Wedstrijdverslagen: we zijn los!

De kop is er af, we zijn begonnen: het eerste competitieweekend zit er op! Achilles 1 kwam in de eerste helft nog niet los van Refleks, maar maakte in de tweede helft het verschil: 12-18. Team Twee wist helaas niet te winnen bij KZ Danaïden, Team Drie kwam tekort tegen Excelsior. Achilles 4, 5, 7 en 8 pakten allen direct hun eerste twee punten! De B1 speelde gelijk tegen Refleks, de D1 deelde de punten met ONDO en ook de wedstrijd van de F2 eindigde in een gelijkspel. Tot slot waren er overwinningen voor de C2, D2, E1 en E2. Lees verder voor alle ingeleverde verslagen. Ook een verslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl! [Update: verslag Achilles C2, D2 en F1 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Refleks 1 - Achilles 1

Nieuw seizoen, nieuw Achilles 1

Eeeeeeindelijk mochten we weer! Competitie wedstrijd nummer 1. Meteen een Haagse derby, niet zo ver bij ons eigen veld vandaan. De leden van de staff strak in achilles pak inclusief happy socks en de spelers en speelsters weer vetrouwd in het zwart-wit-groen. Klaar voor actie!

Of we er allemaal echt klaar voor waren, geen idee. Of we er zin in hadden? Dat sowieso! Vol energie en enthousiasme startte we de wedstrijd waar in de eerste 10 mintuten eigenlijk meer fout dan goed ging. Maar hey, lekker belangrijk .. we mochtend eindelijk weer aan de bak met de nieuwe toppers van Achilles 1.

Na 10 minuten begon het spel weer op echt korfbal te lijken. Danique opende de score met een heerlijk kort schotje .. precies zoals we van haar gewend zijn. Kort daarna liet onze nieuwe aanwinst Menno zich gelden door een schot van ver door te korf te knallen. Na een aantal mooie combinaties scoorde ook onze scherpschutter Joel zijn eerste schot van de wedstrijd. Gevolgd door een leuke combinatie uitstap-Pepijn-doorloopbal-strafworp-Marit en twee heerlijke korte kansjes van Pepijn zelf. Tot de rust ging het gelijk op, maar na de wijze woorden van mister Miyagi aka Glenn konden we de wedtrijd stukje bij beetje naar ons toe trekken.

Verdedigend moest het scherper en konden we beter .. endat hebben we in de tweede helft laten zien. Favoriete tijgahh Rick onderschepte een aantal belangrijke ballen waardoor aanvalsvakkie Benthe, Sterre, Joel & Menno door kon gaan met scoren. Super Sterrie assiste er op los waardoor haar vakgenoten konden blijven schieten. Ook Benthe was lekker bezig en rondde haar zelfverdiende strafworp mooi af. Invallers Noa & Daphne zorgde vlak voor tijd nog even voor een extra impuls. Noa met zijn uitschuifarmen en springveren en Daphne met haar heerlijke twee-benen-zuivere-schotje. De individuele tips van Jan en goede overall verzorging van Danielle maakte het nieuwe 1e team compleet: GE-NIE-TEN !!

Winnen = altijd goed .. maar de eerste wedstrijd van het seizoen winnen voelt natuurlijk extra goed. Twee punten in de pocket met een team wat denk ik iedere week beter gaat spelen. Deze captain is TROTS op dit jonge, enthousiaste en hardwerkende team .. er staat een hoop leuks te gebeuren.

Te beginnen met de nieuwe opzet van het team van de week (uiteraard binnen de gestele corona-regels). De kids zijn niet alleen team van de week door op te lopen met Achilles 1, maar zullen ook een gasttraining van een dame en een heer uit de selectie krijgen. Hoe leuk is dat?! De eerste gasttraining zal dinsdag al gegeven worden aan de Achilles F-ploegen door onze rasechte Achillianen: Benthe & Noa.

Wil jij niks missen van de nieuwe toppers van Achilles 1? Kom dan aanstaande zaterdag na je eigen wedstrijd kijken bij Achilles 1 en help ons naar de tweede overwinning!

Marit

KZ Danaïden 2 - Achilles 2

Volgt zsm!

Achilles 3 - Excelsior 2

Deze zaterdag 5 september begonnen we aan de eerste wedstrijd van het 3e. Iedereen had er zin in en we begonnen in de volgende vakken: Wesley, Mark, Michelle en Kaylee begonnen in de aanval en Sander, Robin, Nikki en Anne in de verdediging. Excelsior nam gelijk het voortouw in de wedstrijd en het stond al snel 0-2. Na het functiewisselen maakte Robin een goal en stond het 1-2, daarna scoorde de tegenstander nog een aantal keer en Wesley ook 2 keer, de tussenstand was toen 3-6. Geen reden tot grote paniek, maar we moesten wel blijven scoren om bij te blijven. Helaas bleef dat uit de eerste helft. Sander gleed nog weg en werd gewisseld door de blessure in de eerste helft, Tobias kwam er toen in. We gingen de rust in met 3-11.

