Tradities

SimonRace.JPG hoofdartikel

Door Simon Rodriguez - Sinterklaas is mijn favoriete familiefeest. Het is echt een traditie. De schoen zetten, pakjesavond, dobbelen en het maken van surprises en rijmen horen bij de traditie van Sinterklaas. Voor mij staat Sinterklaas in het teken van samenkomen en elkaar waarderen. Het samenkomen moest dit jaar helaas op een andere manier.

hoofdartikel.JPG

Achterveld

Voor mij dit jaar geen zondagsrit naar de familie Zwambag, in het verre Achterveld, om de jaarlijkse Sinterklaas traditie met z’n 23-en te vieren. Dit jaar ook geen dobbelen met mijn jeugdteam. Een activiteit die ik elk jaar graag organiseer en altijd weer een succes is.

Achilles tradities

Achilles is een club van vele tradities, zoals het WAPC-en CR kamp, de Run4Semmy, het 21-toernooi, de pubquiz, het kerstdiner en de nieuwjaarsborrel. De afgelopen jaren gingen vele van deze tradities, met inzet van vele vrijwilligers, gewoon door. In 2020 hadden we door Corona velen uitdagingen. Soms moesten we een andere invulling geven aan een traditie en soms moest die helemaal afgelast worden. Het nieuwe Sinterklaas filmpje was heel verfrissend en lekker actueel. Complimenten voor de inzet van de makers! Ook werd er dit jaar in plaats van de gebruikelijke kamp afsluiting een stormbanen evenement georganiseerd. Ik vond het leuk dat mijn idee zo positief werd ontvangen en dat we het met z’n allen tot een succesvol evenement konden maken. Het is goed om te zien dat ondanks alle belemmeringen er toch acties worden ondernomen om binding te houden met de leden.

Denken in mogelijkheden

Wat er in 2021 gaat gebeuren kan ik niet voorspellen. Wat wel vaak helpt, is de situatie omdenken. Van iets negatiefs iets positiefs maken. De selectie heeft dit laten zien door een steps-training te organiseren. Voor de jeugd worden er een mix-toernooi georganiseerd en ook de SeniorenFit gaat coronaproof door! Misschien maken we met elkaar zo nieuwe tradities. Heb jij een leuk, corona proof idee voor Achilles? Deel het dan en wie weet wordt het een nieuwe traditie!

Datum 08-12-2020 11:00
Tags