Wedstrijdverslagen: Eerste thuisweekend levert punten op voor Achilles 1

Het eerste hield afgelopen zaterdag de punten in eigen huis: 16-15 werd het tegen RWA. Ook Team Twee trad aan tegen RWA, maar kon helaas geen vuist maken tegen deze ploeg. Team Drie pakte uit bij Albatros haar eerste punten: weinig goals, maar met 8-10 wél een verdiende overwinning. Overwinningen waren er ook voor Achilles 4, 5 en 8. De A1 kwam helaas nèt te kort bij BEP, het werd 14-15. Achilles B1 won van de Vissen van KVS, het werd daar 14-8. Ook de C2, E1, E3, F1 en F2 wonnen hun wedstrijden, waarbij de F1 maar liefst 14 keer scoorde! Tot slot speelden de D3 en E2 gelijk. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen en de foto's van Achilles 1 - RWA 1, gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest. [Update: Verslag Achilles 2 en E5 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Huisfotograaf van Soest was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd Achilles 1 - RWA 1, je bekijkt zijn foto's in het fotoablum via Competitie > Senioren > 12 september '20.

Achilles 1 - RWA 1

Volgt zsm!

Achilles 2 - RWA 2

Zaterdag 12 september speelde Achilles 2 thuis een belangrijke wedstrijd tegen het 2e van RWA. Vooraf voor de wedstrijd zei de trainer dat het een ploeg is die boven in mee gaat draaien, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De wedstrijd begon om 13 uur en het begon snel. RWA kwam al snel met een 0-1 voorsprong waar Achilles meteen antwoord op gaf met de 1-1. En toen ging het scoren minder snel. Verdedigend ging het lekker en aanvallend liep het spel ook. Het enige wat miste.. Waren de goals. We kwamen op achterstand te staan met 1-4. Gelukkig door het toch goede spel weten we ons terug te brengen naar een 5-5 rust stand.

We begonnen dus de 2e helft met 5-5 waar we eigelijk al een gat hadden moeten slaan. Na rust kwamen wij beter uit de startblokken dan RWA. We kwamen door twee snelle treffers achter elkaar op een 7-5 voorsprong. Ook RWA had een snel antwoord en bracht zich terug naar 7-7. Vanaf toen ging het een tijdje gelijk op het werd 8-8 daarna 9-9 en toen sloeg RWA een gat van 4 punten 9-13 en dat heeft ons de kop gekost en, zijn we niet terug gekomen. De eindstand van de wedstrijd was 10-16.

Cino

Albatros 3 - Achilles 3

Zaterdagmiddag 12 September stond om half 5 de wedstrijd gepland tussen Albatros 3 en Achilles 3. Wat aan de late kant maar het was ideaal weer om een heerlijk wedstrijdje te spelen. Netjes een uur van te voren kwamen wij bij Albatros aan. We hadden genoeg tijd om ons voor te bereiden voor de wedstrijd. Alles was weer goed geregeld door Dionne, zelfs de bidons hadden stickers met onze namen erop, nogmaals thanks Dionne.

De wedstrijd was gestart en gelijk pakte wij de 0-1 voorsprong. Helaas was Albatros het daar niet mee eens en maakte al snel de 1-1. De wedstrijd ging gelijk op. Met 2-2 op het scorebord wilden wij hier verandering in maken maar helaas ging het erg moeizaam in de aanval waardoor er bij ons geen doelpunten meer vielen en stond al gauw 5-2 voor Albatros. Wij wilden de punten mee naar Den Haag nemen en gingen er weer vol voor en door wat doelpunten van Nosa, Michelle en Mark mochten wij de rust gelukkig in met 5-5. Na een goed praatje met elkaar begonnen wij met de 2e helft.

De wedstrijd ging weer gelijk op met 7-7 en nog steeds erg moeizaam. Maar gelukkig was daar Tobias die als een stier door het veld ging en knalde er zo 2 doelpunten voor ons in zodat wij de voorsprong hadden met 7-9. Tobias nogmaals je was een beest! Met nog 4 minuten op de klok voor het einde was het nog erg spannend, de aanvallen liepen nog steeds moeizaam en we raakte snel de bal kwijt. Maar het verdedigende vak was echt top aan het verdedigen en deden er alles aan om geen doelpunten meer door te laten. Maar helaas, daar kwam de 8-9 met nog 2 min op de klok. Met nog wat wissels kwam Robbin erin en liet ons niet meer in spanning en scoorde de 8-10! 1 minuut later was daar eindelijk het eindsignaal. Yess de punten zijn voor ons! Dit moeten we vieren, Mac we komen eraan!!

