Wedstrijdverslagen: Weinig wedstrijden, wel punten!

Helaas vielen dit weekend veel wedstrijden in het water. Niet alleen vanwege de regen, maar ook vanwege Corona. De wedstrijden van 1 en 2 zijn inmiddels verplaatst naar donderdag aanstaande. Gelukkig zijn afgelopen zaterdag wel uitwedstrijden gespeeld en zeker niet onverdienstelijk. Het vierde zet haar zegereeks voort met weer een klinkende overwinning. Lees verder ook het verslag van de eerste weken van de D1 geschreven door Joost die duidelijk zeer trots is op de stijgende lijn van zijn ploeg. De F2 heeft ook een mooie wedstrijd gespeeld zaterdag en waren tegen 5 tegenstanders nog steeds de beter ploeg! Klik verder voor alle verslagen.

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

 

Avanti-Achilles 3

Na de haast perfecte zaterdag van vorige week, was het met deze zaterdag wel wat anders gesteld: coronaperikelen en het slechte infiltratiesysteem van het kunstgrasveld zijn voor deze zaterdag de grote boosdoeners. Het speculeren over deze twee belangrijke factoren gaat waarschijnlijk de komende tijd alleen maar groter worden. Het komende regenachtige herfstweer en het “snotneuzen seizoen” kan maken dat het korfbalseizoen onzeker kan zijn.
Gelukkig voor Achilles 3 speelden we uit bij Avanti, dus van het kunstgrasveldmankement hadden we geen last. Wat de gemoederen wel bezighield waren de Coronaperikelen. Dit is voor iedereen nieuw en hoe ga je hiermee om? Een goede communicatie met de tegenstander is dan heel belangrijk.
Met het mooie resultaat dat geboekt is tegen KCC nog in gedachte, reden we naar Pijnacker. Avanti 3 kan geen volledig team samenstellen, omdat er meerdere spelers van wege Corona niet mee konden spelen. De spelers werden aangevuld vanuit de A-jeugd. In de voorbereiding hadden we al een keer tegen Avanti 3 gespeeld, waarbij we nipt aan verloren van een sterk en ervaren Avanti. Nu in competitie verband is deze ontmoeting bepalend voor de 2e plaats en gelijk een mooie test om te kijken waar we staan in onze ontwikkeling als team.
Nadat alle losliggende palen rond om het veld veilig zijn verwijderd kon de wedstrijd van start gaan. Avanti schoot gelijk uit de startblokken en kwam vrij gemakkelijk op een 4-0 voorsprong. Wij hadden veel moeite met de verdedigde druk van Avanti. Dit resulteerde in veel plaatsfouten en éénschots aanvallen in de 1e helft. We werden door Avanti al snel gedwongen om een time-out te nemen om iedereen weer op scherp te zetten. Na de time-out pakte we de wedstrijd beter op, maar wij konden helaas niet voorkomen dat Avanti uitliep naar een 12-3 ruststand.
In de tweede helft ging het scoren wat gemakkelijker, mede door een fellere start en een goede invalbeurt van Osayande konden we langere aanvallen spelen en deze vervolgens ook omzetten naar een doelpunt. Avanti liet ons echter niet dichterbij komen en bleef op een gat van 8 doelpunten zitten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een eindstand van 21-12 op het scorebord. Achilles 3 heeft in de 2e helft goed gestreden. Jammer dat we dit niet meteen in de 1e helft hebben gedaan.
Volgende week staat thuis HKC 2 op het programma. Weer geen makkelijke tegenstander. Het is nu van belang dat we leren van wat we in de tweede helft hebben laten zien en volgende week thuis gaan knallen tegen HKC.
Simon Rodriguez

