Online Pubquiz vanuit Haags Hoog groot succes!

Hoofdartikel-Pubquiz.JPG hoofdartikel

Door Erwin de Laleijne - Zaterdagavond vond live vanuit het Haags Hoog de online Achilles Pubquiz plaats. Maar liefst 26 teams streden om de onmetelijke roem om de eerste winnaar te worden van de Pubquiz in corona-stijl. De Pubquiz op Achilles is inmiddels een jaarlijkse, en soms zelfs tweejaarlijkse, traditie geworden die de kantine doet uitpuilen,waardoor late inschrijvers zelfs teleurgesteld moesten worden. Dat was voor deze editie geen probleem!

hoofdartikel.JPG

Wie de kabinetscrisis, corona-moeheid, thuisonderwijs perikelen, Teams-vergaderingen enzovoorts even wilde ontvluchten, kon zijn hart ophalen bij het zaterdagavondvermaak vanaf de zesde verdieping aan de Televisiestraat. Komende week worden daar de ketels naartoe getakeld waarin het gele goud van Eiber bier gebrouwen zal worden. Als de lockdown voorbij is, komen we hier een dan ook graag een lekker biertje drinken of een straf bakkie koffie van de Roast Factory gebruiken, maar voor nu was het dus nog even het decor voor de Kroegquiz.

Al je je had opgegeven, dan had je gedurende de quiz een aantal smaakvolle alcoholische consumpties tot je beschikking, waarbij onze eigen bierprofessor Jasper een kort college gaf als introductie op de avond die tevens als openingsronde van de quiz gold. Kudos aan Daan voor het gelikte openingsfilmpje. Zoals Erwin vV het verwoordde: ‘Die jongen moet daar echt iets mee gaan doen’. Na een introductie door Niek, die zich snel terugtrok om verantwoordelijk te zijn voor de soepel lopende techniek, en Erwin vV werd het stokje overgenomen door het presentatieduo Tobias, gehuld in opvallende broek, en Tom, klaar om naast te presenteren ook de nieuwe iPad te lanceren.

Zij namen je mee door de wondere wereld van getallen, pretparken, wapentuig, beroemdheden in emoticons, voetbalkampioenen, wetenschap en close-ups. Bij de ronde ‘mystery guest’ was de uitdaging om je achterhalen welke Achilliaan er schuilging achter een wazig beeld en een vervormde stem. Terwijl op de YouTube chat de discussie over de status van Pluto, priemgetallen en de broek van Tobias voortduurde, zaten Alex, Erwin en Lena klaar om alle antwoorden te controleren. Uiteindelijk waren het de Friese doorlopers (Audrey, Marieke en Tjitse) die er met de hoofdprijs vandoor gingen: Lokwinsken foar de oerwinning!

Maar ook hier gold natuurlijk het cliché dat meedoen belangrijker is dan winnen! CR bedankt! Hulde voor dit initiatief en op naar het volgende evenement!

Datum 19-01-2021 11:00
Tags