Kaylee

ALO A3 - Achilles A3
Wedstrijd A3 uit bij ALO, lekker dichtbij dus. In tussen was de zon lekker gaan schijnen.

Na de warming up onderleiding van Ivo begonnen we vol goede moed en iedere wedstrijd raken we meer op elkaar ingespeeld. Met rust een doelpunt voorsprong, dat gaf hoop gaan we de winst pakken? ALO zette veel wissels in want het was best warm om te spelen bij de Bosjes van Pex. Wij hadden Mick Peeters als invaller en daar waren we heel blij mee. Bedankt Mick. Helaas hebben we uiteindelijk verloren. Op naar de volgende wedstrijd.

Groetjes Feline

Achilles C2 – Lynx C1
Zaterdag speelde de C2 tegen Lynx C1 met als eindstand 4-1. En zo is deze wedstrijd verlopen… Al in het begin van de wedstrijd wordt er door beide teams goed aangevallen, maar ook goed verdedigd. Bregje heeft een kans om te scoren, maar in eerste instantie gaat deze er niet in. Gelukkig lukt het haar de tweede keer wel, en zo staan we 1-0 voor. Lynx scoort 1-1, maar tot de rust wordt er niet meer gescoord. “Als je niet beweegt, dan krijg je hem niet”, dat klopte wel voor beide partijen.

Tijdens de rust heeft Simon goede tips die hebben gewerkt, want na een kans van mij (Jalien), scoort Teun 2-1. Daarna hadden we veel kansen, die er helaas niet in gaan. Maar uiteindelijk lukt het Teun en Bregje wel om te scoren en is de eindstand 4-1. Met deze eindstand staan we bovenaan in de poule. Volgende week spelen we thuis tegen Phoenix. Dit is een belangrijke wedstrijd, want Phoenix staat op de tweede plaats. We moeten dus winnen om bovenaan te blijven staan.

Femke, bedankt voor het fluiten! Simon, bedankt voor het coachen, Lianne bedankt voor het invallen en de rest van de C2, bedankt voor de wedstrijd. Volgende week gaan we er weer voor!

Weidevogels D1 - Achilles D1
Vroeg in de morgen speelde Weidevogels D1 tegen Achilles D1. De wedstrijd begint, eerste aanval: Layla, Brit, Milan en Erik. De eerste verdediging: Semm, Jens, Fleur en Lisette. Langs de lijn staan Lynn en Dirk. We beginnen goed met een doelpunt van Layla. Maar al snel scoort Weidevogels twee doelpunten, dan is het rust.

In de tweede helft komt Lynn erin voor Fleur en Dirk voor Semm. Dan scoort Dirk de twee – twee. Maar uiteindelijk weet Weidevogels er toch nog drie te maken. En dus is de eindstand vijf – twee. We hadden gelijk kunnen spelen, alleen gingen aan onze kant de ballen er niet in.

Joost en Merel waren er, bedankt voor het coachen!

Enne, Daniek: heel veel succes met je studie!

Groeten van Dirk.

Achilles E2 - KVS E4
Achilles-KVS toch altijd wel spannend, want bij ouders en coaches zijn er een heleboel mensen die elkaar kennen. En tijdens deze wedstrijd was er zelfs een familiestrijd tussen de neefjes Wiekenkamp. Maar goed om 10.15 mocht de E2 van start en dat ging zeer voortvarend.

We kwamen als snel met 1-0 voor door een mooi doelpunt van Soe met Luuk D. als aangever. Daarna maakten Mila en Luuk W. de 2-0 en de 3-0. Jemig wat ging het spel snel en werd er goed molentje gedraaid en gingen er mensen onder de korf staan om een doorloop aan te geven. Het was voor het publiek een supervermakelijke wedstrijd. KVS kwam terug naar 3-3 en toen scoorde Mila door snel spel weer een mooi doelpunt, 4-3. Ondanks dat Jarmo afgelopen week veel last heeft gehad van zijn benen(je moet ook niet zo hard groeien! ;-) ) sprong hij overal tussen en onderschepte hij veel ballen.

KVS kwam op 4-4 en toen zakte het bij Achilles door vermoeidheid een beetje in en werd het 4-6. Luuk D. scoorde nog een mooi kort kansje van achter de korf maar KVS schroefde het doelsaldo op naar 5-8. Ja dachten de ouders aan de kant nu is het op en werd de wedstrijd al een beetje als verliezend beschouwd terwijl dat absoluut niet verdiend was. Maar de E2 dacht daar zelf anders over en ging er nog even vol voor door snel overspelen en keihard werken. Luuk W. gooide een waanzinnige mooie bal naar Soe die dat prachtig afmaakte. Daarna dacht Luuk W. ja dan ook maar zo’n bal naar Mila en ja hoor ook zij maakte deze mooi af en zo stond het ineens weer 7-8. Wat een spanning!!! Als laatste scoorde Luuk W. ook nog een mooi doelpunt en werd het uiteindelijk 8-8 wat zeer verdient was.