 Phoenix 3 - Achilles 4

Na een tijd wachten is dan hier eindelijk het door mijn teamgenoten langverwachte verslag van de ondergetekende. Afgelopen zaterdag moest Achilles 4 aantreden tegen Phoenix 3. Waar vooraf veel regen was voorspeld hebben wij de hele wedstrijd gelukkig met goed weer kunnen spelen. De start van we de wedstrijd was wat stroef. De doelpunten vielen wat moeizaam en het draaide niet zo vlot als dat we gewend zijn van Achilles 4. Phoenix deed gedurende de wedstrijd niet heel veel meer dan vanaf de zij- en middenlijn te schieten op een heel rustig tempo. Gaandeweg de 1e helft wisten we uit te lopen naar een redelijke marge. Hoeveel dat was wist eigenlijk alleen Marieke die het zelf bijhield, aangezien de bediende van het scorenbord na 4 minuten geen zin meer had om zijn of haar taak uit te voeren. Vlak voor en vlak na rust begonnen de doelpunten aan de kant van Phoenix te vallen. Ze schoten nog steeds van de middenlijn, alleen het vizier begon op scherp te staan. Hierdoor wisten ze terug te komen tot een gat van 4(denken we). Echter wist Achilles 4 dit snel genoeg de kop in te drukken en de doelpuntenproductie werd wat opgeschroefd. Dit resulteerde in een 17-23 zege.
Volgende week staat de belangrijkste wedstrijd op het programma. Dan mogen we aantreden tegen Refleks 2 die samen met ons de koppositie delen. Hopelijk kunnen we hier 2 punten op de concurrent pakken.

Twan 

Jeugdverslagen

Achilles D1-coachverslag

De D1 heeft er inmiddels vier wedstijden op zitten en toch is dit pas mijn tweede verslag. Dat heeft niets te maken met de prestaties van de D1, maar meer met de uitdaging om het verslag op zaterdag of zondag te schrijven in plaats van op maandag, wanneer ik in tegenstelling tot de afgelopen jaren geen tijd meer heb. Laat ik dus beginnen met een korte terugblik naar de voorgaande twee wedstrijden alvorens ik verslag doe van de wedstrijd tegen ONDO.

Na de 6-6 tegen ONDO in de thuiswedstrijd, mochten we op bezoek bij Weidevogels. Het was van te voren even afwachten hoe sterk Weidevogels zou zijn, maar de inschatting vooraf dat alle ploegen in deze poule aardig aan elkaar gewaagd zouden zijn bleek tijdens de wedstrijd wel te kloppen. Aanvankelijk had Weidevogels het betere van het spel, maar pakten wij brutaal de voorsprong. Weidevogels, dat de eerste helft vooral leunde op de heer van Milan, bracht echter voor rust de score meer in overeenstemming met het veldspel, 2-1. In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Achilles viel aan en wist kans na kans te creëren. Waar we tegen ONDO nog redelijk efficiënt waren, misten we nu vrijwel alle kansen. Uiteindelijk wisten we de 2-2 te maken en bleven we doorgaan met het creëren van kansen. Zoals zo vaak als je de kansen wel krijgt, maar niet afmaakt, was het plots Weidevogels dat uitliep. Na een prachtig schot vanaf de zijlijn gooiden ze er binnen een paar minuten nog twee ballen in en plots verloren we de wedstrijd met 5-2, waar een gelijkspel niet had misstaan.

Een week later troffen we Fortuna. Fortuna had gewonnen van ONDO en nipt verloren van Weidevogels, dus zou het wel weer een spannende wedstrijd worden die alle kanten op kon. Om goed voorbereid te zijn en vooral het vizier op scherp te hebben, schoten we voor de wedstrijd in met vijf palen: “Waarom vijf palen? Die moeten we dan straks zeker ook weer opruimen?” Of het nou het inschieten was of dat we gewoon onze dag hadden, Fortuna was kansloos tegen een ontketende D1. De mooiste aanvallen werden netjes afgerond en we liepen na 1-1 snel uit. Bij rust stond het 8-2 en had Dirk al flink wat doelpunten aangegeven. Zoals hij het spel in zijn vak stond te verdelen was om je vingers bij af te likken. In de rust erop gewezen dat die voorsprong leuk was, maar dat er aan het spel nog echt wel wat te verbeteren viel. De D1 pakte het op en met nog mooiere aanvallen liepen we uit naar een prachtige 18-5 overwinning.

