Wedstrijdverslagen: Het eerste pakt de leiding en het derde stunt tegen KCC!

Het eerste wist afgelopen zaterdag voor de derde keer te winnen, en daarmee staat ons vlaggenschip inmiddels twee punten los. Het tweede wist de punten deze week niet binnen te slepen. Op het thuisveld wist het derde te stunten tegen KCC, een wedstrijd waarvan op voorhand niet verwacht werd dat de punten in Den Haag zouden blijven. Een prestatie om trots op te zijn! De oude garde van het vierde had geen kind aan Weidevogels en won met mooie cijfers: 20-7. Ook in de jeugd is goed gepresteerd, de opvallendste uitslagen zijn als volgt: de B1 won ruim van Meervogels B1 met 18-9, de D1 won met 18-5 van Fortuna D2 en Achilles D2 won maar liefst met 11-0. Verdedigen is ook een vak, gefeliciteerd allen! Lees verder voor alle verslagen. Bekijk de foto's van Achilles 3 en Achilles A1 in ons fotoalbum, zoals altijd gemaakt door Joost van Soest. [Verslag D2 toegevoegd]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Huisfotograaf Van Soest was ook dit weekend aanwezig bij de wedstrijd Achilles 3 en de A1, je bekijkt zijn foto's in het fotoablum via Competitie > Senioren > 19 september '20 en Competitie > Jeugd > 19 september '20.

KOAG 1-Achilles 1

Zaterdag.. de mooiste dag van de week!

Wij stonden met zijn allen klaar om een wedstrijd te spelen die zou gaan bepalen wie er alleen bovenaan zou gaan staan in onze poule. Best een hoge druk die daarbij kwam kijken dus! Maar.. we waren er meer dan klaar voor, de trainingen voorafgaand aan deze wedstrijd zaten namelijk vol inzet, plezier en motivatie.

Het was heerlijk weer in Krimpen aan den IJssel en de ploeg was fit. Een mooie combinatie voor een prachtige wedstrijd. We begonnen echter helemaal niet scherp, het leek even alsof we al onze taken waren vergeten. De stand liep uit tot een 5-1 achterstand en we moesten het roer omgooien en veerkracht tonen. Dat gebeurde gelukkig ook, we gingen voor elkaar werken en dat resulteerde in een ruststand van 9-10 in ons voordeel.

Na een motiverend praatje van de coaches en spelers begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Er was geen sprake van verliezen van deze ploeg, we waren één voor één allemaal beter en dat moesten we gaan laten zien. Nou, dat is wel gelukt.. Iedereen scoorde mee, we hebben strijd getoond en we gingen voor iedere bal tot het einde. Eindstand 17-22, dit tegen een ervaren ploeg is mooi om te zien. Ik ben trots op de manier hoe wij als selectie doorgaan en laten zien dat ieder individu belangrijk is.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Die Haghe, weer een wedstrijd om ons dichterbij het kampioenschap te brengen! De teams van de week zijn de E3 en E2, kom hen aanmoedigen tijdens het oplopen (en blijf daarna ook naar ons kijken ;-) ?)

Benthe

Koag 2 - Achilles 2

De 3e wedstrijd stond op het programma. Bij aankomst scheen de zon volop en beloofde het een mooie dag te worden. We begonnen met de bespreken onder leiding van hoofdcoach bart omdat bas achter het hek moest plaatsnemen. Iedereen had er zin in en we zouden vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Helaas hebben we nog steeds last van blessures, persoonlijke problemen en natuurlijk tw maken met covid 19. De wedstrijd begon scherp maar de scores bleven uit... de acties waren goed er werd hard gewerkt maar met rust stond er maar weer een 5 - 5 op het scorebord dat is te weinig. Goed verdedigd wel maar we moeten veel meer scoren de 2e helft leek het goed te gaan aan het begin maar de goals bleven uit ook na een aantal wissels wilde het niet lukken en hebben we de wedstrijd helaas verloren met 14 - 11 gelukkig hebben we daarna een mooie wedstrijd van het 1e gezien!
Supporters bedankt en tot volgende week de mooie derbys tegen die haghe aan het eigen veld! Daar gaan we weer voor de punten.

Achilles 3 - KCC/CK Kozijnen 4

Afgelopen zaterdag mochten we er aan geloven als team 3. Een groot deel van deze groep heeft de afgelopen jaren al meerdere keren tegen dit ervaren team mogen spelen. Veelal gingen deze wedstrijden in ruime cijfers verloren. Het is namelijk een team wat meerdere jaren bij KCC in het 1e heeft gespeeld en zo dus veel ervaring mee brengt in het veld. Wij hadden als jonge ploeg de taak om het KCC gedurende de hele wedstrijd lastig te maken en wel mee te komen in de score.

