Verslag Achilles 1: Achilles klopt Refleks in Rijswijk

Het eerste officiële duel sinds de coronamaatregelen heeft voor de korfballers van HKV Achilles twee punten opgeleverd. De jonge ploeg van Glenn de Vries versloeg Refleks in eigen huis (12-18). De eerste aanval van de Rijswijkers leverde meteen een goal op waarna het even wachten was op de gelijkmaker van Danique de Bruijn, die tekende voor de eerste treffer van Achilles. De eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Met 5-3 sloeg Refleks het eerste gaatje, maar de Haagse formatie was vlak voor rust weer de bovenliggende partij en nam de leiding met 6-8 door twee treffers van Pepijn van Loon die zijn tegenstander tweemaal te slim af was onder de paal. Vóór de rust was het echter alweer 8-8 na een schot en een trefzekere vrije bal van de thuisploeg. Lees verder voor de rest van het verslag Refleks 1 - Achilles 1.

In het tweede bedrijf was Achilles de bovenliggende partij. Tot 10-10 bleven de Rijswijkers nog bij. Bij deze stand bracht Achillescoach De Vries Noa Brusse voor wat extra stootkracht. Hoewel hij zelf niet tot scoren kwam, konden de Achillianen via 11-13 uitlopen naar 11-18. Het slotakkoord was voor Refleks dat de eindstand bepaalde op 12-18.

Daarmee was Achilles de enige Haagse ploeg die in het openingsweekend van klasse 1E twee punten mocht bijschrijven op het conto. Die Haghe verloor op bezoek bij KOAG (21-14). HKV/Ons Eibernest leed een thuisnederlaag tegen ONDO (18-22). "Ik wil meedraaien met de top drie waartoe ik KOAG en RWA ook meereken," vertelt Achillescoach Glenn de Vries na afloop van de winstpartij. "We weten het over twee wedstrijden, omdat achtereenvolgens RWA thuis en KOAG uit op het programma staan." Dat moet gaan gebeuren met een jonge selectie. De Vries wil verder op de ingeslagen weg en aantrekkelijk korfbal spelen: “Daarop zijn de spelers geselecteerd, wat resulteerde in een zeer jeugdige selectie met twee doorgeschoven junioren, vier eerstejaars en slechts enkele spelers boven 24 jaar."

Veel jeugd dus en een beetje ervaring. “Wat ik zelf een mooie mix vind. Een groot voordeel is dat de bereidheid tot verandering groot is. Iedereen is leergierig en er is veel concurrentie,” ziet De Vries. “Zo zijn voor Achilles 1 zeven heren en zeven dames direct inzetbaar vanuit Achilles 2 en heeft Achilles 3 nog veel kwaliteit, een luxe! Dus elke plek in het eerste en tweede staat onder gezonde druk.”

De jeugdigheid kan ook een keerzijde hebben. “Zou ik een nadeel moeten noemen, dan zou dat de eventuele onevenwichtige prestatiecurve kúnnen zijn. Constant presteren is voor een jeugdig team vaak niet aan de orde, maar ik wil graag spotten met deze regel. We zijn daar uiterst scherp op.” De aanpak zal anders zijn dan afgelopen seizoen: “Onze aanpak daarvan verschilt nogal. Bas Maessen en ik zijn beiden verantwoordelijk voor strategie en tactiek, teamsamenstellingen, de teamcohesie en vooral het nieuwe spelconcept. Jan Brugmans gaat zich uitsluitend bezig houden met de individuele ontwikkeling. Daartoe hebben wij van elke speler een profiel samengesteld. Daniëlle van Maanen en Bart Kasten zorgen op sociaal vlak dat alles in orde blijft. Zo monitoren wij de selectie op elk aspect en zitten wij er heel dicht op, waardoor wij op situaties snel kunnen reageren en handelen. Ik denk de basis voor succes in welke zin dan ook. Kortom, een zeer uitdagend en spannend seizoen.” Zaterdag ontvangt Achilles RWA om 14:30 aan het Pomonaplein.

Datum 07-09-2020 11:30
Tags