Afgelopen weekend werd er dan ook met een goed gevoel naar ’s-Gravenzande afgereisd. Met Tako op de plek van Merel langs de lijn werd de verdedigende druk op ONDO flink opgevoerd. In de eerste wedstrijd hadden wij het zelf best lastig met de druk die ONDO gaf, maar deze wedstrijd wisten we daar goed onderuit te spelen. Hoewel het vizier bij lange na niet zo scherp stond als een week geleden, liep de D1 gestaag uit met heerlijke balletjes, waar we nota bene al een tijd niet meer op getraind hebben. De rust kwam bij 1-5. Waar we in de eerste wedstrijd ONDO de kans gaven om terug te komen in de wedstrijd, werd nu bij het begin van de tweede helft gelijk duidelijk gemaakt dat de punten meegingen naar Den Haag. Pas bij 1-9 wist de tegenstander iets terug te doen. Overigens stond die stand op dat moment niet op het scorebord. Achilles scoorde soms zo snel achter elkaar, dat ze ergens een doelpuntje gemist hadden. Zo mocht Jens in mijn scoreverloop twee keer die 2-10 maken, waarna ONDO nog het laatste woord had, 3-10.

Al met al heeft de D1 een mooie stijgende lijn te pakken, waarbij het leukste misschien nog wel is, dat er nog heel veel slordigheden in het spel zitten. Het maakt het interessant om te zien hoe ver we met deze ploeg kunnen komen.

Joost

Reeuwijk D1 – Achilles D3

Tjonge, wat ziet het weer er slecht uit zeg! De thuiswedstrijden zijn allemaal afgelast, maar gelukkig spelen we vandaag uit, in Reeuwijk. Onze eerste competitiewedstrijd thuis hebben we dik van Reeuwijk verloren, dus dit belooft niet heel veel goeds…

We zijn helemaal compleet en we gaan voor goede moed naar Reeuwijk. Helaas lijken de
kinderen nog groter geworden… We doen erg ons best, maar het is een zware wedstrijd. Gelukkig scoort Almes met een strafworp, zodat we 1-0 voorstaan. Helaas hebben we niet meer kunnen scoren, Reeuwijk weet wel 13 keer de bal in de korf schieten. Maar al met al waren we verdedigend wel op ons best.

Dank je wel, Reeuwijk, voor de ontvangst en de scheidsrechter voor het fluiten. Natuurlijk ook Ruben en Jaap bedankt voor het coachen!

Groeten, Imke

Die Haghe F2 - Achilles F2

Zaterdagochtend stonden we op. Veel regen en zelfs hagel. Toch het tenue aan, want we zijn niet van suiker. De wedstrijd begon en het ging heel goed; passen, zijkant aanbieden, schieten, verdedigen. Eigenlijk ging alles heel goed. Toch kwamen we achter. Die Haghe was ook goed. Maar toen gingen we volle bak vooruit. Jonne kwam er bij. Kenz was goed en we draaiden als een tierelier. Van 3-3 naar 4-8. Zelfs toen Die Haghe met vijf spelers mocht, konden we nog scoren.

Milou; deed heel goed de bal pakken, vond ik.
Evi; die kon heel goed overpassen.
Jonne; die kon heel goed de bal onderscheppen.
Kenz; die kon heel goed er overheen gooien en scoren.
Ella; die kon heel goed vrijlopen van de tegenstander.
En ik vond dat ik goed was in verdedigen en in de korf schieten.

Het was een leuke wedstrijd en gelukkig scheen zelfs het zonnetje!

Jelte

Datum 29-09-2020 20:45
Tags