Sporten aan het Pomonaplein

Na de jaarwisseling is het tijd om de goede voornemens in de praktijk te brengen. Helaas hebben we de afgelopen maanden niet kunnen korfballen/sporten zoals we gewend zijn. Omdat dit voorlopig niet lijkt te veranderen willen we onze jeugd een alternatief bieden. De jeugd mag namelijk wel sporten en dat is in deze tijd meer dan welkom.

Wie, wat en waar

Vanaf donderdag 21 januari bieden we elke donderdagmiddag een uur sportactiviteiten aan. Dat beperkt zich niet alleen tot korfbal, maar bijvoorbeeld ook een voetbaltoernooitje of knots-hockey behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zullen we diverse oefeningen doen voor verdere verbetering van beweging en coördinatie. Het Athletic Skills Model (ASM) vormt hierbij de basis.

Het sporten doen we in twee sessies. Jeugd van 7 tot en met 12 jaar (groep 3 tot en met groep 8) kan van 14:45 uur tot 15:45 uur meedoen en van 16:00 uur tot 17.00 uur is iedereen van 13 tot en met 17 jaar aan de beurt. Zo kunnen de kinderen na schooltijd lekker uitwaaien en kunnen thuiswerkende ouders nog even doorwerken of op adem komen.

Organisatie

De sportactiviteiten staan onder leiding van Noa en Mick. Zij zullen zorgen voor een leuke activiteit en de evt. benodigde spullen (met dank aan SWSDH). Suggesties voor leuke sportactiviteiten kun je overigens delen onderaan dit bericht (Facebook) plaatsen. Goede ideeën moet je namelijk delen…

Daarnaast is alle begeleidende hulp welkom. Dus mocht je ouder zijn dan 18 jaar en ons willen ondersteunen, laat dit dan weten aan Rinus. Wij maken vervolgens een goede planning voor de begeleiding de komende weken, zodat begeleiding zorgvuldig wordt georganiseerd.

De deelnemende jeugd hoeft zich niet aan te melden. Iedereen kan vrijblijvend aansluiten. Mocht de animo echter te groot zijn/worden, dan bekijken we dit uitgangspunt opnieuw. Het is wat dat betreft voor ons ook even afwachten hoe het gaat lopen.

Afhankelijk van het weer wordt bepaald of een middag doorgang vindt. Houd de Facebookpagina van Achilles in de gaten!

Data

De activiteiten vinden in januari en februari plaats. Maar ook hier geldt; houd de Facebookpagina van Achilles in de gaten. Mocht er in de planning wat wijzigen, dan communiceren we dat op tijd via de Facebook-pagina.

  • Donderdag 21 januari 14:45-15:45 uur / 16:00-17:00 uur
  • Donderdag 28 januari 14:45-15:45 uur / 16:00-17:00 uur
  • Donderdag 4 februari 14:45-15:45 uur / 16:00-17:00 uur
  • Donderdag 11 februari 14:45-15:45 uur / 16:00-17:00 uur
  • Donderdag 18 februari 14:45-15:45 uur / 16:00-17:00 uur

Coronamaatregelen

Alleen kinderen tot en met 17 jaar mogen meedoen. Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je je aanmelden als begeleider. Kinderen kunnen door een ouder tot aan de poort worden gebracht. Vanaf hier worden de kinderen door onze begeleiders naar het veld gebracht. Uiteraard moet iedereen die mee wil doen klachtenvrij zijn. Ook als iemand thuis aan Covid-19 gerelateerde klachten/symptomen heeft is deelname niet mogelijk. Wij doen nadrukkelijk een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid in dezen. Het is voor iedereen vervelend wanneer we kinderen met aan Covid-19 gerelateerde symptomen/klachten bij de poort huiswaarts moeten sturen.

Op het veld hebben we slechts het veld tot onze beschikking. De kantine is gesloten, omdat deze gesloopt wordt (er wordt deze periode begonnen met de nieuwbouw). Ga thuis dus nog even naar het toilet! Dit betekent dus ook dat je zelf een flesje drinken mee moet nemen. En ohja, deelname is gratis, maar doneren mag via deze link.

Tot donderdag. Wij hebben er zin in. En mocht je willen helpen/ondersteunen? Meld je!

Noa, Mick, Rinus, Tjitse en Tymen

Datum 20-01-2021 21:46
Tags