Na een aantal minuten bleek dat ons dit beter lukten dan dat wij van tevoren konden hopen. We waren op alle vlakken scherp en konden gedurende de 1e helft prima mee komen. Wel telkens tegen een gaatje van 2 a 3 goals moeten aankijken, maar we lieten ons daar niet door van de wijs brengen. Tot aan vlak voor rust konden wij dus prima mee met dit ervaren KCC. Hiermee bedoel ik niet dat het hierna minder zou gaan. Er gebeurde namelijk iets wat ik, en heel veel andere in en rondom het veld, nog nooit hadden gezien of meegemaakt. Een speler van KCC nam een schot achter de paal en liep achteruit door tegen een paal die tegen het hek op de grond lag. Deze speler leek het wel een goed idee om deze paal vervolgens, uit frustratie, achterover het publiek in te gooien. Bedenk je maar even dat er op dat moment daar een klein kind zou lopen of 1 van de mensen in het publiek geraakt zou worden door de rondvliegende paal. Gelukkig kunnen we er achteraf op terug kijken dat het bij een vliegende korfbalpaal is gebleven. Uiteraard heeft dit voor behoorlijk veel commotie gezorgd vlak voor en in de rust. Het verhaal is natuurlijk vanaf beide kanten niet goed aangezien die paal daar nooit zou mogen liggen tijdens een wedstrijd. Aan de andere kant is dit gedrag natuurlijk ook niet goed te praten. Na een aantal korte gesprekjes over en weer en persoonlijke excuses naar ons en het publiek wat op die plek stond konden we de 2e helft hervatten. In de rust tegen elkaar gezegd dat we 3 puntjes achter stonden en dus alles nog mogelijk was en dit het moment was op sportief revanche te nemen op dit voorval.

We konden na verloop van tijd voorzichtig aansluiten bij KCC om vervolgens telkens op 1 goal verschil te komen. KCC counterde elke keer wel terug na onze aansluitingstreffer. Dit was ook een beetje het beeld van de eerste 20 minuten in de 2e helft. Telkens als wij scoorde, counterde KCC terug naar 2 verschil. We voelde dat we niet moesten opgeven en dat vandaag de dag was dat er een resultaat in zat tegen deze ploeg. We bleven ons ding doen en uiteindelijk lukte het ons langs zij te komen. De laatste 10 minuten gingen we dus in met een gelijke stand. Na al het harde werk en terug knokken naar eindelijk die aansluiting konden we onszelf belonen. Voor het eerst in de wedstrijd hadden we een voorsprong te pakken. Nog 1 keer kwam KCC daarna langs zij maar dat was dan ook het laatste moment. Met opnieuw een voorsprong van 1 goal probeerde wij de wedstrijd uit te spelen. Ondanks dit niet helemaal vlekkeloos ging lukten het ons wel want 20 seconden voor tijd maakten we dan eindelijk die bevrijdende “2-verschil”. KCC maakte wel nog de 17-16 maar net nog maar 5 seconden te spelen maakte dit niet meer uit. Het is ons gelukt! We hadden dit van tevoren zeker niet verwacht en dat maakt de overwinning alleen maar lekkerder. Complimenten naar de gehele groep hoe we dit na het incident vlak voor rustig hebben opgepakt. We hebben de emoties kunnen omzetten naar een sportief revanche! Na flink wat gezelligheid nog na de wedstrijd op het veld konden we de zaterdag met een heerlijk gevoel afsluiten. Volgende week wacht ons de wedstrijd tegen Avanti 3, voor ons ook zeker geen onbekende ploeg. We zullen weer alles geven om daar ook een resultaat mee te pakken.

Wesley

Achilles 4 - Weidevogels 4

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 4 tegen Weidevogels 4. Het was helaas geen heel spannende wedstrijd. Weidevogels was een jonge ploeg en eigenlijk geen maat voor de meer ervaren toppers uit 4! In plaats van de wedstrijd te beschrijven draag ik dit verslag daarom op aan mijn geweldige medespelers, en eentje in het bijzonder.

Pam pam pam… wie zou dat zijn?

Het is niet onze topscorer omdraaiballetjes onder de korf, Michael.

Nog is het een van onze jongste aanwinsten, Pauline of Mariska.

Tjitse prijst zichzelf al voldoende (wel met een gezonde dosis zelfspot) en Audrey wordt al aanbeden door haar kids.

Marieke heeft zichzelf gepromoot tot onze coach.

Nee, het is iemand met grote praatjes, maar een klein hartje.

Fabian denken jullie nu misschien! Nee, deze mooi man ontspringt de dans vandaag.

Ook Kelly en Jeanette zijn het niet.

Jeanette is tegenwoordig multi-inzetbaar voor 4 én 5, maar haar houden we wel tevreden met pizza na de wedstrijd.

