstrijd VEO - Achilles voor de F-jeugd op het programma. Na slechts één training was het voor de trainers de grote vraag of het team wel voldoende op elkaar was ingespeeld. Hoe gaat de groep bijvoorbeeld om met alle nieuwe spelers die moeten worden ingepast? Zomaar een vraag waarop we in de in de loop van dit seizoen een antwoord op zullen vinden...

Met 9 spelers traden we aan en het strijdplan was helder. Regel 4: de bal is altijd voor jou; zorg dat je altijd als eerste bij de bal bent. En houd dus altijd tegenstander én bal in de gaten. Regel 4 zult u denken? Dat is toch de belangrijkste regel? Klopt; dat is inderdaad de belangrijkste korfbalregel. Regel 1, 2 en 3 zijn vooral disciplinair van aard... als die regels beklijven, dan verwordt regel 4 tot regel 1. En als we de bal dan hebben onderschept? Juist; als de brandweer naar de korf van de tegenstander! Waarom? Om te scoren!

Koppies gespannen, afspraken gemaakt. Na het eerst fluitsignaal van de leidsman ontpopte de wedstrijd zich tot een mooie oefenpot. We speelden goed samen. Het overgooien ging goed en we kwamen zelfs 5x tot scoren. Hulde aan hen die de beslissende pass hebben gegeven en hulde aan hen die die pass tot doelpunt hebben gepromoveerd. Omdat de tegenstander slechts 2x tot scoren kwam kunnen we spreken van een geslaagde vuurdoop. Grote klasse.

We hebben goede punten gezien, maar veel betrokken ouders hebben ook videobeelden gemaakt en gedeeld. Die beelden worden morgen geanalyseerd, zodat we woensdag nog beter voor de dag komen.

Woensdag oefent de F-jeugd tegen ALO. In de Bosjes van Pex. Tot dan, want als jij over 14 jaar de vraag krijgt waar en hoe deze talenten zijn begonnen, kun jij zeggen dat je er bij was!

De F-side van Achilles

Op vrijdag begon de F-side van Achilles met de eerste training van het seizoen. Deze training stond in het teken van de eerste oefenwedstrijd van het seizoen; zaterdag uit bij VEO. Bijna de hele groep was zaterdag aanwezig, dus er kon lekker doorgewisseld worden. Voor de wedstrijd kreeg de F-side instructies van de trainers en werd er een ingenieus wisselschema verzonnen die bij het tactisch plan hoorde.

De begin opstelling bestond met Evi, Boris, Faylinn en Brandon uit groen-wit bloed; een mix van Lelieveld, Aandewiel, De Gelder, De Lange, Rovers, Wensink en Van Dam. De wedstrijd spetterde meteen vanaf minuut één. Na een aantal kansen over en weer werd de score geopend door Faylinn. De F-side combineerde er glorieus op los en verdedigend werd er strak verdedigd. Helaas maakte VEO gebruik van een fout in de omschakeling en werd het 1-1.

Na 10 minuten kwam er vers bloed in het veld: Hanna, Kenz, Ashlyn en Jelte vervingen de moegestreden basis. Meteen werd VEO onder druk gezet en na een aantal gemiste kansen was het Jelte die de 1-2 op het omdraaibord noteerde. De kansen namen toe voor Achilles en een doelpunt hing in de lucht. Nadat Ella het veld in was gekomen voor Ashlyn bleven de kansen komen en was het Hanna die vlak voor rust de 1-3 door de mand schoot.

De rust werd gebruikt voor, terechte, complimenten en tips. Kon de jeugdige ploeg het niveau van de eerste helft vasthouden? Met Ella, Ashlyn, Boris en Brandon werd er nieuwe mix van spelers het veld in gestuurd. Ook deze samenstelling was een garantie voor inzet en veel kansen. Helaas werd er niet gescoord en werden Faylinn en Evi ingebracht. De kansen bleven, alleen de ballen wilden er echt niet in. Tien minuten voor tijd werd er weer gewisseld; konden Jelte, Hanna Ashlyn en Kenz de score nog uitbreiden? Het antwoord werd gegeven door Hanna: 1-4. Na de laatste wissel, Ella voor Ashlyn, deed VEO nog iets terug, maar echt spannend werd het niet meer. Helemaal niet omdat Kenz even later de 2-5 maakte. Deze stand was ook meteen de eindstand.

Na de wedstijd waren er complimenten voor iedereen en dat was zeker terecht. Mijn voorspelling is dat we dit seizoen nog veel plezier aan de F-side van Achilles gaan beleven.

Voor degene die er helaas niet bij konden zijn: woensdag om 17:00u wordt er geoefend bij ALO.

Datum 31-08-2020 13:07