Na de rust kwam Sander er weer in voor Mark en niet lang daarna Nosa op Nikki haar plaats. Tobias scoorde het 4e doelpunt van de wedstrijd, maar het had weinig baat: het stond ondertussen 4-15. Wesley scoorde een vrije bal 5-16 en Nosa een scoorde de 6-18. Voor mijn gevoel lag het niet aan het aantal kansen, vrije ballen en strafworpen die we hadden, maar we moeten ze wel gaan afmaken om mee te komen in de wedstrijd. Katrien kwam erin voor Kaylee en Tobias maakte z’n tweede goal van de wedstrijd. Mark kwam erin voor Tobias en Robin scoorde z’n 2e goal en het stond ondertussen 8-20. Sander scoorde er ook nog 1. De eindstand van de wedstrijd is 9-24.

We gaan van de week hard trainen en zaterdag gaat beter en hengelen we de eerste punten binnen.

Nosa

Achilles 4 - Fortuna/Delta Logistiek 4

Mag ik jullie voorstellen, de lievelingen van Team 4! Nu kan ik uiteraard de namen op alfabetische volgorde opnoemen, maar van jong naar aud is gewoon leuker. Geheel volgens Titanic: vrouwen eerst.

Kelly; op staande voet toegevoegd en al niet meer weg te denken. Jeanette; zoals ze een pizza wegwerkt, speelt ze ook "Aanvalluh". Katrien; na 1 wedstrijd is haar achternaam al verandert in "Blok'm-man". En als laatste Audrey; geloof mij, zij wordt dit jaar met stip genoteerd!

Twan; geloof mij, hij wordt dit jaar met een doelpunt genoteerd! Fabian; onze bekende wandelende Andrélon-ster 'Fab, je haar danst!'. Timme; met trots presenteren wij, aangewaaid met zuidenwind, onze zeeuwse bolus! (autocorrect uitzetten).., onze zeeuwse bonus! Michael; terug van weggeweest, hij miste spelen met onze Huisfries zo erg, aww. En als laatste Tjitse; man of the Matchday. Alles valt of staat met deze app-melding, het liefst al om 7uur op zaterdagochtend. Goedemorgen Nederland!

Met zo'n sterrenteam kon het dan ook niet anders dan dat we gewonnen hebben. Fortuna moet nog op zoek naar hun geluk, wij hebben er al eentje op zak: 20-8 winst. Wel een verbeterpunt, terecht opgemerkt: waar waren de (al dan niet gepelde) mandarijntjes?

Groetjes Marieke

Achilles A3 - Avanti A3
De wedstrijd van zaterdag 5 september Achilles A3 tegen Avanti A5 verliep als volgt. De wedstrijd begon om kwart voor twaalf. Avanti stond al snel 0-3 voor. Na peptalk van onze coach Erwin gingen we vol goede moed het veld weer op en stond het al snel 3-3. Vervolgens scoorde Avanti nog twee goals en stond het 3-5. Toen was de wedstrijd afgelopen, en heeft Achilles A3 helaas verloren met 3-5. Het was wel een leuke wedstrijd. Bedankt Lizzie en Ocker voor het reserve staan! En bedankt Niek voor het fluiten van onze wedstrijd.

Groetjes Elise Roelofs

Avanti C4 - Achilles C2
Zaterdag speelde Achilles C2 tegen Avanti, het was de eerste echte wedstrijd van het seizoen en we hadden er dan ook veel zin in! Jalien, Thomas, Joost en Sofie begonnen in de aanval. Teun, Bregje, Siemen en Resa in de verdediging en Lena was wissel.

We begonnen en de bal werd vaak onderschept door beide partijen toch duurde het lang voordat er een doelpunt viel. Avanti scoorde 1-0. We hadden wel wat kansen maar ze gingen er niet in! Tot Jalien een mooi doelpunt scoorde op aangeef van Thomas. De stand was 1-1 en er werd dus gewisseld van kant. Vlak daarna was het rust. In de rust kregen we een aantal goede tips van Simon en Gamze .

Aan het begin van de tweede helft werd Lena gewisseld met Sofie. Al snel scoorde Teun op aangeef van Siemen. 1-2 dus! Er werd veel geschoten zowel bij Avanti als bij ons. En daaruit scoorde Bregje op aangeef van Teun de 1-3! Er werd weer gewisseld en in de laatste minuut scoorde Joost de 1-4! Thomas onderschepte in de verdediging bijna elke bal waardoor de aanval weer kon scoren! Sofie verdedigde super goed! Lena stond vaak vrij! Siemen kon vaak schieten en stond vaak vrij bij de middenlijn! Resa stond vaak afvang!

