Verslag Achilles 1: Jeugdig Achilles verslaat RWA in eerste thuiswedstrijd

RWA uit Rhoon heeft titelaspiraties, maar liep averij op bij Achilles dat nu uit de eerste twee duels de volle buit pakt (16-15). De overwinning voor de ploeg van Glenn de Vries was zwaarbevochten. "Wij wisten tevoren dat RWA met vier lengteheren graag het duel onder de korf zocht. Het was dus zaak om dat uit de weg te gaan door vlot combinatiespel," voorzag Achillescoach De Vries. De eerste aanvallen lukte dat ook goed en leek RWA even verrast. Tot 10-5 hadden de Achillianen de controle over de wedstrijd.

 "Vanaf dat moment zag je de ervaring van RWA en schakelden zij nog meer over naar de dames," constateerde De Vries. "Ons spel kost veel energie en kracht en doordat wij daardoor de teugels wat lieten vieren, kwamen zij bij rust dichterbij." De thee werd genuttigd met een 11-9 stand.

Direct na de rust kwam RWA met twee damesdoelpunten op gelijke hoogte. "Vanaf dat moment was het voor ons ook het fysieke spel opzoeken, dat wat wij eigenlijk wilden voorkomen," aldus de hoofdcoach die uit eigen ervaring weet dat als je hogerop wil, je veel meer fysieke ploegen treft. "Ploegen die op de grens van het toelaatbare kunnen en willen spelen. Het is dan ook zelf uitdelen en blijven incasseren. Hiermee schets je ook meteen mijn trots voor mijn ploeg." Achilles toonde aan met de veranderende situaties om te kunnen gaan en schakelde om naar werkkorfbal. "En het vechten om elke centimeter op de grond en in de lucht," aldus De Vries. "En dat voor deze jonkies, fantastisch!" Hoewel het de tweede helft billenknijpen werd door de gelijkopgaande scores, trokken de Achillianen aan het langste eind.

Volgende week wacht Achilles een zware uitwedstrijd tegen KOAG in Krimpen aan den IJssel. "Hopelijk steunt het publiek ons weer, zoals zij dat ook deze wedstrijd deden, waardoor wij overeind bleven," besluit De Vries.

Datum 14-09-2020 15:41
Tags