Aan Kelly dragen we het volgende verslag op, omdat zij ons team door een operatie binnenkort alweer moet verlaten.

Dan blijven Timme en Twan over.

Wij Zeeuwen blijven altijd nuchter, dus Timme deze eer gaat helaas aan jou voorbij.

Twan, dit verslag wordt opgedragen aan jou! Zaterdag is namelijk vastgesteld dat we allemaal heel benieuwd zijn naar jouw schrijfkunsten. Je roept altijd dat je geen verslag wil schrijven, maar na de wedstrijd weet je heel goed uit te leggen wat er allemaal goed is gegaan en wat beter had gekund. Waarom schrijf je het niet op? Denk aan al die Achillianen die jouw inspirerende woorden en scherpe analyses kunnen lezen. Misschien groeit dit wel uit tot een wekelijks artikel in de Vruchtenpers. Pak deze kans, maak ons trots en schrijf volgende week jouw eerste, meesterlijke verslag!

Groeten,

Katrien

Achilles C2 – Phoenix C2

Het was een spannende wedstrijd, want Phoenix stond op nummer 2 en Achilles op nummer 1. Tot de rust stond het 3-4. Maar na de rust eindigde de wedstrijd met 6-6 dus jammer genoeg had Achilles niet gewonnen, maar gelukkig ook niet verloren. Bedankt Niek voor het fluiten en Dirk, Jim en Erik voor het invallen. Gamze en Simon bedankt voor het coachen.

Joost

Valto D4-Achilles D2

Linda de moeder van Lars is deze wedstrijd de coach. Omdat Sterre en Rosanna zelf een wedstrijd hebben. Daarbij hebben ze ook een invaller Imke omdat Lola geblesseerd is. De scheidsrechter floot en de wedstijd begon. Jim die maakte in de eerste minuut een schot en die was meteen raak. Vlug daarna maakte Joanne een mooie doorloop die ook raak was. Daarna maakte Jim nog een punt en Joe had ook gescoord. Daarna wisselde ze de van vak en was het 4-0 voor Achilles. Toen mocht het andere vak gaan aanvallen. En scoorde Donya er 2 achter elkaar. Met nog een mooi punt van Lars. Gingen ze de rust in met 7-0. Na de rust hadden veel kinderen een andere tegenstander want de tegenpartij had veel gewisseld. Maar Achilles ging er weer flink tegen aan. Dit kwart had alleen Lianne gescoord. Maar tijdens de wissel kwam er verandering in. Achilles schoot vaak op de paal maar toen kwam er een strafworp voor Lars en kwam Imke erin voor Niels. Op het einde scoorde Tim die in een goede bui was er nog 3 achter elkaar. Een mooi cadeau want zondag werd hij 10 jaar. Achilles heeft gewonnen met 11-0!

Achilles E2-coachverslag

We zijn begonnen!! Ja inderdaad al drie weken, maar na de eerste twee wedstrijden hadden de trainers geen tijd om een verslag te maken, dus hierbij een verslag van de eerste drie wedstrijden van de kanjers uit de E2.

De eerste wedstrijd van het seizoen mocht de E2 bij Ondo spelen. Helaas kon Luuk W er niet bij zijn omdat hij erg verkouden was. Luuk D, Soe, Mila en Jarmo waren er wel en stonden klaar om te gaan knallen. Helaas viel Jarmo al na 2 minuten uit met pijn aan zijn knieën. Gelukkig was Semm H bereid om met ons mee te gaan om bij nood in te vallen. Semm kreeg een hele moeilijke opdracht mee het veld in; laat maar niet zien hoe goed je bent. Semm heeft dit heel knap gedaan!!
Na een korte voorsprong van Ondo, lieten onze E2 kanjers al snel zien de betere te zijn. We zagen leuke combinaties, waarbij er mooie goals werden gemaakt. Deze wedstrijd een speciale vernoeming voor Mila. Zij had ineens helemaal door hoe ze een doorloop moest verdedigen. Met een grote glimlach op haar gezicht schakelde ze haar tegenstander helemaal uit. Eindstand: 3-9

Het tweede weekend stond de intussen klassieker super leeuwen - super vissen op het programma. De afgelopen twee jaar hebben deze teams elkaar al meerdere keren getroffen en waren dat altijd leuke wedstrijden.
De Achillesleeuwen schoten goed uit de startblokken en pakten een voorsprong. Er werd goed rond gespeeld en ook een aangeef neergezet. Wat de weken ervoor is getraind was goed terug te zien. Jarmo mocht deze wedstrijd 10 minuten mee doen, waarin hij liet zien ook met vervelende knieën goed ballen te kunnen onderscheppen.
Er stonden twee hele fanatieke ploegen in het veld, alle kinderen waren keihard aan het knokken. KVS kwam goed terug en leek er zelfs met de punten vandoor te gaan. Waar de E2 kinderen in de laatste pauze aangaven hardstikke moe te zijn, was dat niet terug te zien in het veld. Onder leiding van Luuk W, hij gaf in dit kwart twee prachtige assist en scoorde er zelf ook nog één, eindigde de wedstrijd in 8-8.