Ik wil iedereen bedanken voor de leuke wedstrijd! Avanti was een leuke tegenstander en iedereen deed goed zijn best! Ook wil ik de scheidsrechter bedanken en natuurlijk onze trainers Simon en Gamze!

Tot volgende week iedereen!

Bregje

Achilles D1 - ONDO D2 (Coachverslag!)
Na oefenwedstrijden tegen Die Haghe (voor de vakantie) en ALO en een toernooitje bij Valto, mocht de spelers van de D1 afgelopen zaterdag dan voor het eerst in een half jaar weer aantreden in competitiewedstrijd. Op het eigen veld werd op volle sterkte ONDO D2 tegemoet getreden. Waar ze in trainingpartijtjes en in de oefenwedstrijden tot nu toe soms nog wat ongeordend door elkaar renden, verbaasden de spelers de trainers afgelopen zaterdag door in het begin van de wedstrijd precies dat te laten zien waar we zo op hebben gehamerd. Veel afwisseling en voortdurend de mogelijkheid om de bal op verschillende plekken kwijt te kunnen leverden al in de eerste minuut een strafworp op. De rebound daarvan werd tot doelpunt gepromoveerd en in de twee minuten die volgden, werden ook doelpunt twee en drie gemaakt. Hoewel dit klinkt alsof we een makkie hadden tegen ONDO, was dat toch echt niet het geval. ONDO was snel en fel en zodra wij de bal even loslieten, had een ONDO-speler die te pakken. Het grote verschil was aanvankelijk dat wij de kansen die we kregen wel direct afmaakten, maar na zo’n drie uit vijf hield het aan onze kant ook even op. De wedstrijd kwam qua spel meer in evenwicht en pas na de vakwissel wisten we de voorsprong uit te breiden naar 4-0, waarna ODNO met twee doelpunten iets terug deed.

In de rust werd gewezen op de felheid van ONDO en dat wij de kaas toch niet zo makkelijk van ons brood moesten laten eten: feller op de bal en je niet zo makkelijk weg laten zetten. Verder aanvallend lekker doorgaan waar we de eerste helft mee waren begonnen. Dit laatste deden we en al snel werd de 5-3 gemaakt. Hierna kreeg ONDO het echter op zijn heupen en keken we gaandeweg opeens tegen een 5-6 achterstand aan. Na onze gelijkmaker ontspon zich een spannend slot. Verdedigend hadden we ONDO steeds beter in de tang, terwijl we aanvallend de mooiste acties lieten zien. Soms ging het zo snel, dat de voeten het niet meer bij konden benen en men op de grond belandde. Het leverde een veelvoud aan kansen of kansjes op, maar we kregen ze er niet in. Aan de andere kant kropen we twee keer door het oog van de naald. Eerst toen ONDO de bal op de rand van de korf legde en deze er aan de voor ons goede kant weer afviel. Later toen een heer van ONDO voorbij de paal rende en de bal achteloos met een hand naar achter gooide. Het was dat Jensen er goed bij zat, anders had die jongen het voorlopige doelpunt van zijn leven gemaakt, nu was hij verdedigd.

De 6-6 eindstand was een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Het vertoonde spel smaakt naar meer. Als we het voor elkaar krijgen om met iets meer geduld aan te vallen en zo scherp te verdidgen als de laatste vijf minuten, dan komen er nog leuke wedstrijden aan, te beginnen komende zaterdag met Weidevogels.

Excelsior D3 - Achilles D2
Zaterdag hebben ze een leuk wedstrijd gespeeld. Ze hebben goed verdedigd. Ze hebben mooie doelpunten gescoord. Ze waren echt goed aan het spelen, er werden ook mooi acties gemaakt. Tim heeft een mooie schot doelpunt gemaakt. Lianne heeft een mooi schot gescoord. Joanne heeft ook een mooi schot doelpunt gemaakt. Jim heeft ook een heel mooi schot gemaakt. Niels heeft ook een mooi schot gemaakt. Joe heeft ook een heel mooi schot gemaakt. En Lla heeft ook een heel mooi schot gemaakt. Donya en Lars hebben mooie acties gedaan, maar ze kregen deze week geen bal in de korf, maar ze hebben wel heel goed verdedigd.De standen zijn geworden 4 voor Excelsior en Achilles D2 heeft er zeven gescoord. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken.

