De Haagse Korfbaldagen; Achilles krijgt de tribunes vol!

selectie.jpg hoofdartikel

Een jaarlijks terugkerend evenement waar zo'n beetje iedere Haagse club wel aan mee doet. De Haagse Korfbaldagen zijn afgelopen weekend weer van start gegaan en dat gaat voor Achilles altijd gepaard met de nodige “selectiestress” en andere spanningen.

hoofdartikel.JPG

Afgelopen zaterdag speelde onze selectie tegen een bekende van vorig seizoen. ONDO was in Houtrust de tegenstander in een wedstrijd die geen moment spannend was. Met een simpele 16-5 overwinning op zak, kon Achilles op zondag met vertrouwen aantreden tegen Dubbel Zes. Een Haagse derby die uiteindelijk met 11-18 gewonnen werd. Op moment van schrijven is nog niet duidelijk tegen wie Achilles dinsdag moet aantreden. Op moment van lezen zal duidelijk zijn of Achilles de halve finale zal spelen. In de toekomst kijken kan ik helaas niet, maar duidelijk is wel dat we met z'n allen trots kunnen zijn op de uitstraling die wij hebben als club tijdens de HKD. Tribunes vol met mensen die geïnteresseerd zijn in de prestaties van Achilles. Mooi om te zien!

Dat Achilles op dit moment aantrekkingskracht heeft, dat moge duidelijk zijn. Met de toevoeging van Gerald van Dijk (Blauw-Wit Amsterdam) en Valerie Pronk (Die Haghe) bewijst de huidige selectie dat het een groep is waar korfballers graag bij willen horen. De selectie van Rober Pronk en Frank Baars staat op het veld in de 2e klasse bovenaan en na het kampioenschap van vorig zaalseizoen acteert het Vlaggenschip dit seizoen zelfs in de 1e klasse. Maar los van de prestaties van onze selectie, zorgt de sfeer op ons veld op de drukke zaterdagen en zondagen er voor dat steeds meer mensen van buitenaf de prestaties van Achilles volgen. Het is geen uitzondering meer dat ik mijn fiets bij aankomst niet kwijt kan in de fietsenstalling. En als ik een auto (en rijbewijs) zou hebben zou ik waarschijnlijk ook problemen hebben met een parkeerplekje vinden. We timmeren enorm aan de weg en dat is aan alles te merken, en te voelen!

We gaan een mooi zaalseizoen tegemoet met z'n allen. Na jaren van afwezigheid in de 1e klasse kunnen we ons opmaken voor 14 mooie wedstrijden tegen interessante tegenstanders. Wat te denken van de Segbroek-derby tussen Achilles en Futura. Of het duel met Excelsior uit Delft, dat 2 jaar geleden nog in de Hoofdklasse speelde. We hebben een enorm sterke en brede selectie. En zonder enige druk op de selectie te leggen denk ik toch dat er nog best wat leuks kan gaan gebeuren dit seizoen. Een paar seizoenen geleden degradeerden we naar de 3e klasse. Een dieptepunt in onze geschiedenis. Nu, een paar jaar later mogen we eindelijk weer eens naar boven kijken. De lijn van voorgaande seizoenen moeten we blijven vasthouden. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de huidige selectie, waar ik zelf iedere wedstrijd weer van geniet, er klaar voor is om door te pakken op het succes dat wij als club uitstralen. Niet alleen vanwege het kampioenschap van vorig seizoen, maar vooral door de manier waarop wij ons als vereniging presenteren. Iets om trots op te zijn..

Tot volgende week!

Groeten,

Bart

Datum 26-10-2015 13:27
Tags