John en Gretie Moulijn…. Still going strong!

[Geertrude Moulin/To:archief@hkvachilles.nl/Mon, Oct 5 at 2:17 AM] Hallo Harold, ja we leven nog. John is waarschijnlijk de oudste nog levende oud Achilliaan met zijn 95 jaren! N.a.v. mijn ingeving eens via de moderne technologie uit te vinden of Achilles nog bestond ontdekten we, dat jullie nog in volle bloei staan! Gefeliciteerd met de ouderdom van Achilles 98 en bijna 100! Knap stuk werk! John en ik hebben vele goede oude herinneringen opgehaald nadat ik vele verhalen in de gevonden website had gelezen. Tenslotte heb ik John ontmoet in Achilles! Dankjewel Achilles! Dat was in 1948! Nog vele jaren voor een Gezond Achilles, groetjes Gretie Moulijn/Brouwer. - 'Sent from my iPhone'. [Lees verder voor de rest van Harald's artikel!]

Harald Braakman To: Geertrude Moulin Mon, Oct 5 at 3:09 PM
Goedemorgen!!!

Wat ontzettend leuk om deze mail te ontvangen! En op het juiste adres afgeleverd via de email archief@hkvachilles.nl (deze mails komen dan standaard naar mijn mailbox). Inmiddels ben ik al zo'n 25 jaar bezig met het archief van Achilles, daar staat ongelooflijk veel informatie in. Het archief is rijkelijk gevuld en ik ben al vele jaren bezig om alles te digitaliseren. Een hobbie die een beetje uit de hand gelopen is. Maar ik doe het met groot plezier. Ik heb de ledenlijst bekeken en deel wat gegevens met jullie.

John is als 95-jarige vooralsnog de oudste nog levende oud-Achilliaan, lidnummer 342, lid vanaf 1 februari 1937 en vanaf 6 januari 1960 eindigde het lidmaatschap voor beiden. Gretie werd lid (lidnummer 740) op 27 oktober 1948. Ik heb geen idee of jullie nog steeds in Renton aan de westkust in de staat Washington wonen.

Het gaat goed met Achilles maar vanwege Corona valt het helaas allemaal niet mee. In 2022 is het 100-jarig jubileum en dan hebben wij een spiksplinternieuw clubhuis. Achilles is inmiddels de grootste korfbalclub in Den Haag. Met grote subsidies, o.a. via de Gemeente Den Haag hebben we straks een prachtig onderkomen waar we lang veel plezier aan gaan beleven.

Ik stuur een bijlage mee, het gaat om een artikel van mijn kant, het betreft o.a. de dochter (Gon) van Theo en Gonne Lange. Zij is 22 augustus overleden en via de executeur is er contact met mij gezocht. Gon werd 91 jaar. En via de executeur kwam ik ook nog eens in contact met de familie Ravoo: zoon Edo (85 jaar) en dochter Ine (83 jaar) heb ik lange telefoongesprekken mee gevoerd

Hartelijke groeten uit Den Haag!

Harald

 

Revue%201947%20oktober%20Kees%20Stempels%20Klaas%20wassenaar%20John%20Moulijn%20'we%20weten%20van%20niks'.jpg

Revue oktober 1947”we weten van niks”:
Vanaf links: Kees Stempels – Klaas Wassenaar – John Moulijn


Geertrude Moulin To: Harald Braakman Tue, Oct 6 at 4:04 AM
Sorry Drute per ongeluk op het verkeerde vakje en nu heb je onze voorgaande correspondentie weer terug gekregen. Sorry! De reden dat ik aan een nieuwe e-mail aan je begon was dat ik je wilde bedanken voor je uitgereide e-mail.

John vertelde me, dat hij ook nog een tijdje archivaris is geweest.

Ik heb totdat Annie Harmsen (van der Laaken) in 2018 regelmatig emails uitgewisseld en ook met Jan Delcour tot zijn dood. John en ik vroegen ons af of onze tijdgenoten Jopie van Huizen en Ellie .. de Boer nog leven. Ook vroegen we ons af met welk Achilles-jubileum toen John en ik in Holland waren we de eer kregen toebedeeld de schop ter hand te nemen en een tijdcapsule te begraven op het Mient-veld. Ik meen, dat jij nog een foto van dat gebeuren naar ons in Amerika hebt toegestuurd (red. Harald: dat klopt) .

Hoe lang ben jij al lid van Achilles? Dat moet gebeurd zijn na onze tijd. Vooral voor John kwamen vele namen in jouw epistel bekend voor.

Nogmaals bedankt, groeten van John en Gretie

Sent from my iPhone

Gretie%20en%20John%20Moulijn%20(tijdcapsule)%20(1).jpg

75-jarig jubileum
o.a. Gretie en John Moulijn helpen bij het begraven van de tijdcapsule in de voormalige speeltuin

Datum 11-10-2020 20:34
Tags