Afgelopen weekend speelde de E2 tegen medekoploper Valto. KVS had gelijk gespeeld tegen deze ploeg, dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden. Een groot gedeelte van de wedstrijd hebben wij als coaches staan genieten van hoe snel onze E2ers hetgeen wat zij op de training leren in de wedstrijd laten zien. Luuk D is voor ons wereldkampioen doorlopen aangeven. Naast dat hij altijd zijn goals meepikt, staat hij vaak in de aangeef. Dit doet hij zo goed dat er deze wedstrijd zelfs twee doorlopen zijn gescoord doordat hij zo goed aangaf. Naast Luuk D viel ook Soe deze wedstrijd op, want zij heeft bijna iedere bal met haar buitenste hand gegooid, iets waar hard op wordt getraind. Daarnaast schakelt zij zo snel om naar de aanval dat geen tegenstander haar kan bijhouden.
Na een gelijkopgaande wedstrijd trok Achilles E2 aan het langste eind, ze wonnen met 9-6.

Lieve, leuke E2ers. Wij zijn super trots op jullie. Naast dat jullie veel lol trappen met elkaar, wordt er ook echt leuk en goed gekorfbald.
Als jullie dit zo volhouden wordt het een heel gezellig en ook leerzaam seizoen!

Groetjes Marije en Rianne

Twist F1 - Achilles F-side part 1-coachverslag

‘Ach, dan heb je tenminste wat aan je dag’. Dit cliché was (wederom) toepasbaar voor de F-side. Voor beide teams was het 8:00u verzamelen. De bikkels van Achilles F-side part 2 mochten hun kunsten vertonen bij VEO en de bikkels van Achilles F-side part 1 mochten dat bij Twist te Vlaardingen doen.

Maar eerst even terug naar eerder deze week en wel naar een warme Prinsjesdag. Kinderen waren de hele dag vrij en hadden lekker genoten van het lekkere weer. Sommigen speelden lekker buiten de hele dag en anderen speelden lekker op het strand. Na zo’n lekkere warme vrije dag, wat doe je dan? Juist! Met bijna de hele groep gewoon trainen! Uiteraard hadden de toptrainers weer voor een uitgebalanceerde training gezorgd; er werd afwisselend fel getraind en met water gespeeld! Na twee en half schooldag bikkelen stond er op vrijdag wederom een bijna complete groep.

Weer terug naar de zaterdag. In Vlaardingen stonden de tijgers in te schieten en de ballen raakten alles behalve de mand. Het bleek te liggen aan het feit dat de armen nog niet wakker waren. Na een aantal keer schieten om de armen wakker te maken werd de mand gevonden. In het praatje voor de wedstrijd werd de inmiddels standaardvraag aan iedereen gesteld: Wat is belangrijk vandaag? Goed verdedigen, goed vrijlopen, goed schieten, goed gooien en de bal onderscheppen. Allemaal goede antwoorden weer! Coach Quirina wees de kids op het antwoord wat we nog niet gehoord hadden: Plezier hebben! De extra vraag deze week was wederom ‘Van wie is deze bal?’. Iedereen antwoordden het juiste antwoord: ‘Van mij!’. Nu dat er in zit was er ruimte voor nóg een opdracht: Blijf verdedigend met je billen tussen je tegenstander en de paal.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn: Wat waren ze goed! Qua spel was het weer beter dan de week er voor en verdedigend waren ze super! Er waren ook veel onderscheppingen en bij een aantal aanvallen was iedere speler betrokken voordat er geschoten werd. Natuurlijk waren er plaatsfouten en stonden er af en toe kids van Twist vrij, maar dat hoort er bij.

Het leek er lang op dat we 2 punten mee zouden nemen, maar in de laatste secondes van de wedstrijd maakte Twist alsnog de gelijkmaker: 4-4. Het gevoel van een verloren punt maakte snel weer plaats voor het gevoel wat, net zoals de vragen voor de wedstrijd, ondertussen standaard is geworden: trots!

Na de wedstrijd werd er een teamfoto gemaakt en het resultaat vinden jullie onderaan dit verslag.

Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd. Ashlyn, Faylinn, Hanna, Boris en Brandon zullen alles uit de kast trekken om jullie te entertainen! Dus als je nog wat aan je dag wil hebben én een leuk begin van de dag wil hebben: om 09:05 begint de wedstrijd tegen Nieuwerkerk F3.

Datum 21-09-2020 21:57