E2 jullie zijn toppers!

Luuk D.

VEO E2 - Achilles E3
Na de verloren wedstrijd tegen KVS van vorige week waren de kids vandaag extra gemotiveerd om de overwinning binnen te slepen. Dit moest gebeuren tegen VEO E2. Medecoach Noah kon er helaas niet bij zijn vandaag want zij ging met haar eigen ploeg mee.

Toen we het veld opkwamen waren de kids best onder de indruk van de tegenstander. Wat waren het grote kinderen! De scheidsrechter floot in en gelijk zag iedereen dat dit wel eens een hele leuke wedstrijd kon gaan worden. De ploegen waren namelijk erg aan elkaar gewaagd en het spel ging dan ook heen en weer. De verdediging van de E3 stond als een huis, aanvallend ging het in het begin iets moeizamer. De ballen wilden er maar niet in, VEO profiteerde daarvan en scoorde het eerste doelpunt. Niks aan de hand, gewoon weer lekker doorgaan. In het tweede kwart ging het aanvallen een stuk beter en konden we ons eerste doelpunt maken. We wilden natuurlijk winnen en de kids gingen er dan ook helemaal voor. Wat werd er toch goed verdedigd!

We onderschepten veel ballen en konden daardoor in het derde en vierde kwart nog 2 keer scoren. 1-3 was dan ook de eindstand. Wat een topwedstrijd, iedereen heeft echt keihard gewerkt! De doelpunten zijn uiteindelijk gemaakt door Vincent, Marley en Owen, maar dit kwam mede omdat er zo goed werd samengespeeld. Kortom ik ben een supertrotse coach. Oh ja, nog even een groot compliment naar de scheidsrechter van VEO. Zij voelde de wedstrijd perfect aan en gaf de kids tussendoor ook nog eens wat handige tips.

Volgende week moeten we tegen Fortuna en dan gaan we weer net zo ons best doen als vandaag!

Groetjes van een trotse coach

AchillesE3.PNG

ONDO E5 - Achilles E5 (verslag invalcoach)

Afgelopen zaterdag stond wedstrijd twee op het programma voor de toppers van de E5. Een aantal nieuwe kinderen is ingedeeld bij een aantal ervaren rotten. Een goede combinatie. Na een licht paniekerige start, waarbij de invalcoach uiteindelijk netjes door een privé-limousine werd opgehaald bij Achilles, kon de voorbereiding echt beginnen. Afspraken werden gemaakt. 1) Zo snel mogelijk de bal roven van ONDO. 2) Goed uitstappen als je gooit, met links of met rechts, en dan in max. drie passes naar de overkant om te scoren. 3) Als je gooit of schiet, doe je dat niet slordig en gehaast, maar technisch op de goede manier. Appeltje-eitje.

We kwamen helaas niet zo goed uit de startblokken. De wazige blik in de Achilles-ogen was reden voor zorg. ONDO begon daarentegen wel scherp en wist gelijk een paar goals te maken. Maar de E5 is niet zo makkelijk verslagen. We knokten ons de wedstrijd in en vooral na de rust begon het te lopen. Snelle onderscheppingen, goed omschakelen, gelijk doelgericht naar de korf rennen en ook de rust in het schieten werd bewaard. Robin en Zinedine gingen, juist door met rust te spelen, als een speer en door het goede ondersteunende werk en loopvermogen van Paschalia ontstond kans na kans. Ook Dwayne liep zich de benen uit zijn lijf voor het team. Hij onderschepte veel en ging steeds sneller passen. Feline droeg haar steentje bij met veel inzet en schoot een paar goede schoten op de korf. Uiteindelijk wisten we er de 2e helft vijf te scoren. Een knappe prestatie. Helaas was de achterstand met ONDO net te groot om langszij te komen. Eindstand 9-5 voor ONDO.

Maar het spel in de tweede helft was leuk om te zien en geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Achilles F-side part 1 – Refleks F1
Afgelopen week stond de F-side aardig in de spotlights. Het begon allemaal afgelopen dinsdag. De talenten kregen een gasttraining van Noa Brusse en Benthe van Loon! Er gaan geruchten dat training geven aan de F-side zó populair is, dat er ruzie was binnen het eerste wie de F-side training mocht geven. De kids genoten zichtbaar van de training afgelopen dinsdag en volgens mij vonden Noa en Benthe het ook erg leuk. Op vrijdag was er een besloten training, zodat de talenten buiten de spotlights zich konden voorbereiden op de wedstrijden van zaterdag.

