Verslag Achilles 1: Achilles alleen op kop na zege op KOAG

"Ik wil meedraaien met de top drie waartoe ik KOAG en RWA ook meereken"; vertelde Achillescoach Glenn de Vries twee weken terug na afloop van de gewonnen ouverture tegen Refleks. Twee wedstrijden later is Achilles zonder puntverlies koploper en heeft het na RWA ook KOAG in eigen huis geklopt (17-22).

Onder prachtige weersomstandigheden kon Achilles in Krimpen aan de IJssel aan de bak. KOAG was de ongeslagen gastheer en legde de Achillianen direct het vuur aan de schenen. De jonge Haagse ploeg begon stroef en leek te veel respect te tonen voor de ervaren en bepalende spelers van de thuisploeg. Die lieten zich dan ook meteen gelden waardoor snel een 5-1 stand op het scorebord stond. Daarna speelde Achilles langzaam schroom van zich af en vond weer aansluiting wat resulteerde in een 7-7 tussenstand na een sterk tweede deel van de eerste helft.

"Wij kwamen goed in ons spel. Gedoseerd en met veel discipline voerden wij onze opdrachten en taken uit", zag Achillescoach De Vries. Het veerkrachtige Achilles miste vlak voor rust nog een strafworp maar ging wel met een nipte voorsprong van 9-10 de rust in te gaan.

Vlak na de rust viel de 9-11 en liep Achilles met fris aanvallend spel en een collectief verdedigend blok uit naar 10-14. Dat bleef zo doorgaan en via 12-18 controleerde de Haagse formatie de wedstrijd naar 17-22.

"Een zeer trotse staf, die door nauwelijks ingrijpen de ploeg haar gang liet gaan", reageerde De Vries na afloop. "Er was in het veld namelijk veel overleg en daardoor ontstonden verrassende oplossingen. Iedereen scoorde mee en bepaalde spelers stonden op tijd op". Opvallend was de tomeloze inzet van topscorer Rick Pot die hun topspeler Peter Scheek, ex-korfballeague, aan banden legde en de blijkbaar onvermoeide Pepijn van Loon die na een hele wedstrijd in Achilles 2 een groot deel van de wedstrijd in Achilles 1 werd ingezet.

"Ik vraag mij oprecht af waar het plafond van dit team ligt. Zelf vermoed ik dat het team zijn eigen optimale kracht nog niet kent. Een goede reden om op de ingeslagen weg door te gaan", glundert De Vries.

Volgende week wacht Achilles weer een thuiswedstrijd. Het gaat om de eerste derby van het seizoen tegen Die Haghe. "Dat zijn altijd speciale wedstrijden die veel van het mentale aspect van de spelers vergen. Wij gaan een manier vinden om dat voor eens en altijd goed aan en op te pakken. Daar hebben wij nog een week voor", besluit De Vries. Aanvang is 15:10 aan het Pomonaplein.

Datum 20-09-2020 22:25
Tags