Dijkvogels E1 - Achilles E1
Het was een leuke wedstrijd met mooie goals. Uiteindelijk was de eind score 6-5 voor Achilles met een mooie doorloop van mijn teamgenoot en mooie goals van Dijkvogels die ik ben vergeten. Verder rest was het een mooie wedstrijd. De aanval van Dijkvogels was best goed en de verdediging ook en mijn teams verdediging was soms iets minder en de aanval ging best goed vond ik. De trainers gaven ook goeie tips zoals: “Met je kont naar de paal, jongens!”. Aan het eind deden we ook strafworpen en toen wonnen de Dijkvogels volgens mij en dat was ook leuk. De scheidsrechter deed het ook goed en daar wil ik haar voor bedanken.

Fedde

Nieuwerkerk F3 - Achilles F-side part 1
Na de laatste oefenwedstrijd van de F-side tegen ALO F1 is de F-side voor de wedstrijden opgesplitst in 2 delen; F-side part 1 en F-side part 2, afgekort F1 en F2. Door deze splitsing kan iedereen wekelijks genieten van een thuiswedstrijd van (een deel van) de F-side. Uiteraard raad ik iedereen aan dit te komen doen!

F-side part 1 bestaat, in ieder geval 1e helft veld, uit Ashlyn, Brandon, Boris, Faylinn en Hanna. Tegenstanders deze veldcompetitie zijn Nieuwerkerk, Refleks en Twist.

De F1 speelde afgelopen zaterdag de uitwedstijd in Nieuwerkerk. Als 1e jaars F vader moest ik wel even wennen, want 8:30u in Nieuwerkerk zijn betekende 7:50u de auto in stappen….

Voor de wedstrijd werden de talenten verteld wat er van hun verwacht werd deze wedstrijd. Bovenaan stond plezier, daarna kwam goed bij je meisje/jongen blijven in de verdediging en goed aan de zijkanten vrijlopen. Zelf vonden de kids goed schieten ook belangrijk. Nu al eigen initiatief om de scope uit te breiden, wat een mooi vooruitzicht!

De wedstrijd begon goed met een snelle 0-1 van Brandon. In het eerste deel van de wedstrijd ging het ondanks dat de F1 het lastig had met de snelle jongetjes van de tegenstander gelijk op. Na de gelijkmaker van Nieuwerkerk kwamen we weer op voorsprong via Boris. Nieuwerkerk maakte wederom gelijk, maar daarna was er weer de voorsprong via Hanna. De 2-3 stand werd weggepoetst door Nieuwerkerk en zij liepen uit naar 5-3. Boris bracht de spanning nog terug door de 5-4 te maken, maar daarna liep Nieuwerkerk uiteindelijk weer uit en was de eindstand 8-4.

Deze wedstrijd hebben we weer mooie dingen gezien van de kids! Natuurlijk waren er ook dingen die beter konden. Aan deze dingen gaan we stap voor stap werken en gerichter op coachen in de wedstrijden.

Namens alle coaches wil ik (wederom) grote complimenten uitdelen aan de spelers! Jullie bleven de hele wedstrijd doorstrijden en iedereen had einde wedstrijd rode kopjes en vermoeidheidsverschijnselen .

De volgende wedstrijd van de F1 is a.s. zaterdag om 9:15 thuis. Bij deze de oproep aan iedereen om jullie wekker te zetten en naar de talenten te komen kijken. Wees er wel vroeg bij, want vanwege de Corona maatregelen mogen er maximaal 250 mensen op het veld!

Achilles F2 - Die Haghe F2 (Coachverslag!)
De F2 mocht de competitie starten tegen Die Haghe F2. Een heuse derby met -zo bleek- aan elkaar gewaagde spelers en ploegen. Het was genieten op de zaterdagochtend rond 09:00u op het veld; een waterig zonnetje, koffie vers gezet, en spelers die tot op het bot gemotiveerd waren.

Uw F2 kwam weliswaar op achterstand, maar nooit heeft de ploeg de handdoek gegooid. We bleven kansen creëren en bleven geloven in een goede afloop. Ella, Evi, Milou, Kenz en Jelte streden voor elke bal. Nonchalant werd de 0-3 geïncasseerd. "Wij trekken aan het langste eind", wist Milou de coaches gerust te stellen. En kansen waren er inderdaad genoeg. Het ontbrak enkel wat aan scherpte.

Het laatste kwart (we spelen 4x10 minuten) kwam de F2 knap terug tot 3-3. 3x Jelte, maar een groot compliment aan alle spelers. Iedereen heeft kunnen schieten en iedereen liep goed vrij. Vaak moeten we iets eerder durven gooien, maar dat komt vanzelf wanneer we er wat meer op gaan trainen.

Verdedigend hebben we ook weer extra ervaring opgedaan. Kortom; de coaches zijn trots en in hun nopjes. Het was een sportieve en leuke wedstrijd met veel energie!

Datum 07-09-2020 09:15