Update nieuwbouw: start asbestsanering en sloop kantine

Vorige week hebben we kunnen zien dat de kantine inmiddels helemaal leeg is. Zo leeg zelfs dat er een aantal sleutels op mysterieuze wijze zijn verdwenen. De kantine is leeggehaald met een reden, de sloop komt steeds dichterbij. De voorbereiding van het gehele project loopt nog steeds volgens planning. Dat betekent onder andere dat de kantine op dit moment verboden terrein is, blijf daar dus weg!

Deze week hebben Hans en Wout wederom vergaderd met de aannemer. Die had goed nieuws. De voorbereiding van het gehele project loopt volgens planning. Dit betekent bijvoorbeeld dat de constructietekeningen gereed zijn en dat de aannemer daar mee aan de slag gaat. De aannemer is inmiddels ook al in gesprek met elektra-, warme- en water installateurs.

De kantine is op dit moment verboden terrein. Dat heeft te maken met het saneren van het asbest. De plekken waar de saneerders te werk moeten gaan zijn in elk geval verboden terrein. Dat terrein is afgezet met rood lint. Het is iedereen echt ten strengste verboden om daar doorheen te gaan. De plek waar de saneerder te werk gaat is volledig afgesloten met plastic en dergelijken. Je kunt hier dus ook niet per ongeluk terecht komen. Nogmaals, dit is echt verboden. Sterker nog, het is een misdrijf en kan leiden tot boetes en extra kosten voor Achilles. Blijf daar dus weg.

De experts die het asbest verwijderen betreden de kleedkamers en hokken in speciale witte pakken. Omdat zij zich in de kantine moeten omkleden is ook de kantine zelf verboden om te betreden. Enige uitzondering is degene die de lichten van het veld aan en uit zet. Wie twijfelt over de toegankelijkheid van de kantine of de omgeving dient contact op te nemen met Hans Lijmbach. Dit proces duurt zo’n vier tot zes weken en we vragen aan iedereen om zich in deze periode aan de bovenstaande spelregels te houden.

Aan het einde van deze week wordt gestart met de aanleg van een noodbrug aan de Mientzijde. Hier komt de in- en uitrit voor het bouwverkeer. Wanneer de in- en uitrit is gerealiseerd worden de dug-outs verwijderd en elders op het veld opgeslagen. Tot slot wordt een bouwweg aangelegd en worden de bouwhekken geplaatst. Dit proces duurt drie tot vijf weken.

En dan, tot slot, de bouw van de kantine. Deze kan beginnen zodra de bouwaannemer de vloerplaten kan bestellen. De levertijd van deze platen is ongeveer 13 weken. Zodra deze binnen zijn kan de eerste paal worden geslagen! De bouw van de nieuw kantine komt steeds dichterbij. We kunnen niet meer terug. Zodra de kantine volledig is afgesloten wordt een lichtschakelaar aangebracht op het gras zodat we kunnen blijven trainen met licht. Natuurlijk zullen we jullie de komende weken op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Namens de stuurgroep en werkgroepen nieuwbouw,

Rinus

DSC03057.JPG

DSC03062.JPG

DSC03058.JPG

Datum 24-01-2021 12:34
Tags