Achilles F-side part 1 moest zaterdag aantreden tegen Refleks. Helaas kon Ashlyn er niet bij zijn en werd zij vervangen door Noah van Os. Een aantal mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om te komen kijken naar de wedstrijd en , *spoiler alert*, zij werden niet teleurgesteld! Voor de wedstrijd werd er aan de kids gevraagd wat belangrijk was deze wedstrijd en zij beantwoordden deze vraag met: goed verdedigen, vrijlopen, goed gooien en scoren. Het antwoord was bijna helemaal goed, want plezier staat boven aan in de basisregels. Als extra vraag kregen ze een bal te zien en vraag daarbij was: Van wie is deze bal? De antwoorden waren ‘van ons’ en ‘van Achilles’. Allebei goed, maar er was een ander antwoord wat ze moesten geven, namelijk: ‘De bal is van mij’.

Dan de wedstrijd. De eerste tien minuten ging de wedstrijd gelijk op en het eerste kwart werd afgesloten met een 2-3 stand. Een van de speelsters was moe en wilde er even uit. Met Noah binnen de lijnen kwam er een impuls die het hele team oppakte. Het plaatsen ging super goed en ook het afronden ging beter omdat er naar de speler gegooid werd die het beste vrij stond om te schieten. Dit resulteerde in een 6-4 ruststand.

De tegenstander (en helaas ook het meegereisde publiek) was enigszins van slag van de impuls. De Achilles F-side part 1 trok, met (door-)wisselende samenstelling, de lijn van de laatste 10 minuten voor rust door en iedereen pikte zijn/haar doelpunt mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd beëindigd met een 14-4 eindstand. Deze week hebben we weer een aantal mooie dingen gezien en wat ook leuk om te zien was, was dat de nieuwe afspraak ook goed werd opgepakt!

De wedstrijd was niet het einde van de korfbaldag, want de spotlights gingen nóg een keer aan voor de Achilles F-side! Om 14:30 mocht de groep oplopen bij de wedstrijd van het eerste! Daar liep een jeugdige groep het veld op, maar wel één met talent, inzet en uitstraling. Vol trots liepen ze daar, genietend van het moment dat ze met deze helden van de F mochten oplopen. Dit moment was het hoogtepunt van het seizoen tot nu toe voor de spelers van het eerste! Het oplopen had zeker effect, want het eerste kon de punten in een spannende wedstrijd thuis houden. Tijdens de wedstrijd van het eerste zag de F-side dat het wel goed kwam en speelden o.a. lekker met een bal, keken af en toe de wedstrijd en een aantal ging zelfs op Pokémon jacht. Wat een heerlijke F-side hebben we toch!

Komende zaterdag kunnen jullie helaas niet thuis genieten van F-side. Achilles F-side part 1 mag om 9:00u aantreden tegen Twist F1 te Vlaardingen en Achilles F-side part 2 om 9:00u hun ongeslagen status verdedigen bij VEO.

AchillesF.PNG

Dunas F2 - Achilles F2
Op het Stokroos aangekomen hoorde we voor de wedstrijd dat Evi haar voet behoorlijk pijn heeft gedaan. Alle coaches, F2-ers en ouders wensen jou beterschap en hopen dat je snel weer mee doet.

Fuuut de wedstrijd begon. Al snel veroverde we de bal. Helaas waren we hem ook snel weer kwijt. De kansen waren over-en-weer. Dunas scoorde als eerste wat ons wakker schudde en extra motiveerde. Het gooien en vangen ging goed en al snel volgde een schot van Kenz...... raak!!! 1-1. We hadden de smaak te pakken en speelde als echte korfballers! We vochten voor elke bal en speelde goed samen. Na een een-tweetje en een diepe bal legt Jelte boelkloedig en doelgericht de bal in het mandje. 1-2. De bal ging weer rond. Van links naar rechts en voor naar achter. Via Kenz, Ella naar milou en breed op Jelte die van afstand nummertje drie binnen knalt. 3-1. De laatste 10 min gaan in en Dunas lijkt zich te herpakken maar onze ge- en bedreven coach Tjitse houd ons gefocust. Scherpe nuchtere aanwijzingen brengt hij liefdevol over. Ella ziet Milou vrij staan bij de korf. Ze gooit de bal. Milou vangt hem en maakt een fabuleus en het winnende doelpunt. 4-1. Gewonnen!!!!!