Fitblijvendoenwesamen.nl

fitblijvendoenwesamen.jpg hoofdartikel

Januari 2020 startte ik mijn nieuwe baan bij Sportinnovator. Na drukke eerste weken stond ineens corona aan de deur te kloppen. Beetje bij beetje kwam ook de sportwereld stil te liggen en in het begin maakte ik mij hier wel een klein beetje zorgen over. Hebben we straks nog wel wat te doen? Eerlijk is eerlijk, ik had nooit gedacht dat het zo druk zou worden.

hoofdartikel.JPGDe maanden die volgden heb ik de mensen uit mijn team en partijen en onderzoekers waar we mee samenwerkten zo ongelooflijk hard zien werken. Werk stond 24/7 aan. Crisis daagt innovatie uit. Innovaties gesubsidieerd om de hitte te lijf te gaan tijdens de Olympische spelen in Tokyo werden gebruikt in de zorg. Nieuwe samenwerkingen kwamen tot stand, subsidierondes liepen versneld en inmiddels worden er volgende maand twee voetbalwedstrijden gespeeld mét publiek. Onderzoek na onderzoek en testen, testen, testen. Hopelijk gaat de sport mede hierdoor snel weer open. We hebben tenslotte een bijzonder mooie sportzomer in het vooruitzicht.

De aankomende tijd is misschien wel extra moeilijk. Er lijkt geen einde aan te komen. Nooit liepen er zoveel mensen ‘s avonds nog een rondje. En nu ook nog die avondklok. Mocht je het moeilijk hebben, schroom niet om dit aan te geven aan elkaar, of even contact op te nemen met iemand die je al even niet hebt gehoord. Zo’n berichtje kan veel doen. We kunnen dan wel niet bij elkaar op bezoek, maar apps zoals Houseparty en Zoom zorgen dat je toch nog een beetje samen kunt zijn.

Bijna elke branche heeft het behoorlijk moeilijk, zo ook de fitnessbranche. En normaal gesproken heb ik het niet zo op Arie Boomsma, maar nu heeft hij samen met NL Actief en heel veel grote en kleine fitnessscholen wel een heel mooi initiatief opgestart. Gedurende drie weken, tijdens de lockdown, kan iedereen online meedoen aan fitnesslessen. En de keuze is reuze, de diversiteit aan lessen is ongekend! Met dit initiatief houden we niet alleen onszelf fit, ook worden lokale sportscholen die het moeilijk hebben met dit initiatief ondersteund.

Dus zit je vanavond op de bank te balen dat je niet naar buiten mag? Bel elkaar via zoom, kies beiden dezelfde les uit en doe gratis mee! Als we dan straks het veld weer op mogen ben je misschien wel fitter dan ooit!

Je zag het misschien al aan de titel, de website van dit initiatief is www.fitblijvendoenwesamen.nl !

Raquel Chapper

Datum 26-01-2021 11:00
Tags